UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Zobacz wyniki ankiety: Ile slotów do CS 1.6 kupił byś OD RĘKI gdyby była promocja 3zł za slot publiczny?

Głosujących
31. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • żadnego

5 16.13%
  • 4-8 [12-24zł]

0 0%
  • 9-12 [27-36zł]

2 6.45%
  • 13-16 [39-48zł]

8 25.81%
  • 17-20 [51-60zł]

6 19.35%
  • 21-24 [63-72zł]

3 9.68%
  • 25-28 [75-86zł]

0 0%
  • 29-32 [89-98zł]

6 19.35%
  • Kupiłbym, ale nie od ręki..

1 3.23%

Wątek: [ANKIETA] 3zł za slot publiczny?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23
  1. #1 [ANKIETA] 3zł za slot publiczny? 
    Lamka
    Ankieta.. Proszę o prawdziwe odpowiedzi :)
    Czy 3zł za slot publiczny/prywatny (Twoj wybór) jest w stanie zachęcić Cię do kupna serwera od ręki ?

V.I.P. Awatar JaCo
    Jak livenet to na bank bym nie kupił ;]
    188.165.19.22:27031 - PGC-CS.EU [GUN GAME] !! Rekrutacja Na Administratorów !!
    Wejdz -
    http://pgc-cs.eu/
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1458311575

prawie jak pro Awatar Marcinhoo
    21 bym zabrał ;-)

Spamer
    To samo co JaCo

Super Mod Awatar seba
    Oraz jeżeli by to była zarejestrowana działalność, bo tak to wiadomo że po miesiącu by się zwinęli.
    Graczu CS'a, coś dla Ciebie...

serwer CS - Puchatek 4FuN - IP: 193.33.176.104:27015
    nowy adres IP - nowa jakość - koniecznie zapisz nowy adres IP!

... jeżeli Ci mało, więcej znajdziesz na Puchatkowych serwerach

Spamer Awatar Amarel123
    Seba ja sie mocno trzymam :)

Lamka
    nie ma livenecie, no i oczywiscie ze od samego poczatku jako dzialalnosc, z NIPem do wgladu i wszystkim.. dodatkowo panel administracji, z generatorem konfiguracji online, generatorem administatorów, dostep przez ftp, wszystko ;] pełen profesjonalizm :) narazie robie badanie rynku ;)

(w planie: promocje, co miesiac losowo wybrany uzytkownik dostaje tydzien gratis, system polecania (max 20% zniżki na stałe))

Moderator Awatar Major
    Jak by było wszystko ok z ta działalnością to bym wziął tak ze 20

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by następnie pokonać doświadczeniem

Nadal pierdolę pop i wkurwia mnie emo. Nadal kochamy rap, który gloryfikuje przemoc.
    - Słoń

Super Mod Awatar seba
    varez, ile Ty masz lat? Bo patrząc na Twoje posty to myślę że to będzie kolejny gimnazjalny hosting.

10. #10 :/ 
    Spamer Awatar Verne
    To by musiała być MEEEEGA promocja. Za 3zl/prv są dupn. (czasami) serwery. Zdecydowanie NIEE!!

Spamer z doświadczeniem Awatar zeme
    Jakieś 21 slotów

Lamka
    seba, 19..
    nie wiem czy to miało mnie obrazić, nieistotne, ale ja patrząc po Twoich postach też wydaje mi się, że jesteś z gimnazjum (jak 97% wiaderka).. Mnie to nie przeszkadza..
    Co do cen - ludzie, policzcie sobie po prostu ile kosztuje serwer, ile mozna tam slotów postawić, ile kosztuje slot u konkurencji, a nastepnie ile z Was zdzierają! seba, jak chcesz to może postawi się tam serwer za free dla wiaderka, może nam zaufasz :P
    a w ogole pisałem, że działalność będzie, gimnazjaliści nie mogą takowej zakładać :)

co do samej usługi - będzie na najwyzszej jakości, bo ja mam coś takiego, że nie lubię ludziom wciskać kitu, żal mi siebie, jeżeli sprzedaję a nawet oddaję za darmo chłam.. takie skrzywienie psychiczne, ale skoro mam zakladac dzialalnosc to klientom chyba to na dobre akurat wychodzi :)

mam nadzieję że nikogo nie uraziłem ani nic, bo wojen nie chce wszczynać, bo po co?
    z pozdrowieniami
    ~varez

Super Mod Awatar seba
    Cytat Zamieszczone przez varez
    nie wiem czy to miało mnie obrazić, nieistotne, ale ja patrząc po Twoich postach też wydaje mi się, że jesteś z gimnazjum (jak 97% wiaderka).. Mnie to nie przeszkadza..
    Nie - nigdy na tym forum nie miałem zamiaru nikogo obrazić i jeżeli poszułeś się obrażony - to przepraszam. Mój wiek masz w profilu.
    co do samej usługi - będzie na najwyzszej jakości, bo ja mam coś takiego, że nie lubię ludziom wciskać kitu, żal mi siebie, jeżeli sprzedaję a nawet oddaję za darmo chłam.. takie skrzywienie psychiczne, ale skoro mam zakladac dzialalnosc to klientom chyba to na dobre akurat wychodzi :)
    Skoro ma być dobra jakość to musi być dobra serwerownia - a takie się dobrze cenią, więc nie sądzę aby przy takich cenach slotów było to opłacalne.

PS. Ile czasu czytałeś ponad 8 tysięcy postów?

Lamka
    Cytat Zamieszczone przez seba
    Skoro ma być dobra jakość to musi być dobra serwerownia - a takie się dobrze cenią, więc nie sądzę aby przy takich cenach slotów było to opłacalne.
    To jest tak samo jak z tymi serwerami CS - wieksza cena nie oznacza dobrej jakości.. Jeżeli coś nie będzie grało, nie ma problemu, przeniosę się gdzieś indziej i najwyżej podniosę ceny, problemu z IP teoretycznie nie bedzie bo prawdopodobnie łączyć do serwera każdy będzie mogł w sposób
    Kod:
    connect nick.nazwafirmy.pl:port
    .. Wszystko jest zaplanowane, żeby było dobrze dla klientów i dobrze dla (powiedzmy) mnie

PS. Nie czytałem 8 tys postów, biorę z częsci (statystyki zawsze powstają z częsci).. Równie dobrze zapraszam na parę innych for i poczytaj sobie też kilka k postów, z tym że najwięcej na anglojęzycznych forach.. na wiekszosci uzywam nicka varez, na niektorych juz innego..
    PS2. Coś nie bardzo z tym Twoim wiekiem, bo date ur masz 31-12-1999, wątpię, że masz 8 lat, sorry..

Spamer Awatar Michal Gottlieb
    seba, 19..
    Mylisz się, Seba nie jest gimnazjalistą.

Co do cen - ludzie, policzcie sobie po prostu ile kosztuje serwer, ile mozna tam slotów postawić, ile kosztuje slot u konkurencji, a nastepnie ile z Was zdzierają!
    Ponownie się mylisz.
    3 zł za slot to wierz mi, nie jest już taka rewelacyjna cena, a inne firmy wcale nie "zdzierają" z ludzi. Wręcz przeciwnie. Ceny serwerów gier w ostatnim roku naprawdę mocno spadły i jeśli ktoś sprzedaje jeszcze taniej, to raczej oznacza to, że nigdy nie będzie dorównywało jakością tym droższym. Nie ma sensu nikogo oszukiwać - nikt nie wymyśla sobie cen i tak jak wszędzie, "za jakość się płaci".
    Sprzedawanie serwerów po zaniżonych cenach prędzej czy później prowadzi do ove.rsellingu, a to nie jest dobre ani dla firmy, ani dla jej klientów.

co do samej usługi - będzie na najwyzszej jakości, bo ja mam coś takiego, że nie lubię ludziom wciskać kitu, żal mi siebie,
    Pozostaje jedynie zaczekać i zobaczyć. Sporo już było firm i "firm" z podobnymi zapowiedzami, a skończyło się jedynie na pustych słowach, dlatego nie dziw się, że niektórzy podchodzą do tego tak sceptycznie.

