Popularne odwołania do tej strony: co lepsze mp3 czy wav, wav czy mp3 co lepsze, co lepsze wav czy mp3, czym się różni format mp3 od wav, wave lepsze czy mp3, co lepsze do słuchania mp3 czy wave, co lepsze mp3 wav, wav mp3 co lepsze, czym sie rózni wav od mp3, co lepsze wave czy mp3, wav lepsze od mp3
Może mi ktoś dokładnie wytłumaczyc, ktory plik jest lepszy/wiekszy bo niekotrzy mowia ze wav zajmuje wiecej miejsca niz mp3, a inni ze ze mnie ;-), a jeszcze kolega mi mowil ze trzeba jakies ustawnienia zrobic jak sie konwertuje, i prosze o podanie jakiegos dobrego konwertera mp3 na wav/wav na mp3
Pliki skompresowane do mp3 są minimalnie gorszej jakości, ale zdecydowanie mniej ważą. Różnice leżą w dokładnych parametrach obu formatów, co przekłada się na różnice w ich zastosowaniu. W formacie mp3 przechowuje się utwory muzyczne, w wav zazwyczaj krótkie pliki dźwiękowe, które są częściej pożądane przez różne aplikacje. (np. gg)
"Every single day you get another chance. Don't waste it... Think about this moment..."