Witam chciałbym sobie kupić jakiś motorek więc tak
Mam 13 lat mieszkam na wsi motor tak do 5000 zł
co polecacie ?? czy jakaś 125 była by dobra na początek ?
|
|
Witam chciałbym sobie kupić jakiś motorek więc tak
Mam 13 lat mieszkam na wsi motor tak do 5000 zł
co polecacie ?? czy jakaś 125 była by dobra na początek ?
Nie za duże?;>
Simson aczkolwiek płaci się za nazwę SR3? S 51 enduro
Dużo tańszy będzie Romet Ogar.
Szczerze, to nie pakowałbym tyle kasy w taki pojazd bynajmniej na początek.
Tak wiem podałem motorowery, na ten wiek myślę że odpowiednie i lepsze aniżeli jakieś Quady ;]
Polecam skuter na początek albo to co pisze Ganimadeus. Masz w ogóle kartę motorowerową?
kup sobie jakiegoś chińczyka za 1kzł a później za np 2 lata jak go zajezdzisz kup sobie coś pożądnego, za gówniaty jestes na lepsze sprzęty... ;]

ludzie... bynajmniej a PRZYNAJMNIEJ to sa 2 rozne slowa, nie znasz znaczenia slowa? nie uzywaj
Co do osob ktore proponuja kupno chinskiego skuteru, to sie w ogole nie sprawdza i nie polecam, szczegolnie ze mieszkasz na wsi a tam nie ma wszedzie drogi rownej-utwardzonej. Nawet w polskich miastach to jest zadkosc. ; dd
jesli masz doswiadczenie i w miare myslisz to w tej kwocie masz klika opcji, moze to byc nsr125, masz tam 30koni w 2suwie na wysokich obrotach ma kopa nawet
acz jednak stawialbym na simsona tak jak ktos tam nizej pisal jest tak prosty w budowie ze nia ma praktycznie sie prawa nic zepsuc co sam bys nie naprawil i cena duzo mniejsza
jestes mlody wiec nie poradzisz sobie z wieksza maszyna, porwie cie i skonczysz w szpitalu wiec proponowalbym jakas 50tke na poczatek
125 na 13latka to śmierć w oczach.
Kup sobie jakiegoś skutera, jak będziesz starszy kup sobie crossa-yamahe najlepiej
dfsghfdghfdgh Spoks poznałem już różnicę przed napisanego Twojego posta tutaj. Użyte z pomyłki/przyzwyczajenia(niepotrzebne skreślić).
Za skuter da minimum te 3k i co z tego będzie miał nic... Skutery to nieopłacalny badziew.
Jak mieszka na wsi to tylko WSK 125, ewentualnie MZ 150 lub WSK 175:D Sam posiadam WSK 125, sprzęt niezniszczalny..;]
MZ 150 nie polecał bym na twój wiek. Kolega ma MZ 250 i wiem jak się jeździ i będzie na ciebie za ciężki chociaż 150 pewnie trochę mniej waży.
Najpierw niech zrobi prawko A lub A1, dopiero potem mu proponujcie motory typu MZ 150, WSK 175.
Większość moich kolegów w wieku 13 lat miała Simsona, ale oni zaczynali wcześniej od motorynki, a dopiero później się przesiadali na coś mocniejszego.
W tamtym roku pożegnaliśmy kolegę który chciał się popisać i kupił sobie za mocny motor jak na możliwości początkującego tylko że on miał prawko kat. A i B
Zapomnij o motorze w tym wieku!
150ccm ?
Chcecie żeby chłopak się zabił ?
Po pierwsze MZ / ETZ etc on nie jest jeszcze w stanie utrzymać.
Kup sobie komarka za ~100 zł od jakiegoś dziadka, popracuj nad nim, włóż w niego z 200 zl i będzie "kozak maszyna"
Potem przeskok na Simsona, i jak skonczysz 18lat, zrobisz prawko to myśl nad 150 ccm.

ahhahah ^^,Kup sobie komarka za ~100 zł od jakiegoś dziadka, popracuj nad nim, włóż w niego z 200 zl i będzie "kozak maszyna"
Na poczatek kup sobie mini bike ;) jak dorosniesz zacznij myśleć nad czymś wiekszym. Takie moje zdanie ;]
Polecam Skutera, Simsona S51 lub jakiegoś crossa bo na wsi można crossem poszalec :}
Dla porównania to w wieku 13 lat sam jeździłem WSK'ą ;] Od tego się zaczyna, a to ma tylko 9 koni mocy, więc szału nie ma. Skutery mogą mieć więcej... A WSKa na wsi to wydatek okło 200zł... A skuter? 2tys...;/ lol. Lecz teraz zmienia się prawo... I królewska kategoria A będzie od dwudziestu paru lat..
Wsk'a dobra ale polecam Skutery Lecz Cross byłby przydatny albo poprostu mały Motorek MOtoryne![]()

Motorynkę, ja polecam najlepsza na początek a po później jak się nauczysz to będzie dobrze. Ja mam motorynkę i wsk i mogę powiedzieć że z wsk nie mam takiej przyjemności jazdy jak z motorynki.
| « moduł cdi | Hej, mam na sprzedaż Honda VTX 1800 S3 » |