UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: PFK

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1 PFK 
    el Wymiataczos Awatar BarteZ
    Witajcie !
    Co myślicie o składzie Paktofonika ?
    Stare,dobre czasy , co prawda ja tak bardzo ich nie pamiętam , lecz mój brat tego słuchał , a ja razem z nim .
    Ostatnio jak słuchałem ich płyt , przypomniały mi się stare czasy .
    Pomimo śmierci Magika dalej w Pokahontazie Rahim i Fokus dobrą muzę robili , lecz teraz te czasy w których już przestali grać są nudne . Teraźniejszy Hip-Hop jest gówniany , no może jeszcze P.R.O.S.T.O jakoś dają rade , a tak to same gówna według mnie .
    A co Wy myślicie ?

Magik[*] 1978 - 2000

Starsza lamka
    mi sie podoba k44 w szczegulnosci film i baku baku , teraz w pokahontaz fajna nuta jest cyfroni a co do prosto to najlepszy jest i tak zip sklad i wwo

Lamka
    A O.S.T.R ? To także bardzo dobry raper lecz jest nieznany dosyć bo nie uznaje komercji ( polecam " Rap droższy od pieniędzy " PFK naprawde dobry zespół ale jak była Paktofonika to jarali zioło a teraz wciągają nosem albo dają sobie w żyłe

Starsza lamka
    nikt teraz nie daje sobie w żyłę ani kresek nie wciąga tylko TDF :D a ostrego mi sie podoba o robieniu bitow ;p

Spamer z doświadczeniem Awatar Magier
    Nom co do Paktofonika jest zajebisty ,ale już nie znam innych fajnych zespolów.

6. #6 Odp: PFK 
    Lamka
    PFK była świetna, niestety po śmierci Magika wszystko się zmieniło...pomimo tego, że Rahim i Focus założyli 'Pokahontaz' zespół nie przetrwał długo. Zapewniali nas, że rozeszli się po to, by każdy mógł nagrać po dwa albumy solo, ale ja nie wierze, że wrócą do 'Pokahontaz'. Przed rozwiązaniem grupy, było miedzy nimi dużo sprzeczek. Nie wiem jak wy, ale ja myślę, że po rozpadzie PFK nigdy juz nie będzie tak jak kiedyś. Magik był niezastąpiony i teraz świetnie widać, że bez niego nic już nie będzie takie jak było wcześniej...niestety...to dzięki niemu istniała PFK. Focus teraz jako 'solista' też jest świetny, nagrał dużo nut solo i nie tylko...niestety Rahim poległ, mam do niego duży szacun, ale taka jest rzeczywistość. Szkoda chłopaka, ale bywa i tak...mam nadzieje, że jeszcze się wybije. 3mam za niego kciuki ;)

7. #7 Odp: PFK 
    Lamka
    i sądzę też, że, wraz ze śmiercią MAGIKA[*] umarł najlepszy polski rap (psycho rap), Piotrek był, jest i będzie niezastąpiony. Podczas swego życia podniósł poprzeczkę dla polskich raperów i jak narazie nikt jej nie przeskoczył i chyba nigdy nie przeskoczy.

PS: a tak w ogóle to nie mówcie, że Magik tworzył hip hop, bo tworzył psycho rap. Poza tym, hip hop to kultura, rap to muzyka. PZDR

8. #8 Odp: PFK 
    Tata Neo i Taza Awatar bluSkay.aka
    no może jeszcze P.R.O.S.T.O jakoś dają rade , a tak to same gówna według mnie .
    gdyby sie nie sprzedali to jeszcze ...

Jeszcze jest taki Peja, nie robi komercjii lub takie Hemp Gru czy THS Klika.

PS: a tak w ogóle to nie mówcie, że Magik tworzył hip hop, bo tworzył psycho rap.
    W k44 tworzył psycho rap, ale już w pfk tworzył rap :)

btw sam nagrywam kawałki i lubie sie wsłuchac w nutki Magika, bo on składa te proste słowa w rym i jestem pod podziwem. Bardzo mi sie podoba tutwór pfk-nowiny, ale uwielbiam jak te słowa składa:
    Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili
    Pokaż że się mylili
    Nie czekaj ani chwili
    Dłużej
    Życie to nie zawsze droga
    Na niej róże
    Duże Pfk, raz na dole, raz na górze
    I potrafię słodko-kwaśny
    Być jak chilli gdy się wkurzę
    To nie do wiary!
    To czary-mary!
    Słyszę w oddali
    To surrealizm, jak Salwador Dali
    eM A Gie I Ka
    Tak jak Mulder i Scully
    Za was jointa spali
    Tym co się odwrócili
    Pfk nie są mili
    Jak Milli Vanilli
    Czyli
    Zapraszam skurwysyny
    Na me narodziny
    To nowiny
    Z wykopaliska mej skamieliny

jeszcze,
    Podczas swego życia podniósł poprzeczkę dla polskich raperów i jak narazie nikt jej nie przeskoczył i chyba nigdy nie przeskoczy.
    no fakt, bo on to wyluzowany i poprostu normalnie rymował, a nie to co teraz... tzn jeszcze z dobrych raperów ale nie polskich był 2pac, który tak samo był geniuszem jak Magik :)
    Może lekko mu Wilku WDZ dorównuje, ale to nie to samo :)

chyba tyle...

Odwiedzający znaleźli tę stronę szukając:

Nikt jeszcze nie odwiedził tej strony poprzez wyszukiwarki
Uprawnienia umieszczania postów