UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Zachowanie peji na koncercie

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1 Zachowanie peji na koncercie 
    Moderator Awatar Major

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by następnie pokonać doświadczeniem

Nadal pierdolę pop i wkurwia mnie emo. Nadal kochamy rap, który gloryfikuje przemoc.
    - Słoń

2. #2 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Banned
    to tylko jedne z nielicznych słów jednego z wyżej (stety niestety) postawionych raperów:
    "Gratulacje Rysiu, naprawdę jestem k... dumny, że biorę udział w tym samym przedsięwzięciu pt. "polski hip-hop". Żenada, k..."

3. #3 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Admin HJ Awatar -=Rafi=-
    Się jara, że jakiegoś dzieciaka jego yyy 'fani' pobili.
    "Jestem takim gnojkiem, że wchodzę codziennie na Pajacyka, najeżdżam mu myszką na brzuszek żeby narobić dzieciom smaka, a potem zamykam przeglądarkę."
    HashJama [Aim Hs] @ wiaderko.com - 193.33.176.15:27015 by Pukawka.pl
    HashJama [DM] @ wiaderko.com - 193.33.176.53:27015 by Pukawka.pl

4. #4 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Banned
    'Tak bardzo kocham tą muzykę, a tak często mi z tego powodu wstyd. Nie rozumiem już powoli polskich raperów, tego co nimi kieruje, tego z czym aktualnie sie utożsamiają i jakie prawdy próbują przekazać ludziom. Boli mnie wieczne tłumaczenie się z tego że robię rap, odcinanie się od pie...lonego pentyliarda ch...owych polskich raperów którzy są po prostu tłukami. Boli mnie kiedy muszę kłamać gdy ludzie mnie pytają jakiej muzyki słucham. Nie wstydze sie rapu, lecz często wstyd mi za polskich raperów, tak to działa. Mam ‘Na legalu’ w regale gdzieś, mam i się nie wstydze, bo tamten Peja był kompletnie innym gościem i raczej wszyscy o tym wiedzą, dzisiaj nie żałuję że nie kupiłem od tego czasu żadnego albumu sygnowanego jego pseudonimem.) Generalnie, co tu sie ku..wa dzieje od jakiegoś czasu? Ten film mnie dobił jak stąd dotąd, wiedziałem że Peja jest strasznym idiotą, wiedziałem że ostatnio nie należy do najnormalniejszych, co zresztą potwierdzają jego filmiki z koncertów które tak upodobał sobie kręcić z ręki, ale dla mnie to co wyżej się dzieje to jakiś dramat. I nie tylko dramat Peji, ale polskiego rapu a przede wszystkim polskich słuchaczy, choć ja słuchaczami bym ich nie nazwał. Rozumiem, koleś stał i pokazywał mu środkowy palec, no okej ale co z tego? Rzucił hasło 'Jebać frajera' etc etc, przyśpiewki stadionowe, no okej ale co z tego? Ludzie to podłapali i zamiast dawać na koncercie miłość, wyrzucać łapy w góre to zaczeli tłuc jakiegoś gościa, śpiewać, bluzgać i ogólnie dramat. Tak łatwo w Polsce jest poruszyć gimnazja? Rzucić trzy bluzgi i patrzeć jak ciągną to dalej? Boli mnie ten syf, autentycznie mnie to boli, Polscy raperzy są ch..jogłowcami którzy powoli przestają nad sobą panować, Peja figuruje na szczycie tej listy, nie wiem co z tego będzie. Jeszcze za czasów Blokersów Peja z swoją turbo wątłą posturą mógłby jedynie odwrócić wzrok od tego gościa, dzisiaj nasz karczysty Rysiek sążnie obrzuca małolata bluzgami, potęguje nienawiść wśród publiki i z całkiem ciekawego gigu jakim mógł być ten koncert robi dramatyczny rozpierdol, że ogólnie wygwizdałbym go i podziękował. Są rzeczy których się nie robi, są rzeczy które trzeba przeboleć, czasami trzeba zamknąć pysk i przekłnąć ślinę. Polski rap jest dziwactwem na skale światową, z jednej strony genialne wczesne albumy Grammatików, Pezeta, Wfd, Ostrego czy chociażby ostatnio Tetrisa, z drugiej strony Arek Deliś, KNT, cała ta papka związana z Livin Proof na EK, Gorzki i jego featuringi z nieba, pierwszy polski prawdziwy pies i diamentowe domy i teraz przykładowo Peja. To zdrowo pop..przone. I coraz ciężej jest mi cieszyć się tym wszystkim. I coraz częściej rap przestaje być tak fajny jak kiedyś. Polskich płyt nie sprawdzam od X czasu, poza albumami na które czekam, patrz: Ostry, Returners, Tetris, Wena, Jot, etc. Bo po co sprawdzać resztę? Skoro nie mają mi do powiedzenia niczego rozsądnego, to nie zasługują na to bym słuchał ich bełkot, byście Wy słuchali ich bełkot. A gimnazja i tak zrobią swoje, szczeniaki i tak będą sie cieszyły z kolejnego ‘ku..wa’ i ‘j...ać frajera’ , tak więc czy i Wam hiphop często nie łamie serca?'

