jak w temacie jak znalezc ? czy moze sam nas znajdzie?
jak wy znalezliscie sponsora ?
|
|
jak w temacie jak znalezc ? czy moze sam nas znajdzie?
jak wy znalezliscie sponsora ?
Eee. To nie jest prośba o sponsoring tylko dyskusja - przenoszę do freestyle.
[ Dodano: Pon 26 Maj, 2008 ]
Wątpię, aby potencjalny sponsor sam do Ciebie napisał musisz mieć coś na czym on skorzysta, przykładowo stronę z wieloma odwiedzinami (chociaż sam się na własnej skórze o tym przekonałem że czasami sponsor sam napisze ;) ). To zależy oczywiście jeszcze od branży.Zamieszczone przez Marcinhoo
Jak znaleźć? To zależy jeszcze czego od sponsora oczekujesz oraz co jesteś w stanie mu zaoferować. Ponadto trzeba jeszcze zrobić małe rozeznanie co do firmy - czy jest, hm - jakby to dobrze ująć - "user friendly", czy trzeba zupełnie na poważnie. Przykładowo pukawka (za co bardzo cenię) jest user friendly, można napisać maila luźnego - ważne aby bez błędów oraz typowego slangu obecnej polskiej młodzieży. Większość firm niestety taka nie jest, i aby chociażby dostać odpowiedź "Nie, nie jesteśmy zainteresowani" trzeba napisać maila zupełnie zgodnie z zasadami języka polskiego, włączając w to znaki interpunkcyjne (broń boże zapomnieć o przecinku!).
Ponadto chcę Ci napisać że ogólnie zasoby sponsorów się wyczerpały... do większości firm zostały wysłane już maile (nie mówię ze przez mnie), zostało oczywiście jeszcze kilkam może kilkanaście firm które by zasponsorowały... ale to trzeba je znaleźć odpowiednio (i nie używając google, gdyż wszystko co z google już "podbite").
Podsumowując, polecam lekturę tego - wiele przydatnych informacji. * Nie używaj żadnych kawałków tamtego maila gdyż niektóre firmy dostawały go już kilkaset razy! *
PS. Jestem ciekaw ile maili o sponsoring dziennie dostaje www.tvkdiana.pl - chociaż jestem pewien że więcej niż jakakolwiek firma! :)
z tego co wiem to jest Twój sponsor na puchatka 4FUN, tak?
Tak jego sponsor to Telewizja Diana (chyba)
Marcinhoo, dobre pytanie, ja to najczęściej pisałem do małych firm "poważne maile" i tylko raz się zgodzili ;p
Ogólnie rzecz podsumowując to najlepiej pisać do średnich firm - małe mają nierozbudowaną infrastrukturę, duże za to nie zajmują się takimi rzeczami... w każdym razie pisząc maila do dużej firmy trza mieć lux maila (bo przykładowo upc/vectra ma swoje serwery CS).Zamieszczone przez error404
Nom ,ale nawet jak byś napisał super emaila o sponroring to i tak musisz mieć jakieś osiągnięcia bo dużo firm o to pyta. :)
| « IRC | Jak zamówić na spara HLTV?? » |