UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Pomoc w wyborze słuchawek

Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18
  1. #1 Pomoc w wyborze słuchawek 
    Lamka
    Od razu pisze, ze przepraszam za taki temat bo podejrzewam, ze jest takich duzo.
    Wiec szukam sluchawek glownie do Csa i co sie z tym wiaze vt, czyli oczywiscie potrzebne mikro. Bede ich rowniez uzywal MP3 i do filmow. Ogolnie w csa gram ponad 2 lata, wiec juz troche obeznany w tych sprawach jestem.
    Ogolnie mam zachowane 430 zl, ale nie chcem wszystkiego wydawac, bo wiem, ze dobre sluchawki sa juz od 150 zl. Do dzis mialem Creative Fatality HS-800, ale przez nagle zdjecie, sluchawka mi sie wyrwala i teraz jest bez dzwieku. Chcialbym, zeby te sluchawki wygladaly jakos i nie chcialbym, zeby byly mniej zanej marki np. Microsoft, Razer, Logitech, Roccar, bo mam taki charakter, ze ulegam reklamom ;]. Na poczatku myslalem zeby znow kupic Fatality co mialem lub Fatality HS-980 lub HS-1000, ale pomyslalem, ze sporbuje innej firmy. Sluchawki maja byc dosc trwale, gdyz nigdy nic nie wiadomo.

Pozdrawiam kaluza88 ;]
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    prawie jak pro Awatar ~kubekk
    A dokladnie maksymalnie ile chcesz na to wydac ? ;) I masz karte dzwiekowa czy integra ?
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Lamka
    Znaczy nie znam sie za bardzo, ale chyba integre, tutaj moj menedzer urzadzen KLIK. A co do kasy to mysle, ze tak do 250 zl, ale jakby sie znalazly ciekawe oferty ponizej 100 zl tez mnie zaciekawia.
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    NN.
    NN. jest nieaktywny
    Admin HJ
    Koss ur40+Audigy ZS 2
    Ostatnio edytowane przez NN. ; 30-06-2010 o 11:54
    pozdrawiam,
    NN.
    ---------------STEAM NN.
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    młodszy pro Awatar ElektrycznyOrzel
    SteelSeries Siberia v2 - świetne słuchawki używane przez najlepszych - spełniają Twoje wymagania !
    Ewentualnie SteelSeries 7H !
    Jeśli Ci pomogłem - przeczytaj to i stosuj się do wskazówek zawartych w tym tekście !

Na Forum Wiaderko w ramach wdzięczności obdarowujemy użytkownika właśnie gibonem.
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Lamka
    ElektrycznyOrzel, a jakbys mial wybor miedze SteelSeries Siberia v2, a SteelSeries 7H, ktore bys wybral? Bardzo dziekuje za rade bo wiele slyszalem o nich, ale nie bylem przekonany, a teraz bardzo podobaja mi sie Siberie ;], mrn tez dzieki za odpowiedz, ale te sluchawki mnie nie przekonuja ;/
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    ElektrycznyOrzel , a moze nie wciskaj chlopakowi tego co mu sie podoba , tylko mu przemow ze to szajs i nalezy kupic co innego ? :) A ty kaluza88 po twojej gadce rozumiem ze sluchawki do domu nie na lany tak ? to bierz to co ci pisali czyli kossy:
    Słuchawki nauszne KOSS UR40 UR 40 ~~NOWE~~ (1095765279) - Aukcje internetowe Allegro
    i ta karte :
    CREATIVE AUDIGY 2 ZS GOLD SB0350 KRAKÓW BCM (1098685084) - Aukcje internetowe Allegro
    I zestaw masz lepszy niz te Steele , Gamery itp...
    Pomysl logicznie , jak taka mala karta na kablu USB moze byc lepsza od porzadnej wbudowanej karty wpietej bezposrednio w plyte glowna ??? Na normalnej karcie ile masz rezystorow itp. a w tym malym czyms co sie zmiesci ??? Na allegro sa karty USB za kilka zl = karta SteelSeries 7.1 ...
    Ostatnio edytowane przez ~kubekk ; 28-06-2010 o 19:57
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Ale on chce znanej firmy, a KOSS nie jest znaną firmą, Sennheiser też beznadzieja nie?

@kaluza88
    Z tych dwóch wziąłbym SteelSeries Siberia v2.

A powiedzieć Ci szczerze?
    Całe SteelSeries są beznadziejne. Creative Fatality, które miałeś są także beznadziejne.
    Cały sprzęt "For Gaming" jest beznadziejny...
    Do gier wziąłbym Sennheiser HD380 pro.
    Są to zamknięte słuchawki, które posłużą Ci kiedyś na lany. Jeżeli nigdy nie masz zamiaru wybierać się na jakieś lany to polecam zestaw KOSS UR 40 + Asus Xonar DX.
    Na takich słuchawkach uzyskasz o niebo lepszy dźwięk niż na słuchawkach Creative i SteelSeries. Fatality/Siberie/5H/7H są także bardziej kruche !
    Pomyśl o tym...

@edit
    Creative ZS 2 Gold - też bardzo dobra karta !
    Ostatnio edytowane przez ElektrycznyOrzel ; 28-06-2010 o 20:27
    Jeśli Ci pomogłem - przeczytaj to i stosuj się do wskazówek zawartych w tym tekście !

Na Forum Wiaderko w ramach wdzięczności obdarowujemy użytkownika właśnie gibonem.
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Moderator Awatar FrEaK
    Przecież post EO to ironia...

Ofc UR40 + ZS 2.
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Wiem ze chce znanej firmy dlatego napisalem ze trzeba koledze wytlumaczyc i wbic do glowy co to znaczy ... niech przeczyta moj poprzedni post i tam pisze cala prawda o tym wszystkim , poczytaj tematy audio i tam tez duzo o tym pisze , porownaj ze swoja opinia i sie zastanow co chcesz zrobic :)
    Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    KOSS UR 40 + Audigy ZS 2 Opcja dla użytkowników domowych

Dla outsiderów :D AKG k77/k99 + ZS 2 i tyle w temacie :]
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Lamka
    Wielkie dzieki za te wszystkie odpowiedzi juz se myslalem, ze trudno kupie se znow Fatality za 100 zl i spokoj, ale wy zieniliscie wszystko o 180 stopni ;]. Co do lanow to mieszkam w okolicy Bialegostoku i myslalem zeby isc z kolegami na EGU, ale szkoda nam bylo 50 zl (od osoby) bo i tak wiedzilismy, ze zadnych lepszych miejsc nie zajmiemy, ale moze za rok ;], i teraz nie wiem czy kupic KOSS UR-40 czy Sennheiser HD-380 mimo, ze cena rozni sie o 200 zl. A co do dzwiekowki to czy jest potrzebna, bo teraz mam 2 komputery na ktorych podejrzewam, ze bede gral zmiennie i wkoncu cs nie jest nowa gra, wiec zadnych lepszych efekow chyba nie bedzie nie? Chyba, ze sie myle.
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Z nową dźwiękówką będziesz miał lepszy efekt, na zintegrowanej każde słuchawki zagrają Ci podobnie.
    Możesz spróbować jeszcze AKG k514. Półotwarte słuchawki, nadające się na lany. Wbrew temu, że są półotwarte mogę powiedzieć, że dobrze izolują, nawet jak niektóre zamknięte ! W dodatku są niezwykle wygodne, nigdy nie miałem na uszach wygodniejszych słuchawek ! Warto pomyśleć, bo na lanie też dadzą radę !

Odpowiedz z cytatem  

14. #14 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    W dźwiękówce nie chodzi o to aby zapewniła ci efekty, tylko o samą jej obecność wzmocnienie dźwięku, jego wyrazistości itp. :]

Efekty w słuchawkach są nie potrzebne, ba nawet nie wskazane.
    Odpowiedz z cytatem  

15. #15 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Lamka
    To teraz pomozcie wybrac miedzy KOSS UR-40, Sennheiser HD-380, a AKG k514, jest duza roznica miedzy cenami, ale jak na swoja cene, ktore sluchawki sa warte uwagi? Osobiscie najbardziej z wygladu podobaja mi sie Sennheiser HD-380.
    Odpowiedz z cytatem  

16. #16 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    prawie jak pro
    I jeżeli spokojnie stać Cię na nie, to je bierz, bo słuchawki są naprawdę zdecydowanie warte swojej ceny :) Tyle że jeżeli kompletnie nie zależy Ci na izolacji, to nie warto dopłacać za nie aż 250zł do Kossów ur 40, które będą najlepszym wyjściem do warunków domowych. (jeżeli nikomu nie przeszkadzasz(są głośne na zewnątrz) i nikt Tobie nie przeszkadza ;) )
    Odpowiedz z cytatem  

17. #17 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    Lamka
    Cytat Zamieszczone przez KruQ Zobacz posta
    I jeżeli spokojnie stać Cię na nie, to je bierz, bo słuchawki są naprawdę zdecydowanie warte swojej ceny :) Tyle że jeżeli kompletnie nie zależy Ci na izolacji, to nie warto dopłacać za nie aż 250zł do Kossów ur 40, które będą najlepszym wyjściem do warunków domowych. (jeżeli nikomu nie przeszkadzasz(są głośne na zewnątrz) i nikt Tobie nie przeszkadza ;) )
    Hehe i w tym problem, ze wszystkie dyskusje na wszystkie tematy sa przy telewizorze, czyli 3 m od komputera ;]. Wiec chyba wlasnie je wezme ;]
    Odpowiedz z cytatem  

18. #18 Odp: Pomoc w wyborze słuchawek 
    prawie jak pro
    Czyli jakaś izolacja się przyda, być może wystarczyłaby Ci izolacja w AKG k99 lub k514, ale jednak dźwięk jest zdecydowanie lepszy w hd380, no a izolacja w nich jest naprawdę mocna, nawet jak na słuchawki zamknięte. Ale szczerze mówiąc to jeżeli tylko pod cs'a, to zastanowiłbym się nad dopłatą do k99 na hd380, jeżeli zależy Ci też na jakości w muzyce (AKG tu też są oczywiście dobre), to wtedy bardziej byłbym za dopłatą do hd380 :) A znając życie to po zakupie takich słuchawek zacznie Ci bardzo zależeć na jakości muzyki.. ;p

edit;
    Zapomniałem że masz 430zł, także hd380 odpadają. To są wymagające słuchawki i ich byle czym nie napędzisz. Lepszym wyborem będzie jednak zakup np. Xonara DX i AKG k99 ;)
    Odpowiedz z cytatem