Popularne odwołania do tej strony: jak nauczyc sie grac w cs, jak lepiej grac w cs, jak sie nauczyc grac w cs, jak lepiej grać w cs, jak nauczyc sie grac na keybordzie, jak grac lepiej w cs, cs jak dobrze grac, jak nauczyc sie grac w csa, jak nauczyć się grać w cs, jak nauczyc sie grac na keyboardzie, jak nauczyc sie mapy, jak nauczyć się grać w wrestlegame.de, jak nauczyc sie grac w ping ponga, na jakich serwerach cwiczyc skilla, jak nauczyć sie grać w cs 1.6, jak lepiej grac w csa, jak się nauczyć grać na keyboardzie, na jakich serwer sie cwiczy skilla, jak nauczyć się grać na keyboardzie, jak lepiej grac w sc a, jak nauczyc sie trafiac w cs 1.6, jak sie nauczyc strzelac w cs, jak sie nauczyc grac na keybordzie, jak nauczyc sie grać w cs, jak nauczyć sie strzelać w cs
Najpierw grać na botach i poznać podstawowe mapy. Potem zacząć gre na serwerach. Następnie zakupić Steam i grać mixy (ile wlezie). Sam zobaczysz postępy.
Odp: W jaki sposób najlepiej nauczyć się(jak ty się nauczyłeś) dobrze grać w cs'a?
#Sprzęcior
-Dobra mycha
-Słuchafony jakies dobre
-Oczywiscie jakis komp zeby poszedł Ci cs xD
-Picie
#Sama gra
-Dużo treningu
-Wiara w siebie [Wybiega koles a ty w niego strzelasz i sobie myslisz ze go nie zabijesz to tak sie stanie]
-Ktos wczesniej napisał " na początku graj na botach" ja się z tym nie zgodzę, odpalasz jakies serwerki ns poznajesz mapki, kampy etc.
-Możesz sobie "podrasować" różnymi bindami np. hudfastswitch , kucanie na scrolu , modele HLTV
Po pół roku gry kup steam... Później to tylko ESL/gb i lany xd
Odp: W jaki sposób najlepiej nauczyć się(jak ty się nauczyłeś) dobrze grać w cs'a?
Nie zgodzę się z bakulem nie należy grać z botami gdyż te zazwyczaj wiedzą wszystko tzn. mają WH i w dziwny(czyt. nienaturalny) sposób strzelają. Pograć troszkę na nsie tak z miecha-dwa, poznać charakter tej gry i potem przejść na steama grać mixy nie latać po serwerach FFA czy niby gdzie jest TP... (no chyba, że na początek na dłuższą metę nie ma to najmniejszego sensu taka gra praktycznie niczego nie uczy, a tylko odzwyczaja od wspólnej gry zespołowej jaką jest Counter-Strike. Po jakimś czasie możesz poszukać jakiejś drużyny ale to zależy czy gra Ci się spodoba czy też nie, niektórym nie nudzi się nawet po kilku latach a innym po miesiącu czasu. Co do sprzętu ofc na słuchawkach w tej grze liczy się gra na słuch Poćwiczyć swoje umiejętności możesz na serwerach gdzie jest deathmatch, awp czy aim, kontynuując umiejętności>sprzęt. Sprzęt to raz wygoda dwa lepsza gra ale dla tych, którzy umieją wykorzystać ich funkcję np. z tym, że gdzieś kogoś usłyszysz.
Uff ale się rozpisałem ;]
Pozdrawiam
moze i tak ale mozna sobie ustawic na opcje easy i dla poczatkujacego nawet to jest dobre i nawet jak boty maja wh...
lol? I co z tego, że poziom easy jak mają WH co to za gra... nie ma to sensu nie wiem może tego nie rozumiesz. Jak ja to mówię : "Twój sprawa" :P
Gdyby boty były odwzorowaniem prawdziwego gracza to i owszem nie miałbym nic przeciwko, żeby grać z nimi na początek ale W ŻADNYM INNYM WYPADKU NIE
Ostatnio edytowane przez Ganimadeus ; 14-01-2009 o 21:26.
Ehh...moim zdaniem na początek powinieneś ściągnąć non-steama...i siedzieć kilka godzin dziennie przy CS'ie i ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć (oczywiście pod warunkiem, że gra Cię wciągnie). Następnie gdy będziesz chciał zacząć trochę poważniejszą grę kup oryginalną wersję gry czyli - STEAM ... Potem ściągnij sobie mIRC'a & VT i mixuj kolego mixuj ! xD ... Gdy uznasz, że Twój skill jest na tyle wysoki, że możesz zacząć szukać sobie teamu...znajdź go a oprócz tego pogrywaj sobie w GameBack 1on1 (podnosi skilla, podnosi ... )
Moja 'kariera' przebiegała w nieco inny sposób ... i teraz żałuję .
Pozdrawiam wszystkich Serdecznie ;)
Najlepiej zacząć na serwerach gungame, ponieważ potrenujesz każdy typ broni, a nie będziesz latać tylko z m4 albo ak47, inne bronie też istnieją ^^.Jak będziesz uważał że Ci dobrze idzie kup tzw wersje pudełkową (ze sklepu :) ), i grajcie z kumplami mixy.
Pozdrawiam.
