Witam.Mam słuchawki Sennheiser hd 202 i nie wiem jaką karte dzwiękową kupić. Mój budżet to około 300 zł. Mam na oku DX ale czy nie lepiej będzie kupić ds? i czy nie będę miał problemów z montażem . Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedz:D
|
|
Witam.Mam słuchawki Sennheiser hd 202 i nie wiem jaką karte dzwiękową kupić. Mój budżet to około 300 zł. Mam na oku DX ale czy nie lepiej będzie kupić ds? i czy nie będę miał problemów z montażem . Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedz:D
DX jest lepszy od DSa ja osobiście mam podobny zestaw ;] Rozważ jeszcze opcję kupna X-FI Gamera
dodam ze mam Windows Vista 64 bit nie chce problemów z sterownikami xD
Do takich słuchawek imo lepszej dźwiękówki niż Audigy ZS 2 nie ma co brać. Chyba, że zamierzasz zmieniać słuchawki to wtedy w zależności od budżetu weź:
Audigy ZS 2 < X-Fi Gamer < X-Fi Xtreme Music < Xonar DX :]
#Edit
to musiałbyś poszukać gdzieś na forum czy ludzie nie mają problemów z wyżej wymienionymi przeze mnie kartami, dwa czy masz złącze PCIE 1x bo takie potrzebne jest do podpięcia DX'a
Masz złącze PCI 2x to Ci pójdą te karty ;]
właśnie chce ta dzwiękówke na lata:D i może kossy bym se kupił ale te moje senki mają 5 miesięcy :D więc może dopiero gdzieś za rok ale na pewno będę zmieniał może w krótszym czasie a może trochę później :P
Ok pod tą bez problemu włożysz DX'a ;] ale tak jak mówię do tych słuchawek nie opłaca się brać czegoś lepszego jak ZS 2 ale nie wiem jak ze sterami poszukaj na necie jeszcze na różnych forach bo tutaj nie wiem czy ktoś ma wina 7 i ZS 2.
To kup Xonary DX i pózniej Kossy UR-40
mam 4x PCI-e x1 wolne a wszystkie PCI zajęte ;f
Xonar DX jest pod PCIE 1x ;] pod te małe slociki co tam masz. PCIE 16x to te dłuższe masz zajęte pewnie pod grafikę no i zostaje jeszcze zwykłe PCI, tam idą wszystkie karty które wymieniłem oprócz Xonara DX.
no to zostaje mi DX bo tylko x1 mam wolne :d bo pod normalnym PCI mam telewizyjną i sieciówke xD
---------- Post dodany 04-06-2010 o godzinie 18:33 ----------
"Karta wymaga dodatkowego zasilania FDD-Molex" co to znaczy?
FDD to stacja dyskietek ;] ale w zestawie do dxa dołączają przejściówki na zasilanie tego starego typu, ale to masz na bank. A żeby się upewnić na 100% podaj model zasilacza ;]
a łatwa jest konfiguracja sterowników. Mógłby ktoś dać swoje ss ? :D
---------- Post dodany 04-06-2010 o godzinie 18:57 ----------
czekaj zasilacz zaraz dam bo muszę poszukać pudełka bo już go nie będę rozkręcał:D
---------- Post dodany 04-06-2010 o godzinie 19:03 ----------
ZASILACZ XILENCE GAMING 600W (XP600.(135)R3) 80+ (1050605850) - Aukcje internetowe Allegro tak wygląda tylko ze 580W ale na pudełku nie widzę modelu ale coś takiego pisze.
1x-20+4pin
1x 4+4pin
2x/1x-Molex 4 pin/4pin (FDD)
2x Molex 4 pin (HDD)
2x S-ATA
1x/1x PCI-E 6 pin/ PCI-E 6+2 pin
| « Prosze o pomoc w kupieniu słuchawek jakie są dobre czy złe | Problem z mikrofonem. » |