UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: pobindowanie przyciskow

Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14
  1. #1 pobindowanie przyciskow 
    Banned
    witam, mam bardzo wazne pytania z moja dziwna myszka xD nie wiem jak ja zbindowac i czy w ogole jest taka mozliwosc..no wiec pierw zaczne ze chce zbindowac cos takiego...prawy przycisk myszy chce zbindowac jako skakanie... A srodkowy przycisk czy ta jakby rolka kolko czy jak to nazwac chce zbindowac jako prawy czyli to co bylo przedtem , scigania i zakladanie tlumika przyblizanie awp itd . ale skoro zbinduje rolke to ten dawny bind nie bedzie istnial...rolke uzywalem jako zmiane broni i granatow rolka w przod powodowana zmiane broni do przodu np mr>deagle>noz>i all rodzaje granatow, ale skoro juz tego nie moge chcialbym zbindowac to w inny sposob

mam mysz ktore ma dodatkowe przyciski...nie sety msuze to wytlumaczyc slownie bo w internecie nie ma zdjec tej myszki ;d albo i jest ale google nie pomaga, z lewej strony sa z boku ...tak jakby sciana prostokata^^ sa dwa przyciski obok siebie takjakby strzalki . dokladnie mozna je kliknac kciukiem^^ wiecie ocb? polozcie reke na swoja mysz i zobaczcie gdzie macie kciuka xD to wlasnie tam te przyciski mam i chcialbym to tak zbindowac aby ten z lewej poruszal tak samo jak rolka...da sie zrobic? :D no jak sie nie da to chociaz poprosze o te bindy co opisalemw yzej ;] z gory dzieki pozdrawiam ...:D

el Wymiataczos Awatar VolT
    Ok chyba udało mi się zrozumieć o co chodzi.

Kod:
    bind "mouse2" "+jump"
    Żeby skakać na prawym...

Kod:
    bind "mouse3" "+attack2"
    Żeby to z prawego przełożyć na rolkę. Co więcej, wciąż możesz zmieniać broń za pomocą rolki, ponieważ rolka sama w sobie zawiera 3 'przyciski' (rolka w górę, rolka w dół, kliknięcie rolki). Broń zmienia się w górę/dół, a na kliknięciu po wpisaniu tego powyżej będziesz miał tłumik/zoom.

Te przyciski przy kciuku też można zbindować. Ten bardziej z przodu nazywa się mouse4, ten bardziej z tyłu mouse5. Bindujesz je tak jak wszystkie inne, np.
    Kod:
    bind "MOUSE4" "stopsound"
    bind "MOUSE5" "+duck"
    "Every single day you get another chance. Don't waste it... Think about this moment..."

Lamka
    MOUSE4 to tłumik/zoom
    MOUSE55 to zmiana broni
    A da sie zbindowac tak ze do góry to np: m4/ak/awp itp; na na dół to dgl/usp/glock?????

Super Mod Awatar seba
    Ma się znaczyć chodzi Ci o rolkę?

Kod:
    bind "MWHEELDOWN" "weapon_deagle; weapon_usp; weapom_glock"
    bind "MWHEELUP" "weapon_ak47; weapon_m4a1; weapon_awp"
    Graczu CS'a, coś dla Ciebie...

serwer CS - Puchatek 4FuN - IP: 193.33.176.104:27015
    nowy adres IP - nowa jakość - koniecznie zapisz nowy adres IP!

... jeżeli Ci mało, więcej znajdziesz na Puchatkowych serwerach

Lamka
    Tak jak daje do gory nie:D:D
    Ale mi chodzilo zeby do gory jak krece to mi wyskakuja bronie ktore mam pod przycskiem 1
    a jak krece w dół to pistolety:D czyli 2:P

W takim razie...
    Kod:
    bind "MWHEELDOWN" "slot2"
    bind "MWHEELUP" "slot1"
    "Every single day you get another chance. Don't waste it... Think about this moment..."

