Mapy do Counter Strike - Dyskusje na temat tworzenia własnych map. Jakich programów używać, jak je obsługiwać i konfigurować. Jeżeli jesteś twórcą własnej mapki. Pochwal się nią tutaj!
Tagi tematu Uzdrawiacze na mapach kz? Valve Hammer Editor:
Od jakiegoś czasu interesuje sie tworzenie map do CS-a 1.6 . Postanowiłem zrobić swoją mape kz. Na wszystkich mapach kz (Przynajmniej na tych co grałem) są przy respie 2 poziome bloki między które da sie wejść. Jak się między nie wejdzie to rośnie hp. Chciałbym je zrobić ale nie wiem jak. Używam programu Valve Hammer Editor.
Prosze o wyjaśnienie jak to zrobić.
Mam nadzieje że tym razem nie złamałem regulaminu.
Odp: Uzdrawiacze na mapach kz? Valve Hammer Editor
nie bylo mnie kilka dni bo nei pamietalem hasla do teog forum XD
juz mowie :P
trigger_hurt > damage > -50 (na 1 sec. uzdrawia 50HP)
jak wstawisz na Damage > 50 to odbiera hp...
Siema wiaderkowicze :O
Mam problem z vhe. Zrobiłem kawałek mapki i chcę sprawdzić jak ona wygląda, przejść się po niej w cs(mam steam) Klikam w kompilację(załacznik1) włącza mi się ten notatnik, potem powinien się włączyć cs, a po nim mapa w opcji NEW GAME. Ale zamiast tego, wyświetla mi się to "...
Dawno Nie Siedzielm W Vhe Postanowilem Znowu Sie Pobawic W Mapki Tylko Ze Nie Jestem Juz Na Czasie Chce Wiedziec Jaka Najnowsza Wersja Jest Dostępna Na Non-Steam Bo Jak Czytalem Cos na Wikipedi To Podobno Wprowadzono Te Nowsze Wersje Na Steam.
Valve Hammer Editor - znany dawniej jako...
Witam. Mam problem w VHE. Chcę zrobić mapę typu Jail_ gdzie potrzeba drzwi otwieranych na przycisk, obejżałem z 10 poradników jak zrobić te drzwi, i zrobiłem, działają, ale jest 1 problem ponieważ drzwi można otworzyć przyciskiem ale także normalnie pomocy prosze !! Jak zrobić aby otwierały się...
Witam. Oto zaktualizowana wersja mojego artykułu "Nasze pierwsza mapa" (w tym dziale jest w jednym z przyklejonych tematów).
UWAGA: Podane tu ścieżki do plików są przykładowe i musicie dopasować je
do własnych potrzeb (zależy gdzie instalowaliście program/grę)
Valve Hammer Editor (VHE) -...
Witam!!
Chciałbym przedstawić problem, z którym nie mogę się uporać, a mianowicie po zainstalowaniu Valve Hammer Editor 3.4 i "potraktowaniu" wszystkimi potrzebnymi rzeczami po uruchomieniu krzyczy "no game configurations are available. you must set them up in the game configurations tab of the...
Witam mam problem z Valve Hammer Editor 3.4 otoz nie moge zrobic bytow ,a reszta na obrazkach
http://img705.imageshack.us/img705/3431/2zdj.th.png
Wszystko mam pozaznaczane ale gdy chce przeksztalcic w byt to wyskakuje blad
http://img405.imageshack.us/img405/8743/zdj.th.png
Nie wiem czy...
Witam niewiem co ja zle zrobilem ale mam taki problem pomkazuje mi w czasie kompilatora ze :
** Executing...
** Command: C:\PROGRA~1\VALVEH~1\tools\qcsg.exe
** Parameters: "c:\aas2"
qcsg.exe v2.8 (Jan 31 2000)
---- qcsg ----
entering c:\aas2.map
Do pracy potrzebne będą następujące programy:
Valve Hammer Editor 3.4 PL -główny edytor w którym tworzymy mapy
Plik FGD (PL) dla CS - przygotowany przez Petera (plik dostosowywujący VHE do tworzenia map do CSa)
Kompilatory ZHLT 3.4 final -narzędzia do kompilacji dzięki którym otrzymujemy...
Dawno Nie Siedzielm W Vhe Postanowilem Znowu Sie Pobawic W Mapki Tylko Ze Nie Jestem Juz Na Czasie Chce Wiedziec Jaka Najnowsza Wersja Jest Dostępna Na Non-Steam Bo Jak Czytalem Cos na Wikipedi To Podobno Wprowadzono Te Nowsze Wersje Na Steam.A mi chodzi o najnowsza na non steam.
Valve Hammer...
Problemy związane z CS:S Steam i Non Steam
Przeglądasz forum jako gość, zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wiaderkowego stuff'u