UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Pytanie dotyczące prawka A1

Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20
  1. #1 Pytanie dotyczące prawka A1 
    el Wymiataczos Awatar CeNzUrA<hahaha>
    Siema :)

16 lat już skończyłem kawał temu ale do 18 tez mi kawal brakuje a że kręcą mnie motory a kaski też coś tam mam więc myślę o zrobieniu prawka na kategorię A1 ale...

1. Jaki jest około koszt na tą kategorie? (Słyszałem że coś 700zł?)
    2. Jeśli zrobię teraz na tą A1 i później po skończonej 18-nastce będę chciał robić na A to czy dalej będę musiał płacił kasę za to prawko ?;/ No bo bez sensu jeśli miałbym za rok znów wydać kolejny tysiąc złotych czy coś ;/
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    Tak właśnie chyba jest, że teraz byś musiał zabulić i potem znowu :] Podobnie jak właśnie z tego co mi się obiło o uszy z B1. Także bezsens.
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    el Wymiataczos Awatar CeNzUrA<hahaha>
    eh... tego się obawiałem ;/ a później dam ale to już będę mógł się porządną maszyną poruszać xD

A póki co to patrze sobie na Yamahe TZR 50 ale kurde drogie to a słabe... ale z tego co czytam i oglądam na YU to wystarczyła by mi do 19... ;d po Dobrym tuningu myślę że bym coś 130 chyba wyciągnął... oczywiście po zmianie niektórych małych cząsteczek no i wydechu bo ten dźwięk to mnie dobija ;/
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    V.I.P. Awatar Ganimadeus
    :) Bo zobacz na kat. B1 masz jakąś tam malutką pojemność, a wiadomo że normalne samochody i motory mają taką jaką mieć powinny nie jak jakieś wynalazki do jeżdżenia. Także lepiej poczekać.
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Spamer z doświadczeniem Awatar KaPtuR
    Cytat Zamieszczone przez CeNzUrA<hahaha> Zobacz posta
    eh... tego się obawiałem ;/ a później dam ale to już będę mógł się porządną maszyną poruszać xD

A póki co to patrze sobie na Yamahe TZR 50 ale kurde drogie to a słabe... ale z tego co czytam i oglądam na YU to wystarczyła by mi do 19... ;d po Dobrym tuningu myślę że bym coś 130 chyba wyciągnął... oczywiście po zmianie niektórych małych cząsteczek no i wydechu bo ten dźwięk to mnie dobija ;/

Yamaha 50 ? na to nie musisz nic bulic idz do jakiegos gimnazjum gdzie akurat maja zdawanie na motorower i sie zapisz ,zdaj i po sprawie dopóki nie masz dowodu, potem tą 50ką na dowód mozesz jezdzic ile chcesz ;) A1 to sie nie opłaca bo max 125cm pojemnosci a osiągi mają podobne do nie których 50tek więc na rok Ci sie nie opłaca bulic za A1. pozdro
    The name of the game : HOOD
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Moderator Awatar Major
    Nie wiem czy to już weszło ale miało wejść - kategoria A od 21/24 lat. Mówili o jakiś tam zmianach z nowym rokiem (czyli od stycznia) ale niestety nie jestem na bieżąco bo prawko miałem już wcześniej.

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by następnie pokonać doświadczeniem

Nadal pierdolę pop i wkurwia mnie emo. Nadal kochamy rap, który gloryfikuje przemoc.
    - Słoń
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Admin HJ Awatar Szefu!
    Tak ma być, też to słyszałem że A od 23 lat :O
    Gardzę pseudointeligencją, która myśli, że ich pozycja w społeczeństwie zależy od tytułu naukowego.
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    prawie jak pro
    Od 24 bodajże ma wejść.

Ale na razie to nie obowiązuje, wiem bo sam właśnie jestem w trakcie zdawania kategorii A.

Na A1 tak jak mówisz kosztuje chyba ok 700zł, ale gadałem o tym z moim instruktorem i się dowiedziałem, że gdy masz A1, to nie musisz wykupywać 20 godzin na kategorię A, także potem będziesz płacił dużo mniej. Nie pamiętam dokładnie, czy musisz potem w ogóle brać jakieś godziny, czy nie, wiem tylko że doszedłem do wniosku, że jednak to A1 ma sens :) 2 lata pojeździsz czymś lepszym niż jakąś pierdziawą i lepiej się nauczysz jeździć zanim wsiądziesz na prawdziwy motocykl.
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Spamer Awatar RomanSilnoreki
    Ludzie spokojnie:) Ja zrobiłem na A w czerwcu, a o ile mi wiadomo to ta ustawa na A od 20+ szybko nie wejdzie;)
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Admin HJ Awatar Janusz_
    dokładnie, straszą straszą a ustawy jak nie było tak nie ma. Moje zdanie jest takie, że jak chcesz kupić jakąś 125 ( NSR, CBR) to właściwie się nie opłaca, może to pociśnie 160 ale przyśpieszenia to nie ma żadnego. Pomęczysz się 1,5 roku dłużej na 50-tce i zrobisz od razu A.
    P.S
    nie kupuj Cebry na pierwsze moto :D
    Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Spamer Awatar von Richthofen
    Z zaufanego źródła powiem, że A1 kosztuje od 1000 do 1300 zł. Drogo, diabelsko drogo, leczy czy warto ? Jeżeli kochamy dwa kółka, mamy łeb na karku to z pewnością tak. Lecz jeżeli chcesz tylko poszpanować, nie licz, że będzie się opłacało. Jeżeli A wprowadzą od 21-24 lat to warto,

