Siemka
Wiecie moze co mam zedytowac zeby z amxmodmenu banowlo graczy na IP a nie na Steam ID ?? Jest to server non-steam z binarkami na VAC'a i ma ustawione sv_lan 0 dzieki czemu banuje na ID. Jak ktos wie jak to przerobic niech pisze dam pomogl![]()
|
|
Siemka
Wiecie moze co mam zedytowac zeby z amxmodmenu banowlo graczy na IP a nie na Steam ID ?? Jest to server non-steam z binarkami na VAC'a i ma ustawione sv_lan 0 dzieki czemu banuje na ID. Jak ktos wie jak to przerobic niech pisze dam pomogl![]()
bartu233, a co, źle Ci banuje?
seba właśnie jest z tym problem ze kazdy non steamowiec ma VALVE_ID_PENDING i zamiast banowac bo kickuje nie tego co trzeba, albo zbanuje wszystkich non steamow
bartu233, u mnie działa all... rozumiem że banujesz przez amxx?
seba, tak jak ja zbanowałem bartka to i mnie kickneło :/ nie wiem co jest>coś trzeba zmienic w ustawieniach może ?
Spróbuj wpisac w amxx.cfg te linijki:
amxx_ban_type 1
lub
amxx_voteban_type 1
Nie wiem czy to coś da ;/ Szczególnie to drugie, bo to drugie jest chyba pod plugin voteban :>
@Edit
aa, wy chcecie w sensie, że jak banujecie w amxmodmenu? ;]
To robicie tak:
wchodzicie w addons\amxmodx\configs
Znajdujecie tam plik:
clcmds.ini
W tym pliku znajdujecie tę oto linijkę:
To amx_ban zmieniacie na amx_banip"Ban for 5 minutes" "amx_ban #%userid% 5" "b" "u"
Powinno zadziałac by teraz w amxmodmenu banował na IP :P
Ps: Jak by co, to nie musicie też banowac za pomocą amx menu tylko po prostu możecie sami w kosnoli wpisac: amx_banip nick czas (czy jakoś tak) i tyle :P
Na puchatku masz amxbans... poszukaj sobie tam
| « [Problem] Wywala po 2 min gry | Problemos » |