<3
    Ostatnio edytowane przez FLoo ; 30-09-2009 o 13:25

5. #5 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    młodszy pro
    Trzeba przyznać - parę ładnych lat temu polski hip hop, to było coś zupełnie innego. Obecnie jest tyle szmiry, że właściwie jest tylko kilku "starych" wyjadaczy, którzy ostali się do dzisiejszych czasów jako niezmienni. Oczywiście tutaj przede wszystkim mówię właśnie o O.S.T.R.-ym i jeśli chodzi o jego współczesne teksty, to do tej pory trzymają poziom. W połowie drogi jest Tede, którego dziś jest już też trudno ocenić jednoznacznie. Dawniej właśnie za czasów WFD miał świetne teksty, ale od czasu beefów z Płomieniem 81 i Nowatorem oraz jego występami w TVN Turbo stał się karykaturą samego siebie (Przekroczył już trzy dychy, a jego dissy miały niekiedy poziom tekstów dzieciaków z podwórka - wystarczy chociażby przesłuchać diss na Nowatora zatytułowany "69") Z kolei już na drugim biegunie są ludzie zabijający właśnie to czym był w Polsce hip hop - do tych ludzi zalicza się właśnie Peja. Rzucając tępe teksty w stylu "Jebać policję" czy też "Jebać frajerów" ( i takim zachowaniem, jak to na tym filmie) trafia co najwyżej w gusta typowych szczyli z gimnazjum, którzy lansują się na "pokolenie JP" obowiązkowo nosząc zbyt szerokie spodnie i bluzę z kapturem z CroppTowna a w gruncie rzeczy są zwykłymi debilami, którzy na widok radiowozu sraliby po nogawkach. Dodatkowo z reguły mają telefon posiadający co najmniej aparat 10 mpix, tyle pamięci w telefonie, że GTA IV weszło by na spokojnie i jeszcze by miejsca zostało i tyle hip hopowych mp3 z tekstami z motywami "Jebać policje" że głowa mała (do tego jeszcze trzeba wliczyć tapety i motywy JP, HWDP, maryśką, którą widzieli tylko właśnie w telefonie i zdjęcia z "ziomalami z 0siedla"). Takimi komórkami nadrabiają brak własnych szarych komórek. To jest właśnie audytorium raperów pokroju Peji i co - o zgrozo - takich ludzi jest coraz więcej.
    Ostatnio edytowane przez Drill ; 16-09-2009 o 22:05

6. #6 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Lamka Awatar IInowikII
    Rychu Peja niby wielki polski raper a tak naprawde to jest psychol co ma nie tak w głowie poukładane ;// według mnie powinni go zamknąć za takie coś ale tak sie napewno nie stanie.

7. #7 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Starsza lamka Awatar junek
    hmm powiem szczerze kiedys bylo inaczej
    co prawda nie sluchalem za duzo hiphopu ale mozna bylo posluchac rycha i pospiewac itp..
    teraz w sumie pozostaje mi stary pfk squad i kaliber :p

to co on zrobil na koncercie to zenada porazka wszystkich porazek.. nie bd powtarzac juz wyzej osob ;) ale sie podpisuje pod postami wyzej obiema rekoma

8. #8 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Lamka Awatar mariiox
    niee bo kiedys malo kto sluchal rapu...

aa poza tym inne gwiazdy tez maja pare rzeczy na swoim koncie...

aa i wyjdzcie czasami... bo dla mnie JP jest o wiele madrzejsze niz pis a pieprzeniem na wiaderku nie zmieniecie swiata... noo chyba z chcecie tylko sobie pogadac

( i tak w nawiasie, jesli macie oceniac to oceniajcie kogos tak jakbys stanal z nim tqarzą w twarz... boo was boli to ze JP to gowno... dla mnie najgoeszym gownem jest obrazanie kogos anonimowo... bo peja jest dobry artystom a ze wam sie nie podoba po prostu nie zwracajcie uwagi... a czemu nie bylo takiej afery z tym ze tamta wyprowadzili cbs czy jakos tak... bo media to zakryly i nikt o tym nie pamieta juz a przez najblizsze 5 lat bedziecie wypominac peji ze zrobil co zrobil... a tamtej z jak oni spiewaja czy jakos tak nie zapamietacie przez manipulowanie mediami :D)

aa i dodam jak wy byscie sie zachowali ( oczywiscie jesli byscie zostawili tą sprawe byscie byli ganiani za komercje)

powiedzieliscie ze zrobil zle a jak waszym zdaniem mial zrobic??
    Ostatnio edytowane przez mariiox ; 02-10-2009 o 16:07

9. #9 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Moderator Awatar Major
    olac?? przecież to tylko dziecko bylo ile on ma lat 15?? a peja ponad 30, jego ojcem mógłby byc,

bo dla mnie JP jest o wiele madrzejsze niz pis
    każdy mierzy swoja miara, po prostu może nie rozumiesz co politycy mówią bo używają bardziej wyrafinowanych slow niz slang z pod sklepu, jp czyli zwykła hołota używająca najczęściej prymitywnego słownictwa kalecząc język, jp jarają sie najczęściej dzieci, chca byc fajni, chca przynależeć do grupy, zresztą powstał nie jeden artykuł o "dzieciach jp"

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by następnie pokonać doświadczeniem

Nadal pierdolę pop i wkurwia mnie emo. Nadal kochamy rap, który gloryfikuje przemoc.
    - Słoń

10. #10 Odp: Zachowanie peji na koncercie 
    Banned
    a ja to zamknę, bo jak wiemy peja zbłaźnił się tam na koncercie jak i w programie 'uwaga'.