Witam. To jest 2 mój poradnik sprawdzony przez mnie.
Długo się męczyłem żeby odzyskać steama przez ten "Steam Guard", ale udało się :) ..
Tak więc podzielę się tym z wami jak to zrobiłem. Oczywiście głupi byłem że zapomniałem swój adres e-mail.
Poradnik także pasuje do tych, którzy nie zweryfikowali maila ze steamem.
No to zaczynamy :)
Co trzeba Mieć : Najlepiej mieć CD-Key taki co jest w opakowaniu z płytą, bo trzeba zrobić tak jak tu.
WZÓR NR.1
WZÓR NR.2
PISZEMY NAZWĘ TICKETU NA TEJ KARCIE Z CD-KEY WŁASNORĘCZNIE np. Ticket : xxxx-xxxx-xxxx (NAPISANE PROGRAMEM NIE PRZYJMUJĄ). A jeśli nie macie kupiony wersją elektroniczną CD-Keya to nie wiem, przerobić np. w TYM WZORZE sobie wpisać swojego cd-keya, wydrukować, wpisać nr ticketu, skserować i wysłać do steama :)
1. Wchodzimy na TĄ STRONĘ , rejestrujemy się i wypełniamy wszystkie pola
WZÓR :
2. Jak skończysz się rejestrować kliknij na Submit Registration. Teraz wejdź na swojego maila, odbierz list oraz aktywuj konto poprzez kliknięcie w link w wiadomości.
3. Teraz po zarejestrowaniu/zalogowaniu wchodzimy na TĄ STRONĘ
I robimy wszystko jak na SS. A i do "Add Attachment" Dodajemy CD-KEY z napisanym ticketem WŁASNORĘCZNIE!
Tak jak TUTAJ
WZÓR :
Klikamy na Submit Question i czekamy na maila. Czekamy z parę godzin/dni xD
Powinno pomóc! Mi pomogło i odzyskałem steama. Zrobiłem to w skrócie, bo ja o konto walczyłem 6 dni xDDDD
Jeśli odpisali tak :
[Hello,
I have updated your account.
Please log in to your Steam account and update your email address using the following instructions.
Click on 'Steam' in the upper left, then select 'Settings' ('Preferences' for the MAC client).
Select "Change Contact Email"
Follow the on-screen instructions.
Please make sure to also verify your new email address once you have updated your account.
Title: E-Mail Verification
Link: http://support.steampowered.com/kb_a...5151-RUAS-1543
If you have any further difficulty, please let us know.]
To znaczy że Steam Guard został wyłączony i spokojnie nawet można zmienić maila. No i oczywiście można wejść spokojnie na konto bez tego komunikatu z kodem na Steam Guard. :)