von Richthofen
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Starsza lamka
    Opłaca sie robić A1 pojezdzisz sobie przez pare lat po przez te 2 lata nie zdazysz zrobić kategorie A tak myśle. Po przez 2 lata napewno ustawa wejdzie już o wymaganiu wiekowym kategorii A. Zdaje tera na A i B
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    prawie jak pro
    a ja słyszałem że a1 jest do pojemności 250 ;]
    jeśli masz zamiar kupić 50 to lepiej kartę motorowerową zdaj tak jak ja :D
    Odpowiedz z cytatem  

14. #14 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Moderator Awatar Major
    Cytat Zamieszczone przez Rybek Zobacz posta
    a ja słyszałem że a1 jest do pojemności 250 ;]
    to źle słyszałeś.

kategoria A1 - motocyklem o pojemności skokowej silnika nie przekraczającej 125 cm&#179; i mocy nie przekraczającej 11 kW (14,9556 KM),
    Prawo jazdy w Polsce ? Wikipedia, wolna encyklopedia

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by następnie pokonać doświadczeniem

Nadal pierdolę pop i wkurwia mnie emo. Nadal kochamy rap, który gloryfikuje przemoc.
    - Słoń
    Odpowiedz z cytatem  

15. #15 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Starsza lamka Awatar DediServ
    Na motocyklu to można jeździć crossowym po bezdrożach, dla mnie jazda po drogach to samobójstwo. Nawet jeżdżąc ostrożnie się narażamy, bo jakiś idiota może skasować nas, a na motocyklu szanse przeżycia są dużo mniejsze niż w aucie.
    Best regards,
    DediServ.eu - Dedicated servers for smart business
    Odpowiedz z cytatem  

16. #16 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Moderator Awatar Major
    DediServ jak ktoś lubi prędkość to jeździ i po drogach. Kiedyś mnie kumpel przewiózł na hondzie cbr no i wiem jaka to frajda tak zapieprzać.

- Słoń
    Odpowiedz z cytatem  

17. #17 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Lamka
    Jak ci bardzo zależy to kup sobie coś w przedziale 250 600 na początek jeździj na nim przez 2 lata a potem zdasz normalnie kat A bo szkoda wydawać pieniądze na moto o pojemności 50 lub 125 i zdawać kat A1 lub kartę motorowerową bo motocykle o pojemności 50 lub 125 zajeździsz po 2 sezonach i ci sie znudzą ja ci prawdę mówię jak mi nie wierzysz to idz gdzieś do jakiegoś baru motocyklowego i spytaj sie właściciela albo kogo kolwiek to samo ci powiedzą a ja życzę powodzenia bo moto is live :)
    Odpowiedz z cytatem  

18. #18 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Admin HJ Awatar fuzekla
    600 do 16 latka co dopiero sie uczy tyś chyba z konia spadł a kasy nie powinno ci być szkoda na A1 dobra 125 cm polecisz 150 km/h fakt że silnik cierpi ale spokojnie idzie. Pozatym nie wiem jak jest teraz ale pora lot temu wystarczyło przynieść prawko A1 jak sie skończyło 18 i wymieniali na A koszt wymiany dokumentu ale chcesz być pewny podejdż do urzędu albo do worda i napewno ci powiedzą.
    Ostatnio edytowane przez fuzekla ; 27-10-2011 o 08:24
    ~Antryj~ on CoDMoD

NIEMA MI GAŃBA ŻE GODOM PO ŚLONSKU
    Odpowiedz z cytatem  

19. #19 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Admin HJ Awatar Janusz_
    Cytat Zamieszczone przez fuzekla Zobacz posta
    .... dobra 125 cm polecisz 150 km/h .....

Dobra 125 180 wyciągnie :)
    Odpowiedz z cytatem  

20. #20 Odp: Pytanie dotyczące prawka A1 
    Admin HJ Awatar fuzekla
    no jasne że wyciągnie nsr 150 i dwie paki leciała fakt że tosie już wogule nie do nad tym panować bo to za lekkie i za małe kołka ale szła no i jeden feler nawet 50 motogodzin nie zrobiła niewiedzieć czemu :)
    ~Antryj~ on CoDMoD

NIEMA MI GAŃBA ŻE GODOM PO ŚLONSKU
    Odpowiedz z cytatem