UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: [Dyskusja] hostvision.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 21 do 34 z 34
  1. #21 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    V.I.P.
    Też czekam. Bo mi to wygląda na obciete, bo jak robisz zrzut z ekrany to masz podgląd na cały ekran co za tym idzie mielibysmy tu całą tabelę.
    Bać się śmierci jest tym samym, co mieć się za mądrego, nim nie będąc. - Sokrates

2. #22 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Starsza lamka
    TYLKO BF2 ?? co ty wiesz człowieku... nic nie wiesz a oczerniasz....

Kod:
    [ 25] CS Stats Logging        1.71        AMXX Dev Team     stats_logging.a  running  
     [ 26] AMXX Public server rul  1.20        Priski            rules_pink.amxx  running  
     [ 27] Admin Spectator ESP     1.3         KoST              admin_spec_esp.  running  
     [ 28] Team Balancer           1.8b2       Ptahhotep         ptb.amxx         running  
     [ 29] Unlimited Money         2.0         NL)Ramon(NL       unlimited_money  running  
     [ 30] Real Nade Drops         0.4         VEN               realnadedrops.a  running  
     [ 31] AdminListen             2.3x        /dev/ urandom     adminlisten.amx  running  
     [ 32] UnBanmenu               1           AMX Team          unbanmenu.amxx   running  
     [ 33] High Ping Kicker        1.2.0       DynAstY           hpk.amxx         stopped  
     [ 34] Autoresponder/Advertis  0.5         MaximusBrood      ad_manager.amxx  running  
     [ 35] In-Game Ads             1.60        stupok69          in_game_ads.amx  running  
     [ 36] Bomb Countdown HUD Tim  0.2         SAMURAI           bcd_hudtimer.am  running  
     [ 37] Battlefield2 Rank Mod   1.4         pRED*             bf2rank.amxx     running  
     [ 38] Interp 0.05 Forever     1.0         Sn!ff3r           ex_interp0,01.a  running  
     [ 39] c4kasta                 1.0         Masterknive       c4kasta.amxx     running  
     [ 40] Knife Kill!             1.6         Sn!ff3r           tepyhuj.amxx     running  
     [ 41] DeagsMapManage          2.30b       Deags             deagsmapmanage2  running  
     [ 42] Wymuszenie              1.1         Lelek             ex_interp-git.a  running  
     [ 43] WarmUP Pro              5.6 Beta    ReymonARG         warmuppro.amxx   running  
     [ 44] unknown                 unknown     unknown           wup_autostart    bad load 
     [ 45] unknown                 unknown     unknown           wup_respawn      bad load 
     [ 46] unknown                 unknown     unknown           wup_mode         bad load 
     [ 47] unknown                 unknown     unknown           wup_items        bad load 
     [ 48] unknown                 unknown     unknown           wup_time         bad load 
    ( 44) Load fails: Plugin file open error (plugin "wup_autostart")
    ( 45) Load fails: Plugin file open error (plugin "wup_respawn")
    ( 46) Load fails: Plugin file open error (plugin "wup_mode")
    ( 47) Load fails: Plugin file open error (plugin "wup_items")
    ( 48) Load fails: Plugin file open error (plugin "wup_time")
    48 plugins, 42 running
    ten serwer to smietnik przez to taki ping a co do screenów zapraszam na crazyfrag.net FFA lub 4FUN bo z nich są screeny z reszta nie wierzysz ze znich spisz nicki jakie graja polowe graczy czesto tam jest... przepraszam ze ucielo nazwy serwera.

3. #23 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Spamer
    Hahahahhahahahha a niby jak ja miałem te plugi sprawdzić? np ten Admin Spectator ESP, Ja poprostu wbijam i gram. Nie wpisuje np. /admins Nie potrzebne mi to. I nie przepraszaj tylko daj tego screena

4. #24 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Starsza lamka
    taa ale wypiowiadasz sie ze niby tylko bf2 po co ocerniasz
    Ostatnio edytowane przez LoBoOsw ; 10-02-2009 o 20:21

Spamer
    ku... napisałem, że widzę tylko plugin BF2. Jeju czy ja zwracam uwagi jakie plugi są na serwie.. Oczywiście skapnął bym sie jakby dał roundsounda lub modele.... Oczerniam? Heh... n/c

Zresztą coś Ci powiem. [Cytat] "Można mieć 1000 pluginów sprawnych, które będą dobrze działać lub można mieć jeden który zalaguje serwer" - jakoś takoś to było nie wiem bo usunąłem prywatną wiadomość.

