Frag eXecutors dokonało formalności, zwyciężając z UF Gaming 16:03. Przypomnijmy, że FX'om wystarczyła jedna wygrana mapa, z uwagi na wyjście z drabinki wygranych. To właśnie oni reprezentować będą Polskę na globalnych finałach WCG w Los Angeles.
# Frag eXecutors: Neo, TaZ, Loord, Kuben, Pasha
# UF-Gaming: mientus, Camel, Snax, swone, maxtor
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WCG 2010 w tym roku można uznać za udane. Miałem okazję osobiście, po raz kolejny uczestniczyć w tej imprezie i w tym roku było dobrze. Oczywiście zawiodła sieć. Rozgrywki CSa miały się zacząć o godzinie 10, zaczęły się o 11:15. Dobrym pomysłem organizatorów było wynajęcie sali kinowej, by puszczać mecze Kantera, jednak nie za dobrze trafionym. Sala była mega przepełniona, ludzie oblegali schody, korytarz do sali, miejsca przed krzesełkami - ogólnie full ludzi. Jednak publiczność dopisała i nagradzała oklaskami dobre akcje graczy. Wiem też jak wyglądała transmisja. Brak HLTV - boli, przepełnione serwery HSTV.pl i dodatkowo zdarzały się momenty, że jakość obrazu była bardzo słaba.
To WCG było ok, ale niestety nie można było sobie ot tak wejść za kulisy, gracze grali za ciemną zasłoną, która była lekko uchylona, więc widać było bardzo mało. I to by było na tyle.
cs.pl & własne odczucia