Przez przypadek zrobiłem za dużo serwerów na jednym koncie shell i sa ogromne lagi. Podajcie komende na to jakie sewery sa wlaczone i jak je wylaczyc. Zrobilem za duzo portow poprostu (27019 itd.)
|
|
Przez przypadek zrobiłem za dużo serwerów na jednym koncie shell i sa ogromne lagi. Podajcie komende na to jakie sewery sa wlaczone i jak je wylaczyc. Zrobilem za duzo portow poprostu (27019 itd.)
eh.. server shell - najwieksze gowno jakie moze byc.. mialem ;/
Dobra z tym juz sobie poradzilem. Mam jesczcze pytanie. Jak teraz wejsc do putty i robic polecenia na serwie, tzn, to co moglem gdy zrobilem screena. Jaka jest komenda aby tam wejsc?
Od czegoś trzeba zacząć
Zamieszczone przez csmanik
Kod:screen -r
Kurde na serwie są lagi i przy zmianie mapy crash - da sie cos na to poradzic?? Niby pingi po 70 ale takie zaciny są. A i jak robe SXE to smieniam w server.cfg zeby bylo ze pokazuje ttylko ze ktos nie ma sxe a nie go wywala a jest inaczej - wywala tego co nie ma sxe a chce zeby tylko pokazywalo. Nie wiem co jest zle.
[ Dodano: Pią 30 Maj, 2008 ]
Może inny port, mam 27019?
A i seba zmien link na binarki w tym twoim poradniku na shell.4us.pl bo link nie dziala
Zmieniłem port i to samo
Jak sobie z tym poradziles bo mam identyczny problem?Zamieszczone przez csmanik
mr6279, z czym masz problem ?
seba tez mam z tym probolem ze zrobilo mi sie trzy serwy na shellu i chcialbym 2 wylaczyc a jeden zostawic, da rade???
PS: pomózcie, bo wusunolem wszystkie pliki z ftp i nadal tamte serwy stoja tylko niue da sie na nich grac :/ co mam zrobic
Ostatnio edytowane przez robocop1992 ; 25-06-2008 o 18:22
screen -ls
odczytujesz numerek procesu
screen kill <numerem procesu>
np.
screen kill 54651
Proszę Cię, nie instruuj innych jak sam nie wiesz co piszesz... odpalenie komendy kill na screenie, super.screen kill <numerem procesu>
testowałeś żeby pisać takie rzeczy ? przetestuj -.- tylko podaj pid czy jakoś tak procesu -.-
A co tu do testowania? Idź na jakimś forum linuxowym się zapytać może a nie jesteś taki hop siup do przodu.
Nie ucz ojca dzieci robić jednym słowem, na linuxie tak się znasz jak na pisaniu pluginów.
tylko że jest jeden problem :)
To działa !
niech z ps aux zczyta process screena i da kill na jego pid...
A czy ja mówię że nie działa? Tylko po jaki ch.. komenda kill na screenie (który zresztą tak od razu się wyłączy)?
nie wiem po co ale działa i to się liczy ;) i nie umiem na VB cytować ;/
painkiller@h1347323:~$ screen -ls
There are screens on:
23977.pts-22.h1347323 (Detached)
12693.pts-69.h1347323 (Detached)
330.pts-69.h1347323 (Detached)
7487.pts-69.h1347323 (Detached)
8434.pts-69.h1347323 (Detached)
31303.pts-69.h1347323 (Detached)
6 Sockets in /var/run/screen/S-painkiller.
takie cos mi sie wyswietlilo, który to jest nr procesu?? kozystam z putty, a czym to trzeba robic??
a ja mam tak :
adrian@host312:~$ screen -ls
No Sockets found in /var/run/screen/S-adrian.
Czemu nie mam to co kolega wyżej??
bo nie masz nic na screenie postawionego ?
| « Problem z IP | Jaki pakiet? » |