UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: HAPPYSAD, support: Janek Samołyk, Lorein / 21.10.2010 / Stodoła

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
  1. #1 HAPPYSAD, support: Janek Samołyk, Lorein / 21.10.2010 / Stodoła 
    Lamka
    Już w październiku odbędzie się koncert grupy Happysad, promujący album grupy pt.: "Mów mi dobrze". Jako supporty wystąpią: Janek Samołyk oraz Lorein.

happysad – zespół rockowy założony w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej przez muzyków, którzy już wcześniej grali razem. Od 1995 roku pod nazwą HCKF (Hard Core'owe Kółko Filozoficzne), a od roku 1997 zespół został przemianowany na Happy Sad Generation. Nazwa happysad uformowała się dopiero w 2002 roku, kiedy to wybrane zostało także logo grupy i nagrane zostało pierwsze demo z materiałem, który później znalazł się na płycie Wszystko jedno. Muzyka happysad to regresywny rock, dopełniony charakterystycznymi tekstami. Zespół ma na koncie ponad 450 koncertów w całym kraju.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu "Wszystko jedno". Singlowy utwór promujący tę płytę "Zanim pójdę" spędził 33 tygodnie na Liście Przebojów Trójki prowadzonej przez Marka Niedźwieckiego. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę "Wszystko jedno" wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka.

19 października 2009 miała miejsce premiera najnowszego wydawnictwa grupy, albumu pod tytułem "Mów mi dobrze". Został on wydany przez wytwórnię płytową Mystic Production i znalazło się na nim 12 utworów. Nagrania nowej płyty dokonano w studiach Polskiego Radia S-4 i S-3. Realizatorem dźwięku i producentem płyty jest Leszek Kamiński.

Jakub "Quka" Kawalec – śpiew, gitara, teksty
    Łukasz "Pan Latawiec" Cegliński – gitara, śpiew
    Artur "Artour" Telka – gitara basowa
    Jarosław "Dubin" Dubiński – perkusja
    Daniel Pomorski - trąbka

Czytaj więcej: happysad

Jako supporty wsytąpią:
    Janek Samołyk - Janek Samołyk - strona oficjalna
    Lorein - LOREIN sur MySpace Music - Ecoute gratuite de MP3, Photos et clips vidéos

Wejście do klubu od godz. 18:30

Ceny biletów: 40zł (przedsprzedaż) oraz 47zł w dniu koncertu.

Punkty sprzedaży biletów: Sklepy Media Markt i Saturn, Bileterie Empik oraz punkty sprzedaży Ticketpro (Ticketpro - Twój bilet do świata rozrywki - Bilety online), na terenie całego kraju oraz w kasie klubu Stodoła (ul Batorego 10, 22 825 60 31, czynna: pn-pt 9:00-21:00, sob 9:00-14:00)

Bilety kolekcjonerskie dostępne tylko w kasie klubu Stodoła!

Stodoła :: Centralny Klub Studentów Politechniki Warszawskiej ::..
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: HAPPYSAD, support: Janek Samołyk, Lorein / 21.10.2010 / Stodoła 
    Lamka
    Jak było? :P
    Odpowiedz z cytatem