UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: cytaty. ;]

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1 cytaty. ;] 
    Lamka
    a więc.. ;]
    pomyślałam,
    że możecie tu wpisywać różne mądre lub śmieszne cytaty.
    z filmów, książek, piosenek itp. ^^
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: cytaty. ;] 
    Spamer z doświadczeniem Awatar rAjzer.
    Cytat z książki Wojciecha Cejrowskiego "Gringo wśród dzikich plemion" - "Starałem się, by to spojrzenie jak najbardziej przypominało stalowy pręt19." - 19 oczywiście trochę mniejsze, chodzi o tłumaczenie, a że nie umiałem wytłumaczyć to napisze tłumaczenie pana Wojciecha -

-->No cóż, jest prawdą, że to porównanie zaczerpnąłem od kolegi pisarza Terry Pratchetta, który użył go w jednej ze swoich powieści w cyklu ,,Świat Dysku" . ,,Spojrzenie jak stalowy pręt" utkwiło mi głęboko w pamięci, bo jest wyjątkowo celne. I niespotykane. Książki Pratchetta są naszpikowane tego typu rzeczami. Polecam.
    Najpierw w świetnym tłumaczeniu pana Piotra W. Cholewy, a potem - jeżeli komuś starczy języka (angielskiego, a właściwie brytyjskiego) - to także w oryginale. Aha, tylko nie zaczynajcie od pierwszego tomu. Ani od drugiego. Żeby załapać, o co Pratchettowi chodzi, trzeba zacząć gdzieś dalej. Potem można się cofnąć.

A ja polecam książkę pana Wojciecha Cejrowskiego - Gringo wśród dzikich plemion. ja dałem 25 zł i mam z autografem bo niedawno był w Zamościu w Domu kultury wstęp 35 zł a potem rozdawał autografy. Cena w sklepie powinna być podobna.
    GG: 10281175
    Steam: PiEtrr0
    Last.fm: Pietrroo
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 [langtitle=en]Odp: cytaty. ;][/langtitle] 
    Lamka
    [lang=en]Hello everyone my name is Camille, just stumbled to this site and I am excited to see what this forum has to offer!
    forums are great! free from judgment and oppression. Happy as all get out to be here.

Odwiedzający znaleźli tę stronę szukając:

everyone cytaty

cytaty na zakładki do ksiązki

Uprawnienia umieszczania postów