Starsza lamka
    najlepiej sciagnij sobie CFG editor 2. ale widze ze masz tu juz wytłumaczone... przyda się do innych bindów

8. #8 Odp: pobindowanie przyciskow 
    Banned
    kod numer 3 nie stety nie dziala...ale za to kod numer jeden robi dwie rzeczy wjednym;d czyli dwa bbindy;d dzieki za pomoc napewno sie przyda

9. #9 Odp: pobindowanie przyciskow 
    Banned
    witam odswierzam temat z tego powodu ze mam problem a nie chce robic spam i zakladac nowego skoro tez juz jest na temat bindow;]

no wiec mam taki o to problem ... korzystalem z bindowktore otrzymalem od pana VolT w poscie numer 2 no i bylo wszystko dobrze, dzisiaj wbijalem na csa i cos jest nie tak . na rolke w gore i w dol mialem zmieniane broni tak jak od 1 do 5 a dzisiaj rolka w gore to byl skok a rolka w dol to te takie dziwne skoki nie wiem jak to nazwac... wiekszosc pro tak robi^^ no nie wiem jak to opisac to tak jakby skok byl polaczony z kucaniem .. potem cos mi nawalilo i wszystki bindy jakie mialem sie zepsuly . ale mialem zapasowy config schowany z innym folderze odrazu podmienilem i wpisalem ponownie te bindy...teraz jest tak jakby ale nie mam tego w rolce to co opisalem wyzej i chcialbym to spowrotem miec :P nie wiem czy dobrze sie wyjasnilem ale jesli da rade to prosze o binda

druga sprawa jest to ze jakos dziwnie mi sie chodzi ^^ tzn biega;d wczesniej po zepsuciu confingu czy jak to nazwac ^_^ po nacisnieciu W + A lub W + D lub to samo z S postac szla w polnocny zachod wschod czyli po przekatnej 45* a teraz jakos po przekatnej okolo 75* kumacie ? jakos dziwnie mi sie tak chodzi a ze gram rok z takimi ustawieniami jak gralem nie chce tego zmieniac wiec w czym problem ? WIem ze nie zrozumiale pisze ale nie potrafie inaczej tego wytlumaczyc no coz poprostu tak juz mam ^^ dzieki za przeczytanie i czekam na odpowiedzi ;d

pozdrawiam

10. #10 Odp: pobindowanie przyciskow 
    Banned
    2 nie umiem rozwiązać, a co do 1 problemu to wpisz ten bind czy alias do configu jeszcze raz i daj plik config.cfg na "tylko do odczytu".

11. #11 Odp: pobindowanie przyciskow 
    Banned
    dobra jest git mam nastepne pytanie dotyczace bindow...w opcjach zbindowalem sobie tak : rolka do gory duck czy kucanie i rolka w dol tez i chcialbym zbindowac jeszcze raz kucanie na ctrl ale nie stety w opcjach da sie tylko 2bindy czy istenieje mozliwosc zbindowania 3klawisza? ctrl - kucanie

up jeszcze jedno jak zmienic bind na to aby po nacisnieciu 1 odrazu wyciagalo bron bez potwierdzania kliknieciem myszy ?;d gdzies mialem taki temat ale nie moge znalezc
    Ostatnio edytowane przez klompa ; 30-07-2008 o 15:51 Powód: asdsa

12. #12 Odp: pobindowanie przyciskow 
    młodszy pro
    Nie, tak się nie da... Zostaw sobie na rolce jednego ducka, a drugiego na CTRL, tak jak było...

13. #13 Odp: pobindowanie przyciskow 
    Cytat Zamieszczone przez klompa
    up jeszcze jedno jak zmienic bind na to aby po nacisnieciu 1 odrazu wyciagalo bron bez potwierdzania kliknieciem myszy ?;d gdzies mialem taki temat ale nie moge znalezc
    Z pewnością był taki temat, ale skoro dopisałeś to do swojego, już istniejącego to w porządku. Żeby to osiągnąć wpisz w cfg:
    Kod:
    hud_fastswitch 1
    Cytat Zamieszczone przez klompa
    dobra jest git mam nastepne pytanie dotyczace bindow...w opcjach zbindowalem sobie tak : rolka do gory duck czy kucanie i rolka w dol tez i chcialbym zbindowac jeszcze raz kucanie na ctrl ale nie stety w opcjach da sie tylko 2bindy czy istenieje mozliwosc zbindowania 3klawisza? ctrl - kucanie
    Możesz sobie zbindować 3 klawisze do tego samego polecenia, ale po ponownym włączeniu gry jeden z nich się odbinduje. Musi ci wystarczyć jedno kucanie na myszce.

14. #14 Odp: pobindowanie przyciskow 
    Banned
    W opcjach gry może i się nie da, ale spróbuj w configu, może coś to da ....