Ale wy macie problemy, ja mam tez serwer ns i jakos nie placze :P... Nie widze problemu jak macie steam to grac na serwerach steam a nie plakac ciagle :D
|
|
Ale wy macie problemy, ja mam tez serwer ns i jakos nie placze :P... Nie widze problemu jak macie steam to grac na serwerach steam a nie plakac ciagle :D
Albo ściągnać NS i grać na serwerach ze starym protokołem.
Dobra wiadomosc dla uzytkownikow steam i ns ;) Niedlugo znowu sobie pogramy razem :)
screen.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl - dowod ;)
Jutro wychodza pliki linuxowe - dzis wyszly pliki dla windowsa ;)
poczekamy zobaczymy. narazie to jest taki zonk że klientem NS zawieszam niektóre serwery na protokole 48 (STEAM)
Nie wiem po co ten SS ale ok nierobcie spamu macie jakies info o binarkach to piszcie a nie piszcie bezsensownych postow ... typu po co wam te binarki... Pzdro lol ....
Ostatnio edytowane przez |H^C| JohnY ; 02-11-2008 o 20:38
Siemka mam już w pełni przerobiony serwer steam na nonsteam razem z clientem czyli patchem na gre do wer. z protokołem 48
Więcej o nim pod tym linkiem: HWDPTeam
Oto moje pierwsze spostrzeżenia:
1. Serwer został zabezpieczony fixem/łatką przed wyłączaniem przez clienta ns
2. Zostały dodane binarki nonsteam na serwer linux linki powyzej
3. Serwer działał prawidłowo dopiero po zmianie w server.cfg z sv_lan 0 na sv_lan 1, w innym wypadku zarówno na steam jak i nonsteam miałem bład Steam i
STEAM validation rejected
4. Po tej zmianie mam mnóstwo błędów i problemów z serwerem, nie bd tu wspominał o błedach Valve tylko o tych które nastąpiły po edycji na nonsteam
5. Jak już wiadomo client ns crashuje/restartuje serwery steam- słyszałem że wyjdzie na to update jak w weekend bedzie ta aktualizacja z chmurka w steam
6. Fix badz te binarki na sv_lan 1 narobiły najwięcej szkód np wchodząc na mój serwer, sory za kryptoreklame ale nie mam jak inaczej ukazać błędu: 91.204.161.135:27015( IP i tak przestanie działać więc bez pretensji do mnie), gracz podłączony jest widoczny tlyko przez moment na p\na HLSW czy w zakladce favorites na steam ( nie testowałem na ns) poczym znika z rankingu, gametracker także go nie widzi, jedynie boty są zauważalne i dodawane jako gracz, wiec mozna powiedziec ze to ogromny minus np gramy w 20 osób a w zakładce pisze ze serwer jest pusty:P
7. O wszelkich dodatkach typu te avatary itp mozna zapomnieć
8. W shellu na putty podczas podgladu serwera, wyskakuje mnóstwo błędów w trakcie rozgrywki
9. Co jakiś czas serwer warjuje jak sie ktos dołącza i zaczyna liczyc mape od nowa tzn. Gramy 4 vs 4 dochodzi ktos do gry i z 2 minut do zmiany mapy robi sie znów poczatkowe 20 minut i pisze Rozpoczynamy gre, czyli zaczyna tak jak by mape dopiero co zmienił- bardzo wkurzające
10. Nadal nie ogarnięte są pluginy DM itp wszystko sie wiesza i pada
11. Z tego co widze trzeba będzie pisać nowe poradniki na wiaderku na temat ustawień i konfiguracji serwerów bo aktualne ustawienia tną serwery ( przemyślenia nie tylko moje), bo każdy zauważa że update nikomu na dobre nie wyszedł.
Ostatecznie skomentuje posniecie Valve jako głupie i nie przemyślane, ja sam osobiście straciłem wielu graczy ns, Sam jestem Userem steam i nie jestem zadowolony z update, bd nadal informował o posunięciach w sprawie nonsteamu, liczę jednak żę pluginy także bd tworzone z myślą o kolejnych chorych pomysłach Valve
Nie ma na razie binarek pod protokół czterdziesty ósmy na NS-ie. A jak są, to albo nie działają albo zawierają w sobie dodatek w postaci trojana, więc póki co jedynym słusznym rozwiązaniem problemu jest pozostanie przy protokole 47 i korzystanie z patcha v35 (reflektowałbym na to, aby był w dziale download). Cóż... Steamowcy nie będą motać na NS-ie przez jakiś czas, ale to chyba mała strata :)
Uważam, że Valve trafiło w 10. Update narobił takiego zamieszania, że wielu graczy ns kupiło w końcu oryginalną grę. Dopóki nie zostaną napisane nowe binarki, całe non-steamowe bagienko przestaje się liczyć.
ten update spowodowal jedynie tyle ze zainstalowalem nsa i nie gram juz na steam, nie zupdatowalem serwera i gramy se normalnie.
Ok, tylko Steam z tego powodu nie padnie, to ns jest na przegranej pozycji i bardzo dobrze.
tak
ale ns nie beda mogli grac bo nie maja protokolu 48
Przecież jest już patch na grę nonsteam v48.
i to już kilka jest które działają
dajcie jakiegoś linka z patchem NS + protocol 48 bo nie moge cos znalesc na Google ;/
| « HS MOD na mapach AWP | SxE » |