Liga 4 v 4
Regulamin Zapisu do ligi.
1.Żeby wogule myśleć o zapisaniu klanu do ligi pobieramy najnowszą wersje klienta -->sXe<-- Aby zapewnić wysoki poziom rozgrywek oraz gre bez wspomagaczy!
2.Zapisać mogą sie klany Steam i NonSteam.
3.Zapisać do ligi mogą się wszystkie klany które mają przynajmiej 6 członków.Zapisy są darmowe i trwają do zapisania sie pierwszych dziesięciu klanów.Wtedy własnie ropoczyna sie liga.
4.Aby zabezpieczyć lige przed takzwanymi "subami" przy zgłaszaniu swojej ekipy do ligi należy na samym dole podać adres strony klanowej, oraz LINK DOCELOWY do składu. (wolno zapisać tylko graczy którzy są na klanowej stronie)
5.Karzdy zapisany gracz. Ma obowiązek zarejestrować się na forum ligi.
6.Pod podanym nickiem klanowicza musi być podany login na forum. np:
Nick: PizdefkaaSklad#Rysiek CL gg:??????? (tylko lider klanu zostawia swoje gg)
Login: Rysio
7.W zapisie do ligi CL klanu zostawia soje gg kontaktowe! (Ważny punkt)
Zasady rozgrywki (Czyli jak sie gra mecze w lidze)
8.Gramy 4 duże rundy po 20 minut czyli razem potyczka trwa 1 godzine i 20 minut i wynik meczu może wyglądać np: 3-1 a w poszczególnych rundach np. 12-0 , 10-5 , 6-7 , 9:8 a w przypadku gdy np było by 9:9 to nikt nie dostaje punktu i wynik wygladal by 2:1
9.Karzdy klan wybiera swoją mape. np: klan A wybrał de_dust to gramy na tej mapie jedną runde w terro a drugą w ct a klan B wybrał cs_office i też gra sie na niej raz w tt a raz w ct.(czyli razem 4 rundy)
9.Po karzdej dużej rundzie robimy screenshota konsoli z wynikiem rundy.np. (10-7 czytam 10-2 no jaki bedzie wynik taki bedzie na screenie proste:)
10.Po sparingu lider klanu (przedstawiciel) wrzuca screeny na
i podaje mi link na gg jako dowód że spar sie odbył i przebiegał zgodnie z regulaminem.
11.Gracze obydwu klanów muszą być conajmiej 10 minut orzed rozpoczęciem i dogadują się na jakich mapach grają.
12.Jeśli mapy są dogadane to zaczynamy.
Włączamy mape klanu A np. de_dust gramy 2 rd i potem mape klanu B np. cs_assault (zresztą mówilem o tym w punkcie 8). Pewnie myślicie jak to zrobić jeśli nie macie admina nic prostrzego na ligowym serwerze karzdy jest adminem!
Komendy do konsoli:
Kod:
amx_votemap "nazwa_mapy"
Głosowanie na zmiane mapy
Głosowanie na kicknięcie gracza wrazie gdyby była potrzeba (np. Gracz który niema wtejchwili sparingu i poprostu sobie gra na serwie trzeba sie go pozbyć:D)
Regulamin Ogólny
13.Za zwycięstwo 3 pkt za Remis 1 pkt Za porache 0 pkt.
(Kibice footbolu więdzą oco chodzi :D)
14.Do grania w barwach klanu mają prawo tylko osoby zapisane w zgłoszeniu do ligi!
15.Gramy tylko na nickach jakie są wpisane w zgłoszeniu!(nie biegamy z nickiem noob albo ZabijMnie tylko z klanowym!)Jeżeli będą grały osoby nie wpisane w zgłoszeniu należy zrobić screeny i demko i mi to zgłosić.A karzdy frag zdobyty przez tego gracza będzie traktowany jako TeamKill a karzdy punt zamiast dodać będzie odejmowany!(więc radze grać na swoich prawdziwych nickach)
16.Wszystkie mecze odbywają się na spycjalnie skonfigurowanym serwerze pod lige!
Name: CS-liga.wxv.pl |CW|
Ip: Serwer będzie kupiony tydzien przed rozpoczęciem ligi.
Hasło: liga
17.Jeżeli w przeciągu 2 dni nie otrzymam screenów wpisuje dla obydwu klanów po remisie (czyli 1 pkt.)
18.Jeżeli na mecz stawi sie tylko jeden klan A a klan B sie nie stawi to jeżeli mecz jest umówiony na np. 10:00 a otej godzinie niema nikogo to wpisujemy thetime i szybko robimy screena z tabelą nastempnego o 10:05 i jeszcze jednego o 10:10 wysyłacie mi je i macie 3 pkt. takzwany wallcover.
19.Nie wyzywamy się od cheaterów ma panować spokój!
Za wyzwanie gracza od cheatera wpisuj sie za kare w konsoli "kill"
20.Za karzde przekleństwo automatycznie sklejamy "kill"
21.Za bugowanie (wykorzystywanie błędów gry i map)również wpisuje sie w konsoli "kill"
22.Podczas meczu nie kłucimy sie i nie sprzeczamy się o łamanie regulaminu.W dziale wyniki przedstawiamy dowody przeciwko deugemu klanowi.A ja wyciągam wtedy konsekwencje!
Zapisując klan do ligi automatycznie akceptujesz regulamin!
Bonus
Aktualny lider tabeli ma prawo wybrać jednom z niestandardowych map :
de_kabul
de_tuscan
cs_rio
cs_italy2
Ponieważ jestem tylko człowiekiem mogłem oczymś zapomnieć a nawet polskie prawo jest dziurawe więc ja też mogłem coś przeoczyć :P Jak coś to pisać to poprawie lub dodam jakiś punkt.