Najlepiej jest pograć trochę z botami, aby ogarnąć ustawienia klawiszy itd a dopiero później iść public grać - bo jak widzę takich ułomów co nie wiedzą jak się dobrze poruszać to żal cztery litery ściska :)
Grać, grać i obserwować innych graczy. Nieraz mają dobre pomysły. Gracze PRO udzielili kiedyś lekcji o różnych kryjówkach i sztuczkach, warto by to wykorzystać. (JA oglądałem jeden odcinek)
Jezu co tu wogole gatka o jakis botach przeciez boty sa dla debil...
1.Non steam ffa cwicz cwicz cwicz
2.Steam MIxuj mixuj i jeszcze raz mixuj
3.Czasami nie proboj czitowac bo skill spada a zreszta to dla debili
4.Dobry deathmecz skill broni najlepiej skill po 2-3 dni kazda bron
Pzdr
Witam. Czytając drodzy użytkownicy wasze "poradniki" na np tematy "Jak grać dobrze w cs'a" i napisane jest
" grając w ct grajcie m4 tylko - Wyrobicie lepszego skilla :D"... robi mi się niedobrze.
I teraz przyszła pora na mój "świetny poradnik" jak dobrze trenować i rozwijać swojego skilla.
Otóż każdy z zaczynających przygodę z cs'em zapewne wejdzie na pierwszy lepszy serwer, który dał mu kolega.
I otóż jak serwer jest czysty bez czitów, jesteście na dobrej drodze, by pojąc pierwsze kroki w cs'a.
Prawdopodobnie jest to serwer FFA i zaczynacie rozróżniać jakimi broniami gracie.
By zdobyć fragi, często wybieracie Rush. Jak wiecie często również giniecie.
Ale zaczne jak trenować swojego skilla.
Ja jak zaczynałem grać w cs'a oglądałem filmiki cs'a, co mi dobrze zrobiło. Również czytałem poradniki. (to błąd).
Ale dobrym plusem jest na początek granie na serverach DeathMatch i trenowanie naszych elo super pr0 uber hajt M4 i AK.
Dobrym rozwiązaniem były by również servery DM z Modem GunGame.
Sam osobiście polecam kilku miesięczną izolacje od serverów ffa, by wyrobić skilla W naszych Ulubionych broniach shooterskich.
Na początku odradzam jak ognia używania AWP! nieogarniecie :).
Dobra widzimy, iż na serverach dm potrafimy mieć korzystne staty, staramy powoli przerzucać się na servery TP - team Play.
I tu się zaczyna cała zabawa. Jak zauważamy są granice raszuCo nam nie pozwala raszować.
Jaki wniosek ? Uczymy się grać zespołowo :)!!!! Podstawa całego cs'a gdyż to gra zespołowa. A dokładniej co to ma oznaczać?
A no ( cały czas jak mówiłem o raszowaniu, chodzi mi głównie o CT na mapkach typu DE_ ) gdyż mapy de_ otwierają na drogę do kariery klanowej.
Będąc w ct Staramy się bronić bs'ów (to już nie dotyczy skilla, ale przyda się w ogarnięciu:) ) Nigdzie nie raszując najzwyczajniej w świecie "kampimy na bs". I cała zabawa na tym polega razem z teamem Staramy się nie udostępnić Bs'a drużynie przeciwnej nie raszując.
Narazie na tym skończę, obecnie sam krótko gram w cs'a gram dużo na DM I Serverach TP plus Mixy. Naprawdę najlepszy sposób do rozwinięcia się. Pozdrawiam kuca
Witam, mam taki problem iż od dłuższego czasu staram się nauczyć rysować np. jakieś graffiti chciałbym zrobić ale nijak mi się nie udaje ;(. Macie może jakieś pomysły albo lepiej filmiki jak zacząć???
Myszka mi się zacina i używam sposobu z priorytetem, ale zawsze, gdy chcę grać w cs muszę to powtarzać(jest to uciążliwe). Czy ktoś zna jakiś inny sposób ?? Szukałem na google i na forum, ale nie znam się na tym, więc proszę piszcie szczegółowo. Dzięki
Witam,
W jaki sposób można sprawdzić ile na danej mapie może grać max osób?
Próbowałam z botami (zbot, ns), ale występują błędy i nie do końca wiem czy to faktyczna liczba.
Po wpisaniu komendy bot_quota 30 na różnych mapach występuje takie problemu:
- Na niektórych mapach wywala mnie w...
Witam,pewnie każdy kto posiada steam zauważył że nie pokazuje mu w liście z serwerami ulubionymi serwera na dwa protokoły czy jest jakiś sposób by to naprawic. Zauważyłem że gdzieniegdzie już wstawiane są po dwa porty lub całkiem inne ip dla przekierowania steam. Prosze o pomoc.
Witam!
Szukam jak to zrobić aby w CSie można się porozumiewać ogólnie, np. wciskam przycisk od rozmów głosowych to gadam tylko w swoim teamie a ja chciałbym tak że jak nacisnę ten przycisk to słychać mnie wszędzie i w jednym (swoim) teamie i w drugim (przeciwnym). Proszę o pomoc, spotkałem się...
tak jak w temacie , mam patch 23 ale wywalaja mnie z serwera bo nie mam sxe a w rzeczywistosci go mam :/ wiec sadze ze to wina patcha , na jaki patch zamienic wersje 23 ?