nic nie bede podkrecal chce karte ktora utrzyma moj zasilacz niechce go wymieniac
|
|
nic nie bede podkrecal chce karte ktora utrzyma moj zasilacz niechce go wymieniac
napisalem co kupic do nowej zasilki a co do obecnej
tak. pradu mu wystarczy. troche za mocna grafa jak na procka, ale slabsze grafy pod agp sa w tej samej cenie. bedziesz mial tyle klatek na ile pozwoli procek.
jakbys chcial wiecej fps i bys sie zdecydowal na podkrecanie procka to napisz osobny temat. chetnie pomoge, bo mam troche doswiadczenia z ta podstawka i przewinely sie przez moja bude juz 4 athlony.
ogolnie to wiesz podkrecalem go juz kiedys do 2200mhz :D ale wytrzymal na torture tescie 2 minuty z tym ze zasilacz ma tylko 300watt chlodzenie jest fabryczne i ledwo sie juz kreci tak zakurzone a i chlodzenie chipsetu nie dziala :D
to bym musiał kupic zasilacz jakis dobry moze Tagan 380w,corsair,fortron, do tego jeszcze chlodzenie i okolo 200-300zł by to wyszlo :D
ewentualnie jakbym zakupil procek athlon 3200+ ale slyszalem ze slabo sie kreca i po podkreceniu do 3500+ dzialaja niestabilnie :)
wiec lepiej podkrecic tego 2500+ zeby dzialal jak 3200+ :D
zastanowie się nad tym
nawet z 7600gt powinien miec zapas mocy w pelnym stresie. 2200mhz to minimum jakie athlon xp na bartonie powinien robic. mozesz probowac zmniejszyc dzielnik pamieci, bo to pewnie one nawalaja, a nie proc i dla pewnosci podbic minimalnie napiecie procka. steamowy cs potrzebuje jak najwiecej mhz. ja krecac z 2200 na 2830 mhz zauwazylem duzo rzadsze spadki fps.
| « Pomoc przy wyborze karty graficznej ;) | STERY do karty x1050 » |