Witam,
Szukam słuchawek do domu jak i czasami na lany do 600 zł.
|
|
Witam,
Szukam słuchawek do domu jak i czasami na lany do 600 zł.
Karta dźwiękowa?
W domu integra na lanach jak to lanach także, mogę do 650 zł słuchawki+karta do domu, no ale na lana nie bd brał
i one mają służyć tylko do kantera? jak tak to nie ma po co wydawać tyle kasy bo i tak ich nie wykorzystasz to raz, a one nie dadzą Ci więcej aniżeli jest to możliwe z poziomu gry bo jest stara i dźwięki tam nie są na tyle skomplikowane, złożone aby wymagały nie wiadomo jakich słuchawek.
Rozumiem czyli w jakich słuchawkach otrzymam maksymalny dźwięk w "kanterze"?
Tego dokładnie nie da się określić ;] Wszystko o zbliżonej cenie zagra bardzo podobnie. Słuchawki z reguły kupuje się do uniwersalnego zastosowania czyli dobrze spiszą się przy muzyce dobrze spiszą się też i w grach. ;]
Poleciłbym Ci kossy ur 40 do domu otwarte co prawda bez izolacji ale dźwięk miażdży. Na lany się niestety nie nadają - 0 izolacji. Coś za coś.
Słuchawki otwarte nie wchodzą w grę. Jak mówisz na lany się nie nadają będę słyszeć wg inne rzeczy niż powinienem. Również w domu czasami nie mam takiej zadowalającej ciszy.
Z tego co naczytałem, dobrym zestawem może być karta dźwiękowa xonar d1/dx zależy od zasilacza oraz Creative Aurvana Live. Dobry zestaw tak mi się wydaje :>
Nigdy nie przepadałem za Creative i omijałem ją szerokim łukiem. Czy warto patrzeć na ten test? Wielki test słuchawek dla graczy :: PCLab.pl
Tu nawet słuchawki steelseriesa wypadają przyzwoicie, nie wiem proszę o jeszcze kilka propozycji, potwierdzeń.
Może stare dobre senki HD555 ? Nie ma co kupowac jakiś siberek albo co bo to tylko strata. Ja polece HD555 + Xonar DG
Przecież hd555 to otwarte słuchawki ?? Myślę, że w domu była by również klęska trzech osobników w mieszkaniu.
Kilka postów wyżej napisałeś , że na lany nie będziesz brał...
chodziło mi że dźwiękówki nie będę brał ^^ sorry jeśli, źle się wyraziłem
dasiek7 a że tak zapytam masz jakiś fajny wiarygodny test xonara dg, że go tak polecasz? ;] Jeśli możesz podeślij.
gani a ty na czym grywasz? i co polecisz. Kumpel mówił, (low), że CAL'e na integrze chodzą lipnie, wcześniej mial gamecomy 367, to prawda co on mówi ze na zintegrowanej karcie gamecomy grają lepiej? No nie wiem poradźcie mi jakieś słuchawki.
Prawdopodobnie kolega miał rację ;]
Ja mam senki hd 380 + xonar dx. Do użytku w domu tj do muzyki i filmów kossy ur 40.
Cóż... ogólnie warto zainwestować w dźwiękówkę o ile nie będzie ci ona służyła tylko do csa bo wtedy to sensu żadnego nie ma jak pisałem wyżej.
Sony mdr-xd 200 to chyba będzie dla Ciebie najlepszy wybór choć nie wiem jak u nich z izolacją nie miałem okazji ich użytkować ale opinię ogólnie mają dobrą. Jeżeli miałbyś ochotę kupić dźwiękówkę to wtedy cale byłyby jak najbardziej wskazane. Ogólnie w podobnej cenie są też jeszcze senki hd 438 bardzo mnie ciekawią jak grają.
600 zł? To dozbieraj jeszcze 200, chłopaki z ESC sprzedają QPADY. Za 8-9 stówek wyrwiesz. Skoro chcesz brać słuchawki na lany to przecież nie ma sensu kupowania jakiś drogich słuchawek bo i tak nie zagrają jak trzeba z racji zintegrowanych kart. Kup coś pod usb (polecam Xonar u1) do tego CALe, albo jakieś inne zamknięte i będzie śmigać.
Chyba pozbieram na qpad qh-1339, na integrze jak się sprawują tzn na lanach ? A do domu jakąś dźwiękówkę do nich? I chyba się trochę za firmę przepłaca ?
Trudno powiedzieć, Beyerdynamic to bdb firma. Do QPADów dodawana jest też karta dźwiękowa, także o lany nie powinieneś się martwić.
ktoś je może z was obecnych miał je na uszach?
---------- Post dodany 17-01-2012 o godzinie 14:01 ----------
a do domu jaką kartę do nich?
| « Łeb mnie boli | SPRZEDAM T3130 - 70zł dostawa gratis » |