Tylko nie wiem jak tutaj jest. Bo na ######### miałem więcej pluginów niż tutaj a miałem o wiele niższy ping. No ale w to mieszać innego hostingu :)
    Ostatnio edytowane przez bakul. <3 ; 10-02-2009 o 21:00

6. #26 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Lamka
    Hehe jestem H@ tego serwera. Co do mojego nicku ? Cinek193 to mój nick na serwie ? Fod | Bubu, albo Bubu !! Wejdź na serwer i zobacz :Jest napisane na środku że H@ to cinek193 i Sykus. No tak my płacimy za serwa.
    Co do pluginów ? To nie tylko BF2 ale jest ich sporo. To lista z FTP:

; AMX Mod X plugins

; Admin Base - Always one has to be activated
    admin.amxx ; admin base (required for any admin-related)
    mini_bans.amxx ; mini bans
    ;admin_sql.amxx ; admin base - SQL version (comment admin.amxx)

; Basic
    admincmd.amxx ; basic admin console commands
    adminhelp.amxx ; help command for admin console commands
    adminslots.amxx ; slot reservation
    multilingual.amxx ; Multi-Lingual management

; Menus
    menufront.amxx ; front-end for admin menus
    cmdmenu.amxx ; command menu (speech, settings)
    plmenu.amxx ; players menu (kick, ban, client cmds.)
    ;telemenu.amxx ; teleport menu (Fun Module required!)
    mapsmenu.amxx ; maps menu (vote, changelevel)
    pluginmenu.amxx ; Menus for commands/cvars organized by plugin
    amxmod_compat.amxx ; AMX Mod backwards compatibility layer

; Chat / Messages
    adminchat.amxx ; console chat commands
    antiflood.amxx ; prevent clients from chat-flooding the server
    scrollmsg.amxx ; displays a scrolling message
    imessage.amxx ; displays information messages
    adminvote.amxx ; vote commands

; Map related
    nextmap.amxx ; displays next map in mapcycle
    ;mapchooser.amxx ; allows to vote for next map
    timeleft.amxx ; displays time left on map

; Configuration
    pausecfg.amxx ; allows to pause and unpause some plugins
    statscfg.amxx ; allows to manage stats plugins via menu and commands

; Counter-Strike
    restmenu.amxx ; menu blokowania broni
    statsx.amxx ; statystyki
    miscstats.amxx ; j/w
    stats_logging.amxx ; logowanie statystyk do pliku
    rules_pink.amxx ; zasady serwa;full_server_idler_kicker.amxx
    admin_spec_esp.amxx ; ESP dla adminow
    ptb.amxx ; balansowanie druzyn
    unlimited_money.amxx ; nieskonczona kasa
    realnadedrops.amxx ; podnoszenie granatow po smierci
    adminlisten.amxx ; admini widza wszytskie rozmowy
    unbanmenu.amxx ; menu do unbana
    admin_check.amxx ; /admin
    ;auto_restart_knives.amxx ; auto runda
    hpk.amxx ; ping za wysoki kick
    ad_manager.amxx
    in_game_ads.amxx ; reklama
    bcd_hudtimer.amxx ; timer
    bf2rank.amxx ranking
    alt_end_round_sounds.amxx nutki
    ;info_o_zuconym_granacie.amxx
    ex_interp0,01.amxx
    ;ladowanie_by_pl.amxx
    ewelinka_sounds.amxx
    ;alltalk.amxx
    c4kasta.amxx
    rds.amxx //antyreconect
    tepyhuj.amxx
    Headshot.amxx
    deagsmapmanage230b.amxx
    ex_interp-git.amxx
    Patrzcie ile tego jest ?!! A ping ? No to jest różnie ale nie bez przesad. Z tym że skacze do 90 to wyssane z palca. Ping od 35-55 to jest max. Czasami nawet jak skoczy to nie ma lagów więc nie wiem po co się spinać.

