Heya, mam pytanie, co to znaczy ping?
|
|
ŚWISNĄĆ BRZĘKNĄĆ BRZĘCZEĆ ZABRZĘCZEĆ w CS Opóźnienie
Ping jest to okreslenie testu sprawdzania straty wysylanych pakietow.
Czyli wysylamy paczke danych do okreslonego (wybranego) serwera i nasluchujemy kiedy zyskamy odpowiedz i czy caly pakiet doszedl bez strat.
or
PING dokładnie to format pakietu, na którego nadejście odpowiada sie tym samym pakietem (z zaznaczonym bitem odpowiedzi). Jednocześnie monitoruje się czas przejścia (błądzenia pakietu). Z prostych rachunków - jeśli przykłądowo pakiet PING o rozmiarze 1024 bajtów idzie do określonego serwera z czasem 500ms (w jedną stronę), to szybkość transmisji do/z tego serwera będzie możliwa z maksymalną prędkościa 1kB/s (oczywiście z reguły wysyłamy krótszy pakiet - odbieramy dłuższy i dotyczy to tylko sytuacji, gdy nalezy potwierdzać każdy jeden pakiet. Jednorazowo jednak serwer wysyła więcej, stąd przy dłuższych opóźnieniach prędkości i tak są większe.
na polski duży ping duże lagi
A mnie rozj... twoja wypowiedź.
Lepiej poprostu napisz co to jest a nie taki spam :P
@Topic
ping - innaczej opóźnienie. Im mniej tym lepiej.

'boma' moze ktos zaczyna grac w cs'a
bys przynajmniej opisal co to ping
ping - to po prostu opoznienie (masz duzy - gra sie "zacina" | masz maly - wszytsko idze normalnie)
xD
dobra sory :d ale ping jest nietylko w csie :)
ping to są cyferki :d czym mniejsze tym lepsze jak masz ping 20-50 to jest git
masz 60-100 jest mniej git :d zaczyna sie zacinac cs , masz ping 150+ to najlepiej csa wylocz i niegraj bo gra na takim pingu to nie gra . n ieda sie chodzic nawet :p
Ja podam taką profesionalna wypowiedź, taka twórczą :P
Podawana jest w Milisekundach. Tzn z jeśli masz ping 300 to o 0.3 sekundy Twoje ruchy w grze są opóźnione i o ten czas i Ty o ten czas później zauważasz ruchy innych. Tzn źle ;] DObry ping do efektywnego grania powienien być rzędu 50-100.
Duży ping = lagi = nie da sie grac
maly ping = 0 lagów = płynność rozgryfki
| « Czy to prawda? | Darmowe kanały Ventrilo 2.1.4. » |