UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ?

Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 69
  1. #1 Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    Witam. Mam pytanko. Jakie waszym zdaniem są najlepsze słuchawki do gier(gram w cs 1.6), muzyki i oglądania filmów ?Cena nie gra roli bo chce obczaić dobre słuchawki. Proszę o normalne wypowiedzi, fajnie by było gdyby ten co poleca słuchawki miał je na uszach :) Z góry Dziękuje
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Jakie masz źródło dźwięku? Karta zintegrowana ? :)

Nie odpowiadasz, ale przypuszczam że masz zintegrowaną :)

Pierwsze co Ci polecę to bardzo fajny zestaw składający się z karty dźwiękowej Xonar DX
    http://allegro.pl/item872697825_asus...iej_sklep.html
    oraz słuchawek Sennheiser HD485.
    http://allegro.pl/item868231502_senn..._gwar_24m.html

Słuchawki są wyjątkowo mało wymagające pod kwestią źródła, a oferują naprawdę dużo, świetnie się spisują zarówno w muzyce, jak i w grach.

Z chęcią Ci polecę następne, jeżeli chcesz mieć naprawdę dobre słuchawki to muzyki to droższe zestawy, ale fajnie jakbyś napisał o swoich upodobaniach dźwiękowych, czego słuchasz, jaki dźwięk najbardziej by Cię interesował, czy może coś z mocnym basem, powerem, czy stawiasz raczej na klarowność, przestrzenność i analityczność dźwięku, a basu chcesz mieć raczej trochę mniej, ale za to bardzo dobrą kontrolę nad nim. Bo do gier nie trzeba Bóg wie jakich słuchawek, takie hd485 w 100% wystarczą do takiego zastosowania, dlatego pytam jedynie o upodobania muzyczne.
    Ostatnio edytowane przez KruQ ; 05-01-2010 o 21:07
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    kartę dźwiękową chce również kupić.
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    Praktycznie słucham każdego rodzaju muzyki. Mój ulubiony zespół to Linkin Park (dosyć ostra muzyka niektóre kawałki są rokowe ) słucham tez Popu.
    Na allegro znalazłem takie słuchawki po prostu mi się spodobały (nie znam się na sprzęcie) http://www.allegro.pl/item865965830_...er_gratis.html
    Znalazłem też kartę dźwiękową czym się te 2 różnią ta co Ty podałeś i ta http://www.komputronik.pl/index.php/...amer_Bulk.html
    która jest lepsza (a i czy nie ma jakiś błędów w opisie tej karty creative... )? Najbardziej zależy mi na grach żebym słyszał gdzie kto jest, z której strony idzie, czy jest na dole czy na górze. Po grach jest dopiero muzyka :)
    Ostatnio edytowane przez CarNeezA ; 05-01-2010 o 21:27
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Co do Twojej propozycji, w swojej cenie ujdą, jednak naprawdę warto dopłacić do podanych przeze mnie słuchawek.

Jeszcze polecę Ci drugi zestaw, droższy, ale oczywiście lepszy.

AKG k142 HD
    http://allegro.pl/item867930842_sluc..._warszawa.html
    Asus Xonar Essence STX
    Nowa Karta dźwiękowa XONAR ESSENCE STX/A (867523706) - Aukcje internetowe Allegro