Co do HostVision ? Dobra firma, zakupiłem u nich serwer ponieważ znałem ich wcześniej bo miałem adma u nich na serwie. Ale nie to skłoniło mnie do nich. A więc dlaczego ?
    Bo firma jest solidna. Tania! Można znaleźć w necie wiele firm z droższymi cenami a gorszą jakością. Ja osobiście mimo wszystko polecam Hosting bo jest no co tu dużo mówić "świetny".
    Obsługa miła, zawsze można zapytać na gg, czy zgłosić jakiś problem.
    Wywiązują się z obowiązków dobrze nawet BDB
    Jeszcze raz polecam firme :)

P.S Serdecznie pozdrowienia dla właścicieli : Lobo, K4czoR :)

7. #27 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Starsza lamka
    [code]hostvision.pl o to przepraszam bardzo. No to możliwe, że serwer ma złą konfiguracje albo klient nie potrafi skonfigurować. Jedyny plugin jaki ja widzę to "BF2" A wyssane z palca to nie jest...[\code]

[code]ku... napisałem, że widzę tylko plugin BF2. Jeju czy ja zwracam uwagi jakie plugi są na serwie..[\code]
    poczytaj co piszesz :)

dyskusja toczy sie tego jedngo zle skonfigurowanego serwa.. a ty mi tu o 1000 pluginow mowisz na 4fun tez mamy ich troche a ze dobrze skonfigurowane ping jest normalny.

Najpierw ze krzak... wybronilismy sie
    teraz serwer zle skonfigurowany orazy ze jestesmy do dupy...
    dodane screeny od nas niedowierzanie ze to nasze i osadzanie o fake... co dalej ??
    nie mozecie sobie odpuscic ?? przeciez macie wybór hostingów serwerów gier my nikogo nie oczerniamy ! kazdy niech sobie radzi jak chce a to ze nowy hosting najlepiej zniechecic do niego bo w koncu mam swoja ukochana pukawke czy gamesnet.... ludzie to są pionierzy ! dlatego nie wiem czemu porównujecie niektórych w tym nas do ludzi z wieloletnim doświadczeniem, też chcemy się wybić jakoś ludzie u nas kupuja i nie narzekają, pomagamy jak problem nawet zainstalwoać x do n pluginów, cały czas inwestujemy w HV.
    Zajmijcie się lepiej hostingami na których się zawiedliście lub krzakami bez nipu i regonu a nie ludźmi którzy weszli niedawno na rynek i są w pełni LEGALNI ! .

proszę o zamknięcie tematu bo zaraz doczepią się po raz kolejny do wyglądu strony (który za kilka tygodni będzie kompletnie inny)
    Ostatnio edytowane przez LoBoOsw ; 10-02-2009 o 20:49

8. #28 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Spamer
    Chyba mnie źle zrozumiałeś. Przecież nie podrobiłem screena nie spreparowałem go. Nie napisałem, że jesteście krzakiem. Tylko, jeżeli na servie jest ping 30-60 to coś musi być źle skonfigurowane. Nie mam nic do Was. Pokazałem tylko tego screena bo miałem taką potrzebe. Jeśli nie wierzysz w tego screena trudno. Pokaż mi tu gdzieś czy ktoś ewidentnie napisał "krzak"
    Każdy może sobie tak pomyśleć, (fake) wkońcu nie podałeś całego screena... Jakby tak było jak mówisz o pukawce czy gamesnecie to nikt by nie zwrócił uwagi na wasz hosting...

