UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Tede vs. Peja [beef]

Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 94
  1. #1 Tede vs. Peja [beef] 
    młodszy pro
    No i stało się nieuniknione... Mamy pojedynek dwóch legend polskiego Hip Hopu: Tede vs. Peja. A jak do niego doszło?? Przypomnijmy: wszystko zaczęło się od występu Peji na koncercie w Zielonej Górze, gdzie jeden z "fanów" rapera z Poznania pokazał mu środkowy palec. Peja nie wytrzymał i zwyzywał 15-latka. Nawoływał do tłumu "Wiecie co z nim zrobić, nie?? Rozje**ć w ch**!!". Grupka zwolenników hiphopowca rzuciła się na chłopaka. Peja skwitował to słowami "Tak kończą frajerzy"... Te wydarzenia rzuciły cień na całą scenę hiphopową, a w mediach ukazywały się fragmenty filmu, na którym było widać to pobicie. Niedługo potem na facebooku Peji pojawiły się komentarze od warszawskiego rapera Tedego, który wyraził opinię o całym zajściu i "pogratulował" Peji. Kilka dni później poznański raper na koncercie w warszawskim Fonobarze na freestyle'u zdissował Tedego. Tede nie pozostał mu dłużny i nagrał 3 kawałki, w których mocno krytykuje Peję. Niedawno padły odpowiedzi z Poznania, również w trzech utworach. Napięcie mocno narasta. Niedawno Peja odwołał koncerty WFD w Poznaniu (na plakatach promujących trasę WFD przy "Poznań" można przeczytać "koncert odwołany przez Rysia". To jest niby sztuczka samego WFD) i w Warszawie (koncert w "Fonobarze" został odwołany dlatego, że klub ten należy do Fonografiki - wytwórni płyt z którą Peja jest powiązany). A jak będzie dalej?? Nam akurat zależy tylko na dobrych utworach i to raczej wolelibyśmy usłyszeć niż jakieś doniesienia o tym, kto komu odwołuje koncert. Poniżej macie dotychczasowe "dokonania" obu raperów w tym beef'ie. A to zapewne dopiero początek...

Peja dissuje Tedego (fragmenty wraz z krótkim wyjaśnieniem)

Tede - Errata cz. 1 (diss na Peje)

Tede - Errata cz. 2 (diss na Peje)

SLU Gang - Wszystko na mój koszt (diss na Tede)

SLU Gang - TDF (The Dick Fucker) (diss na Tede)

SLU Gang - Grupy pojazd z Tede 3 (diss na Tede)

Niedawno też pojawiły się filmy, na których Tede wyjaśnia, czemu w ogóle nagrał diss na Peję

Dlaczego Tede Nagrał Diss na Peje? cz.1
    Dlaczego Tede Nagrał Diss na Peje? cz.2
    Dlaczego Tede Nagrał Diss na Peje? cz.3
    Ostatnio edytowane przez Drill ; 10-10-2009 o 17:19
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Banned
    wyzywanie sie na naprawde niskim poziomie. i jakie to legendy? :O
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    TeX
    TeX jest nieaktywny
    Spamer z doświadczeniem Awatar TeX
    Cytat Zamieszczone przez FLoo Zobacz posta
    Hahaha to nagraj coś lepszego ? na dissie nie chodzi tylko o wyzywanie ;O
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Banned
    Cytat Zamieszczone przez TeX Zobacz posta
    Hahaha to nagraj coś lepszego ? na dissie nie chodzi tylko o wyzywanie ;O
    Proszę Cię nie ucz mnie hip hopu, bo Ci duuuuuuuuuuużo brakuje.
    Po za tym nie wiem jak do Ciebie człowieku przemówić, rozmawiamy o mnie czy o nich? Jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz albo mów nie wyraźnie.
    I dalej będę hejtował tych dwóch przygłupów jakimi są tede i peja i mi nie wmówisz że oni robią 'dobry' hip hop, bo robią GÓWNIANY.
    Ostatnio edytowane przez FLoo ; 11-10-2009 o 12:39
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Spamer Awatar Iqus
    Brakuję jeszcze trzeciej części dissu Tede

Co do samej sprawy Tede pocisną go robiąc to specjalnie z jak najbardziej discopolowym bitem pokazując to co robi Peja :) Oczywiście w ucho wpadają lepiej dissy Peji ale to nie o to w takim czymś chodzi, wsłuchajcie się w słowa Tede wszystko na luzie bez przekleństw odnosząc się do zaistniałem sytuacji, a Peja? Ty kur** chuj** itd. itp

Polecam jeszcze obejrzenie wywiadu z Tedem, o tej sprawie i ogólnie o polskiej scenie HH

Ostatnio edytowane przez Iqus ; 11-10-2009 o 12:54
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    młodszy pro
    Cytat Zamieszczone przez FLoo
    Może źle to ująłem, ale oni obaj grają już dość długo i chyba nie zaprzeczysz, że nikt ich nie zna :) Przyznam się bez bicia, że kiedyś słuchałem zarówno Peji jeszcze za czasów "Na Legalu" i zarówno produkcji Tedego, które nagrywał z WFD czy 3H, ale wtedy to był zupełnie inny hip hop niż ten, który robią dzisiaj. I choć obecnie obaj mało są warci na polskiej scenie, to jednak beef między nimi warto odnotować. Nie jestem tu za nikim, bo nie słucham aktualnie tracków zarówno Tedego jak i Peji. Stare utwory O.S.T.R.-ego, PFK czy Wzgórza Ya-Pa 3 zawierają więcej sensu niż te wszystkie "SLU", "Bezele", "Czerwone Kartki" etc.
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Banned
    Okej, każdy ich zna i właśnie w tym problem. Takich dwóch 'pacanów' reprezentują tą sztukę, jeden znany jako 'reprezentant biedy, a drugi jakio jedna wielka komercja. I to właśnie przez ich pryzmat jest postrzegany hiphop i odbierany jako zło.
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    TeX
    TeX jest nieaktywny
    Spamer z doświadczeniem Awatar TeX
    Proszę Cię nie ucz mnie hip hopu, bo Ci duuuuuuuuuuużo brakuje.
    Po za tym nie wiem jak do Ciebie człowieku przemówić, rozmawiamy o mnie czy o nich? Jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz albo mów nie wyraźnie.
    I dalej będę hejtował tych dwóch przygłupów jakimi są tede i peja i mi nie wmówisz że oni robią 'dobry' hip hop, bo robią GÓWNIANY.
    Od kiedy tylko pamiętam muliłem z HH...

robią gówniany ?
    pokaż mi kto w Polsce robi lepszy rap od Peji ?
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    prawie jak pro Awatar knp. <3
    Od kiedy tylko pamiętam muliłem z HH...

robią gówniany ?
    chada tez ma dobry polski rap..

ps..TEDE tylko sie osmiesza tymi dissami na peje
    HashJama [TP] by wiaderko.com - 193.33.176.148:27015
    HashJama [FFA] by wiaderko.com - 193.33.176.188:27015
    HashJama [DM] by wiaderko.com - 193.33.176.53:27015
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Spamer Awatar Iqus
    Cytat Zamieszczone przez knp. <3 Zobacz posta

ps..TEDE tylko sie osmiesza tymi dissami na peje

Jak się nie rozumie ironicznego bitu i tekstu to tak jest... Bądź co bądź tylko Tede wypowiedział się w tej żałosnej sprawie z Zielonej Góry....

A tu taki mały bonus :) Jak ktoś pokazuje fucki na koncercie Tedego :) Jednak można z kulturą

Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Banned
    robią gówniany ?
    Ty to piszesz serio czy to jedna z tych błyskotliwych ironii ?!
    eldo, zeus. ostry, ortega, the jonesz, koncept, fisz, numer raz, tetris, sofa na swój sposób, jeszcze?
    i zapamietaj sobie, peja nie robi RAPU. nie wiesz co to rab to odsyłam do wikipedii i przeczytaj sobie tam tą drentwą definicje.
    kurde no...rozbawiłeś mnie nie powiem :)
    firme też lubisz?

Cytat Zamieszczone przez knp. <3 Zobacz posta
    pewnie w pierdlu powstaje kolejna płyta jak to sięga się po mydło.
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Lamka
    Osobiscie nie lubie Tedego , ani Peji , ale nie o to tutaj chodzi . 60% Ludzi ktorzy sluchaja Rapu , "No Sory Ale" to gowniarze 12-18letnie ktorzy nie wiedza co to jest Kultura Hip-hop , nie odnajduja przekazów , lubia sie wyzywac , napi***ac i tak dalej i tak dalej , wiec stoja za Peja ktory mysli ze jest fajnie i wogole , Ale przestancie pisac postow typu kto jest lepszy od Peji i tak dalej . bo to jest bez sensu , kazdy slucha tego co lubi tak ? np ja slucham Fokusa , Paktofoniki , Pokahontaz i wszystkiego zwiazanie z Alszerem .. Drugi bedzie sluchal np OSTRego albo Pezeta , Ale czy ktorykolwiek z nich dissuje na drugiego bez sensu i prowokuje do bicia w 10czy tam 20 , jednego 15 latka ? no ludzie , ogarnijcie sie . W Sumie mozna powiedziec ze ten 15 latek sam sobie wykopal grob tak ? no mozna tak powiedziec , bo ja bym na jego miejscu tego nie zrobil i nie byl to akt heroizmu tylko glupoty .. Zrobil jak zrobil przynajmniej Peja mogl sie zachowac inaczej ... Tak samo Firma czy tam HG(Hemp Gru) caly czas nawijaja JP JP JP , Bic sie , napie***ac w kilku jedna osobe , Napier***ic sie alkoholu , czy tam nacpac i jest fajnie a jak go ktos okradnie to gdzie dzwoni ? do weterynarza? -> to nie jest Prawdziwy rap ... Elo pozdro dla kumatych
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Lamka
    Moim zdaniem Tede wygral ten beef przed jego zakonczeniem , bo to co robi Peja to poprostu smiechu warte
    Odpowiedz z cytatem  

14. #14 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Lamka Awatar Petro0000
    Ludzie Peja pojedzie z tedzikiem na ostro :) Tede to juz przezytek... on juz chyba sam swoich piosenek nie slucha -.- Plomien 81 zjadl tedego i tak samo zje go peja w dissach -.-
    5lat temu powiedzial bym inaczej ze tede zje peje ale sami widzicie jak sie zmienil rap tedego,tego sie nawet sluchac nie da kompletna ''komercha'' -.-
    Pzdr 600 :)
    Odpowiedz z cytatem  

15. #15 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Lamka
    haHa tylko , ze peja nie ma argumentow , peja sie wlasnie pograzyl , nie mowie ze tede jest dobry ale walczy o sluszne
    Odpowiedz z cytatem  

16. #16 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Starsza lamka
    eldo, zeus. ostry, ortega, the jonesz, koncept, fisz, numer raz, tetris, sofa na swój sposób, jeszcze?
    i zapamietaj sobie, peja nie robi RAPU. nie wiesz co to rab to odsyłam do wikipedii i przeczytaj sobie tam tą drentwą definicje.
    firme też lubisz?

pewnie w pierdlu powstaje kolejna płyta jak to sięga się po mydło.
    mgr blokers ma 18 lat i wie o rapie wszystko
    MOJE WRZUTY NA KONCIE PREMIUM!
    SZUKASZ SERIALI I FILMóW W DOBREJ JAKOSCI? ZAJRZYJ AN MOJ BLOG (LINK W PROFILU) LUB MOJE POZOSTAŁE POSTY W WIADERKU!
    Odpowiedz z cytatem  

17. #17 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Lamka Awatar Petro0000
    Napisał FLoo Zobacz post
    firme też lubisz?

Wlasnie Firma To prawdziwy rap czlowieku -.-
    Odpowiedz z cytatem  

18. #18 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Lamka Awatar Petro0000
    [QUOTE=Petro0000;547214]Napisał FLoo Zobacz post
    firme też lubisz?

Wlasnie Firma To jest prawdziwy R.A.P --.--
    O ile wiez czym sie rozni hip hop od rapu ;/
    Odpowiedz z cytatem  

19. #19 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    młodszy pro
    Cytat Zamieszczone przez Petro0000 Zobacz posta
    Napisał FLoo Zobacz post
    firme też lubisz?

Wlasnie Firma To prawdziwy rap czlowieku -.-
    O ile wiez czym sie rozni hip hop od rapu ;/
    OmG -.- Nie kłóćcie się bo to nie ma najmniejszego sensu. Każdy słucha czego chce. Wyższości Pezeta nad O.S.T.R.-ym czy Don Guralesko nad Liroyem nie dowiedzie pojedynczy słuchacz. Petro0000 na przyszłość korzystaj z edycji postu :P Co do samego tematu pojawiły się 2 nowe dissy na Tedego od SLU Gang.

SLU Gang - Kontrargumenty (diss na Tedego)

SLU Gang - Powiedz jakie to uczucie (diss na Tedego)
    Ostatnio edytowane przez Drill ; 14-10-2009 o 18:57
    Odpowiedz z cytatem  

20. #20 Odp: Tede vs. Peja [beef] 
    Starsza lamka
    racja

wyluzujcie

kupujcie polskie rap płyty jakie kto lubi ;)
    MOJE WRZUTY NA KONCIE PREMIUM!
    SZUKASZ SERIALI I FILMóW W DOBREJ JAKOSCI? ZAJRZYJ AN MOJ BLOG (LINK W PROFILU) LUB MOJE POZOSTAŁE POSTY W WIADERKU!
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 OstatniOstatni