Naprawdę świetny zestaw, ale jak widzisz 2 razy droższy. Mi bardzo zależy na dźwięku w muzyce, osobiście przy posiadanych pieniądzach bym dopłacił, no ale zrobisz co będziesz chciał, pewne jest, że z obu zestawów będziesz bardzo zadowolony ;]
    Ostatnio edytowane przez KruQ ; 05-01-2010 o 21:48 Powód: pomyliłem się w modelu słuchawek.
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Lamka
    teraz masz wszystko podane jak na tacy :D
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Cytat Zamieszczone przez CarNeezA Zobacz posta
    Praktycznie słucham każdego rodzaju muzyki. Mój ulubiony zespół to Linkin Park (dosyć ostra muzyka niektóre kawałki są rokowe ) słucham tez Popu.
    Na allegro znalazłem takie słuchawki po prostu mi się spodobały (nie znam się na sprzęcie) SENNHEISER HD 428 HD428 Gw.24m KURIER GRATIS (865965830) - Aukcje internetowe Allegro
    Znalazłem też kartę dźwiękową czym się te 2 różnią ta co Ty podałeś i ta Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Bulk - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy
    która jest lepsza (a i czy nie ma jakiś błędów w opisie tej karty creative... )? Najbardziej zależy mi na grach żebym słyszał gdzie kto jest, z której strony idzie, czy jest na dole czy na górze. Po grach jest dopiero muzyka :)
    Xonar również i w cs'ie się świetnie spisze, pod względem pozycjonowania X-Fi Gamer i Xonar DX są podobne. W cs'ie większej różnicy nie będzie
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    Bardziej interesuje mnie 1. zestaw. Ta karta dźwiękowa będzie dobra do gier(dzwięk przestrzenny itd) i do muzyki ? A co do słuchawek to co to znaczy że są otwarte ?
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Spamer z doświadczeniem
    lepiej wybrac asusa dx.Zyskasz na jakosci dzwieku i muzyce.Zapewne przy hd485 nie bedziesz uzywal cmss 3d crystalizerow wiec zakup x-fi gamera jest zbedny.
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Słuchawki otwarte nie odizolowują słuchacza od otoczenia, słyszysz dźwięki na zewnątrz, a inni słyszą co Ty słuchasz, ale są bardziej komfortowe i mają szerszą przestrzeń dźwięku, zazwyczaj bas jest miększy niż w słuchawkach zamkniętych.
    Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    Może macie jakieś jeszcze propozycje ?Może z troszkę tańszych słuchawek?Co to znaczy że "mają szerszą przestrzeń dźwięku, zazwyczaj bas jest miększy"
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Bas jest trochę łagodniejszy, nie uderza tak mocno, a szersza przestrzeń dźwięku hmm, po prostu słuchawki szerzej, prawdziwiej grają, lepiej możesz się wczuć
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    A znasz może jeszcze jakieś słuchawki dosyć dobre, a troszkę tańsze ?(Sennheiser HD485 widziałem najtaniej za 290 zł. Są może wersje tych słuchawek bez uchwytu ?)
    Ostatnio edytowane przez CarNeezA ; 06-01-2010 o 17:26
    Odpowiedz z cytatem  

14. #14 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Banned
    Moim zdaniem Razer ;]
    Odpowiedz z cytatem  

15. #15 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    Może jakiś model.. Grałeś kiedyś na takich słuchawkach, czy tylko słyszałeś od kogoś że są dobre ? (Razer nie jest najgorszą firma bo mam myszkę i klawiaturę z razera )
    Odpowiedz z cytatem  

16. #16 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Creative Aurvana Live :) Początkowo grają bardzo fajnie jak na taką cenę, ale po wymianie kabla (koszt ok.150zł) rozwalają słuchawki kosztujące po 300zł, wtedy śmiało mogą konkurować z słuchawkami i po 600zł, a niektórzy uważają że grają wtedy jak słuchawki po 1000zł i więcej..

Razer niech się zajmują myszkami, bo robi to dość dobrze, ale słuchawki robi beznadziejne. Na słuchawki patrz jedynie u firm które w tym siedzą od lat, KOSS, AKG, Sennheiser, Grado, Beyerdynamic, Audio-technica .. no i Denon, podane Creative'y to Denon za 600zł w innej obudowie ;]
    Ostatnio edytowane przez KruQ ; 06-01-2010 o 17:53
    Odpowiedz z cytatem  

17. #17 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    hmm... najbardziej przypadły mi do gustu Sennheiser HD 485. Miał je ktoś kiedyś na uszach? Może są jakieś recenzje tego modelu na internecie ? Wiecie może czy są gdzieś w Rzeszowie żeby je można przymierzyć zobaczyć co i jak ?
    Odpowiedz z cytatem  

18. #18 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Ja je miałem na głowie raz, ale Maku jest ich użytkownikiem długi czas, także jak masz jakieś pytania to pytaj go :)
    Odpowiedz z cytatem  

19. #19 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    Starsza lamka
    co to znaczy (chodzi mi o to zasilanie)? "Ponieważ sam kontroler AV100 jest układem przystosowanym do komunikacji poprzez interfejs PCI, aby Xonar DX mógł współpracować z PCI Express, potrzebny jest tzw. mostek. W jego rolę wcielił się układ PLX Technology PEX8112. Jego obecność na karcie sprawia, że Xonar DX wymaga dodatkowego zasilania. Odpowiednie gniazdko, molex typu FDD, znajduje się na samej karcie i aby wszystko działało poprawnie, musimy do niego podłączyć zasilanie."
    Odpowiedz z cytatem  

20. #20 Odp: Jakie waszym zdaniem sa najlepsze slychawki do gier i muzyki ? 
    prawie jak pro
    Musisz podłączyć do niego jeden przewód od zasilacza, adapter dostajesz w zestawie :)
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniOstatni