Witam.
Mam zamiar w czerwcu zakupić sobie kartę dźwiękową oraz słuchawki do gry w CS'a. Mam do wydania ok. 250 zł i mam upatrzony taki zestaw:
Słuchawki: Sennheiser HD201 • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław
Karta dźwiękowa: ASUS XONAR DS • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław
Cena łączna wychodzi 249 zł więc to jest zestaw w sam raz lecz mam obawy, czy aby ten zestaw będzie dostatecznie mocny. Z początku chciałem zakupić Steelseries Siveria V2 + kartę Audigy jednak cena jest o 110 zł większa. Do tego ponoć słuchawki te nie są warte aż takiej ceny i na ogół ludzie polecają mi zakup mocniejszej dźwiękowej + Sennheiserów. Tutaj jest pytanie do was: Czy zestaw ten da mi dobry, wydajny i precyzyjny dźwięk? Nie mam ochoty kupować kolejnego szrota jak Fatal1ty, na których dźwięk jest taki sam jak na słuchawkach za 30 zł (nie przesadzam z tym).
Dodatkowo mam pytanie co do equalizera w karcie zintegrowanej (Realtek HD Audio). Próbuję ustawić go tak, żeby nieco wytłumić dźwięki strzałów i jednocześnie podgłośnić kroki aby lepiej słyszeć wroga. Są w nim suwaki i nie za bardzo wiem jak je ustawić. Tutaj zamieszczam screen equalizera: http://img576.imageshack.us/img576/6564/sfas.png . Jeżeli ktoś ma pomysł jak ustawić to ustrojstwo żeby działało tak jak chcę to będę wdzięczny za pomoc :P
Pozdrawiam.