I nie chodzi mi o konfiguracje pluginów........ Ja ci gadam o 1000 pluginów to ty sam pokazałeś ile jest na tym serwie plugów i napisałeś "że to śmietnik"! Myślisz, że to tylko od pluginów zależy czy serwer jest stabilny czy nie?

chociaż fakt, że nieźle plugów na wgrywali : P

----------------------------------------------------------------------------------

A i jeszcze jedno. To, że ping "skacze do 90 wyssane z palca" ja tego screena z palca nie wyssałem tylko z serwa "hostvision" :]
    Ostatnio edytowane przez moro2142 ; 10-02-2009 o 21:54

9. #29 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Lamka
    No to jak się nie znasz to nie mów. Wejdź teraz na serwa i zobacz czy dalej tak jest. Nie ma już tak !! Dlaczego ? Nie wiem ale było ostatnio jakiś mały problem który został rozwiązany i wszystko jest dobrze.

A i proszę Cie nie mów od czego zależy stabilność serwera bo jestem pewnym że o serwach wiem więcej niż ty. Jestem pewny że nawet o informatyce wiem więcej. A co do innych serwerowni ? Chcesz to załatwię Ci takie SS z innych serwerowni, które są uznawane za dużo lepsze. Na każdym serwie może skoczyć ping i tu nie ma reguły. Może się na to dużo rzeczy składać np. na dedyku może być inny serwer który laguje i mogą być problemy.
    No o ile wiesz co do dedyk. Nie będę się z tobą spinał bo sam piszesz że nie masz pojęcie ale myślę że wierz że też ping zależy od konfiguracji klienta. Co tu dużo gadać ? Dałeś jeden niefortunny SS który o niczym nie świadczy. Taki SS można zrobić na każdym serwie.

Lobo co do konfiguracji ? :) Myślę że jest dobra, gracze nie pisza skarg że mają za wysoki ping czy jakieś lagi. Może i ping jest w granicach 60 ale co z tego jak nie ma przy tym żadnego laga ?

Jak dla mnie temat bez sensu. Tyle

Powtórzę się jeszcze raz że POLECAM HOSTVISION

P.S Co do SS ? Chcesz SS serwera z pukawki na którym ping jest do 40-60 ? Dla mnie to żadne problem.
    Jeszcze raz pozdro dla chłopaków z Hostvision :)

10. #30 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Spamer
    Serwer dedykowany (dedyk) - oddzielny komputer pełniący rolę serwera dla jednego określonego usługobiorcy, oferowana przez firmy hostingowe. Na dedyku (serwerze) klient może instalować oprogramowanie oraz dowolnie konfigurować domyślnie zainstalowany i skonfigurowany system operacyjny.

Tak jasne. Myślisz, że jesteś mądrzejszy bo pomógł Ci ktoś napisać posta? Nie napisałem że nie mam pojęcia... Nie znam się aż tak bardzo dobrze, bo fakt może wiesz więcej ode mnie. Również wiem że też ping zależy od konfiguracji klienta. Jeżeli klient będzie miał dobrą konfigurację zgodną z konfiguracją serwa to nie powinno być najmniejszych problemów.

Dobra bo korci, żeby się rozpisać bardziej ;] /close

11. #31 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Lamka
    Ktoś mi pomógł napisać ? Podać Ci linki do forum o elektronice na których się udzielam ? Zawsze mam taki sam nick :cinek193 lub cinek2107, 21071. Mogę Ci dać adresy, bo widzę że uważasz że go sam nie napisałem.

A co SS to masz z przed chwili :

12. #32 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Spamer
    byłem na speccie :P "MoRuS" wiec widzialem...

Dobra temat już zamknąć. Z góry mówie, że do hostvision nic nie mam. Taki jaki ping udało mi się uchwycić taki zrobiłem ;]

13. #33 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Lamka
    No widzisz mój SS dużo zmienia :)

14. #34 Odp: [Dyskusja] hostvision.pl 
    Super Mod Awatar seba
    Kłócić się to możecie na priv.
    Graczu CS'a, coś dla Ciebie...

serwer CS - Puchatek 4FuN - IP: 193.33.176.104:27015
    nowy adres IP - nowa jakość - koniecznie zapisz nowy adres IP!

... jeżeli Ci mało, więcej znajdziesz na Puchatkowych serwerach

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2