Cześć, jaką tanią kartę polecili byście aby służyła tylko do cs'a?
Moje słuchawki to koss ur 40.
Szukam czegoś taniego, do 200zł coś będzie? Najlepiej jak najtaniej, pozdrawiam.
|
|
Cześć, jaką tanią kartę polecili byście aby służyła tylko do cs'a?
Moje słuchawki to koss ur 40.
Szukam czegoś taniego, do 200zł coś będzie? Najlepiej jak najtaniej, pozdrawiam.
Jak do 200zł to poszperaj za Xonarem DX/D1 może kupisz, mam taki zestaw i zadowolony jestem w 100% :)
jak się uda to d1 jak nie to x-fi music
A duża jest różnica między x-fi music a xonar d1, jeśli mówimy o cs'ie?
Ponoć nie taka wielka ale Xonar fajna karta, polecam Ci ją gdyż sam używam jej z kossami, po przesiadce z integry to niebo a ziemia...
W csie raczej nie zauważysz.
Tak chcę kartę tylko do cs'a, komputer służy mi tylko do gier, muzyki i filmów nie oglądam na komputerze.
Tak więc x-fi music? Ale jaki model?
Nie wiem czy dobrze szukam:
Sound Blaster X-Fi - Aukcje internetowe Allegro
Tutaj jest wiele kart.
Mam ostatnie pytanie, a czy warto dopłacić do xonara ds? Nowe na allegro po ~200zł.
W którymś temacie na forum ktoś pisał, że kossy które mają ciemne brzmienie lepiej z xonarami grają.
Ja osobiście brałbym x-fi music jeśli chodzi o słuchawki, do głośników ponoć fajny jest ds.
Nie kupuj tej x-fi za 169 bo dojdzie Ci jeszcze przesyłka i dla mnie to osobiście ciut za dużo by było, poluj na tamte dwie.
Przeglądając jeszcze allegro znalazłem dużo ofert x-fi gamer.
Skoro nikt nie wspomniał o tej, znaczy, że do cs słabsza od x-fi music?
Czytam google i wszędzie odmienne opinie.
Gamer też dobry ale droższy od musica z reguły i nieco gorszy w muzyce.
No mi tylko do cs będzie służył.
Piszesz, że droższy, to może pomyliłem modele?
CREATIVE X-Fi Xtreme Gamer SB0730 PCI Gwarancja FV (2025502222) - Aukcje internetowe Allegro
CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi XTREME GAMER SB0730 !! (2031572973) - Aukcje internetowe Allegro
Dziwne trochę ;p bo wiem, że były droższe hehe tak to te karty.
Tu masz za 120zł creative x-fi gamer pci (2030968877) - Aukcje internetowe Allegro można brać w sumie ;]
Otrzymałem kartę. Da się polepszyć jakość dzwięku w cs'ie?
Między integrą a x-fi gamer odczuwam nie wielką różnicę przy kossach. Trochę słychać na dalszą odległość i troszeczkę dokładniejsze pozycjonowanie, ale spodziewałem się większej różnicy.
Tak to bywa. Polecają Ci jedyną karte jaką mieli ale cóż, tu sie wszystko dzieje wokół Kossów, sennów i xonarów. Nic więcej tu nie znają xD
Nie mam do nikogo pretensji, tylko nie wiem jak ustawić tę kartę.
Najbardziej interesują mnie opcje które zaznaczyłem na tym screenie:
ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
I czy włączyć w cs EAX (s_eax 1) ?
w cs eax off
A na trybie normalny nie "gry" próbowałeś? Ja w xonarze nie ustawiałem za cholerę game etc. liczy się sama obecność karty. Zważ na to, że kossy już i tak są bardzo dobre, jak teraz widzisz nawet na integrze działają dość dobrze dla nie audiofilów ofc ;] Cs jest starą grą przecież więc i znacznej różnicy mieć nie mogłeś. Nie wiem czy się z tym liczyłeś czy nie heh, dla mnie to było, że tak to ujmę oczywiste.
Jeżeli nie aż tak małej zmiany oczekiwałeś możesz bez problemu sprzedać kartę, chętny się na pewno znajdzie co widać zresztą po aukcjach. Ogólnie to z ustawieniami najlepiej samemu popróbować, aczkolwiek dla mnie oprócz większego próbkowania all off, żadnych sztucznych rzeczy.
No to było takie raczej "podjaranie" nowa karta - super skany itp...
Ok dzięki, a gdzie to próbkowanie ustawić?
To jest to?
- digital output / Sampling Rate Settings
mam na 48 KHz, można jeszcze na 96.
| « Jakie słuchawki? | Trzeszczenie Majka » |