Lamka
    Panie Michale, seba mi nie powiedział jeszcze w jakim jest wieku, a podejrzewać chyba mogę, zreszta on zrobil to samo..
    Co do mojej prawdopodobnej działalności - to zobaczymy, najwyzej kupi sie serwer "tam gdzie wszyscy", da ceny "tak jak wszyscy" (to nie próba cytowania Pana) i po problemie, ta moja mała działalność to i tak tylko dodatek, a ten temat na forum ma być mini-badaniem rynku.. Ja nikogo do niczego nie przymuszam, aczkolwiek po to jest temat żeby wyrażać opinie.. Pan widzę ma poważny biznes, unixstorm, mój biznes też planuję wielotematyczny, ale trochę nakierunkowany w inną stronę (żadnych vpsów czy coś).. A jak Pan zaczynał? Prawdopodobnie też od zera.. I trzeba było wywalyć pozycję, co ja będę próbował robic..
    Życzę zarówno Panu, całej innej "konkurencji", jak i sobie (hehe) wielu sukcesów, a konkretniej klientów zadowolonych z usługi, sposób osiągnięcia tego celu jest mniej istotny :)

Spamer z doświadczeniem
    Operatorzy którzy zainwestowali w jakość mocno się cenią np: ATM, NASK
    Tylko oni są w stanie zapewnić jakość bez niespodzianek. Dla czego ludzie klęli na Livnet ?
    Dla tego, że Exatel miał wieczorami przeciążony punkt wymiany ruchu z TPSA, a z TPSA pochodzi koło 50% klientów.
    Ludzie mięli po prostu lagi, aż się Gamepad wycofał z Sosnowca.
    To taki przykład. Exatel - duża stabilna firma, dostawca łączy dla bankowości. Okazało się, że im wzrost o 30 ms (czyli 60ms w grach) po południami z TPSA do ich sieci nie przeszkadzał, bo inne usługi np: www, poczta, komunikatory, vpn itp... nie odczuwały różnicy.
    ATM gwarantuje w umowie określone opóźnienie (np Gdańsk - Warszawa 5 ms), ale się ceni.
    Jeżeli więc dasz 3 zł za slot publiczny to nie wierze, że będzie to jakość łączy ATM !

Niestety cała reszta jeżeli w danej chwili chodzi dobrze to nie ma gwarancji, że zawsze będzie dobrze chodzić. Przykład ?
    Netia. Łącze z Gdańska do Warszawy szło przez węzeł w Starogradzie Gdańskim, opóźnienie na tej trasie było 21 ms. Jak Play stał się dla nich priorytetem co zrobili z resztą klientów z 3miasta ? Puścili trasą przez Szczecin i Poznań, gdzie opóźnienie wzrastało o 30 ms, czyli ping do Warszawy był 51 ms ( czyli w grach 102ms ) !
    Jaką dasz klientom gwarancję, że Twój operator czegoś takiego nie zrobi ?
    Masz łącze z ATM ? Za 3 zł slot publiczny ? Będziesz dopłacać żeby mieć ATM ?
    Obecnie nie zrobisz solidnego hostingu za 3 zł slot publiczny. Niska cena będzie musiała się odbić na jakości.

Super Mod Awatar seba
    Tutaj daje screenshoty z pingami (ten na exatelu to pierwszy serwer jaki miałem w ulubionych)

ATM (i taki mi sie utrzymuje cały czas) Livenet.

Lamka
    a ktora firma/"firma" za nawet 7zł zapewni Ci łącze ATM??
    5ms, chciałoby się..
    ale ~30ms jest jak najbardziej realne? duzo? ok, załatwi sie specjalnie dla wymagajacych drozsze :) i nie ma problemu

Spamer Awatar Michal Gottlieb
    a ktora firma/"firma" za nawet 7zł zapewni Ci łącze ATM??
    5ms, chciałoby się..
    Jest taka firma... Unix Storm. ;-)

http://www.unixstorm.org/Serwery-gier/

5,50 zł za slot publiczny (w promocji) - serwerownia ATMAN w Warszawie.

PS: Niedługo będzie spoooro zmian. Niektórzy już coś o tym wiedzą, inni zobaczą za kilka dni. :-)

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni