Witam, chciałbym zakupić kartę dźwiękową - asus xonar dx to chyba najlepszy wybór. Posiada ono jednak zasilanie FDD, czymkolwiek ono jest. Jestem w tym kompletnie zielony. Co musiałbym zrobić po zakupie tej karty? Musiałbym jeszcze coś dokupić?
|
|
Witam, chciałbym zakupić kartę dźwiękową - asus xonar dx to chyba najlepszy wybór. Posiada ono jednak zasilanie FDD, czymkolwiek ono jest. Jestem w tym kompletnie zielony. Co musiałbym zrobić po zakupie tej karty? Musiałbym jeszcze coś dokupić?
To masz taki kabelek jak do zasilenia stacji dyskietek :] Ale w zestawie powinieneś dostać przejściówkę jak się nie mylę . Nic nie musisz dokupić :P
Tak to wygląda :
![]()
Sam juz nie wiem, czy to podlacze ;>
To moze pytanie - ASUS xonar d1 nie rozni sie niczym oprocz tego wejscia [ nie potrzebuje tego zasilania] ?
Wlasciwie po co jest to zasilanie?
A moze creative x-fi gamer?
Creative jest gorszy od Asusa, nie bierz go. Przejściówkę dostaniesz w zestawie, więc nie powinieneś mieć problemów z podłączeniem :) A Xonar d1 to tak, wersja dx na pci, bez dodatkowego zasilania.
Powiedz mi tylko, do czego to sie podlacza .Do zasilacza? Nie kminie tego w ogole. Jak to podlaczyc bez kabla w ogole ? Impossible..
Dobra..
Asus Xonar DX karta dźwiękowa 7.1 PCI-Express x1 (1359270664) - Aukcje internetowe Allegro
tutaj jest?
Zawartość opakowania
[...] Optyczny adapter S/PDIF TOSLINK *1
to to?
bo na screenach nie wyglada tak jak to co wyslal kolega kubeq
.
Dobra, jak bym w ogole byl daleki tematu - to jeszcze pytanie. D1 to to samo co DX tylko bez zasilania. Wiec co daje to zasilanie? Mniejsze obciazenie komputera? Czy moze czyms jeszcze sie to D1 rozni..
straszne.
Ostatnio edytowane przez Adrian1337 ; 12-12-2010 o 16:31
DX ma zasilanie bo jest podłączany przez złącze pci-e.
Podłączasz to kabelkiem od zasilacza :)
I tak, to jest ten adapter.
Czy aby napewno to jest to? Google grafika mowi inaczej ;P.
Kup sobie D1 i będzie ok.
Nie wiem czy Kubeq dał dobre photo, ale w zestawie na pewno dostaniesz dobry adapter.
| « Pomoc Z Wybraniem Słuchawek I Karty Dzwiękowej ;D | Słuchawki » |