mam pytanie czy komputer który wybrałem jest dobry
QUAD X4 955 4x3,2 /4GB DDR3/ 500GB HD5850 1GB DDR5 (1096944730) - Aukcje internetowe Allegro
chcę kupić komputer do 3000zł
|
|
mam pytanie czy komputer który wybrałem jest dobry
QUAD X4 955 4x3,2 /4GB DDR3/ 500GB HD5850 1GB DDR5 (1096944730) - Aukcje internetowe Allegro
chcę kupić komputer do 3000zł
Nawet dobry, choć za tą cenę sam złożyłbyś sobie lepszy
może chociaż biorąc pod uwagę koszt wysyłki to raczej nie
---------- Post dodany 29-06-2010 o godzinie 13:15 ----------
zajęło by to też sporo czasu
---------- Post dodany 29-06-2010 o godzinie 13:18 ----------
może macie na oku jakieś lepsze komputery od tego co podałem
z góry dzięki
Tak jak mrn napisał. Za cenę 3k zł mógłbyś o wiele lepszy PC złożyć :) Tak to już jest. Ale jeżeli chodzi o cene tego pc który jest na aukcji to trochę jak dla mnie za wysoko sobie liczą ;]
za tą cenę złożyli mi lepszy :/
Nie kupuj zestawów bo sam się przekonałem że TANIEJ jest składać
A sprawdzaliście chociaż co to jest za komputer, czy bez pojęcia piszecie że jest do pupy bo gotowy ?
Do wszystkich krytykujących "znawców", złóżcie mi takiego składaka w tej cenie :) Już nawet nie musi być lepszy jak Wy to piszecie, zróbcie mi chociaż TAKI SAM w tej cenie, oczywiście wiem wiem że potraficie złożyć duuużo lepszy, ale złóżcie już nawet taki sam :)
Nie kupuj komputerów na Allegro !!! Dobrze Ci radzę, unikniesz oszustw, problemów z gwarancją, naprawą. Za 3 tyś. złożysz sobie o wiele lepszy zestaw od proponowanego na aukcji.
Ale co do Twojego pytania: komputer jest dobry, ale nie za tę cenę.
Kolejny.. Grądziu, złóż ten "dużo lepszy zestaw" za 3tys złotych :) Inna sprawa że jeżeli taki komputer miałbym w cenie paredziesiąt złotych drożej w znajomym sklepie to wolałbym dopłacić ze względu na pewniejsza gwarancję, ale ciekawe kto z tych krytykujących wreszcie złoży ten "o wiele lepszy zestaw", do 3tysięcy złotych.
Wielki filozof się odezwał, chyba widzę co jest na aukcji. Nie potrzeba mi nic więcej, chcesz się tutaj pokazać, bo nam napiszesz, że nie mamy pojęcia? pff
Kto powiedział, że jest zły?
Mówimy, że za taką cenę złożyło by się lepszy co nie oznacza, że PC który zakupił kolega jest zły, jak ktoś śpi na kasie to spoko o0
Ehh... Tylko piszecie i piszecie.., a czy złoży ktoś wreszcie ten lepszy zestaw ? ;( Złóż może najpierw identyczny w tej cenie, już nie chcę tego o wiele wiele lepszego, złóż mi TAKI SAM.. Wiem że możesz zrobić o wiele wiele lepszy ale spróbuj choć ten sam.. :) Sam jestem najczęściej przeciw wszelkim zestawom z allegro, bo wkładają najczęściej najtańsze płyty główne na mATX, chińskie nonamy zasilacze, najtańsze ramy i często DDR2 aby wyprzedać co leży na półce, ale nie wkładam wszystkiego do ogółu.
Czekam 2 dzień na zestaw, złóżcie go wreszcie koledze a nie mówcie żeby nie brał, bo złoży się lepszy :)
Ostatnio edytowane przez KruQ ; 12-07-2010 o 16:51
Nie trzeba być informatykiem aby wiedzieć, że za trzy tysiące złotych kupi lepszy komputer (składak). Nie mam wystarczającej wiedzy ani kompetencji aby "złożyć" koledze zestaw ale mam doświadczenie związane z zakupem komputerów dla siebie, brata, dziewczyny i wiem, że nie opłaca się autorowi płacić 3000 za komputer jaki zaproponował.
za 3000tysiace molgbys miec to samo z gtx 275
w tym pc
ram 4gb ddr3 - ok 380-400zl
PŁYTA GŁÓWNA GIGABYTE 770T-USB3 z USB 3.0 - 350zl
ATI RADEON HD5850 1024MB 256BIT DDR5 - 1000zl
AMD PHENOM II X4 955 4 x 3,2 GHZ 600zl
dysk 500gb - 200zl
nagrywarka - 100zl
zasilacz 300zl
co daje ok
2800zl
za 200zl molbys kupic nastepne 500gb
Ostatnio edytowane przez powerman3 ; 12-07-2010 o 20:09
Zacznijmy od tego, drogi kolego, że Radeon 5850 jest wydajniejszy od rzeczonego gtx'a. Poza tym kolejny dysk 500-gigowy ma przesądzić o tym, że będzie on lepszy od poprzedniego?
Czyli wiesz że kupi się lepszy, tylko że na tyle osób coś nikt nie potrafi mi go podać. I chyba nawet nie wiesz co to za komputer, tylko że zobaczyłeś że z allegro i dlatego "wiesz że nie opłaca się autorowi płacić 3000za ten komputer"Nie trzeba być informatykiem aby wiedzieć, że za trzy tysiące złotych kupi lepszy komputer (składak). Nie mam wystarczającej wiedzy ani kompetencji aby "złożyć" koledze zestaw ale mam doświadczenie związane z zakupem komputerów dla siebie, brata, dziewczyny i wiem, że nie opłaca się autorowi płacić 3000 za komputer jaki zaproponował.
Tak jak exec pisze gtx to nie 5850, zresztą nie ma co porównywać żadnego obecnie dostępnego GTX'a, bo Radeon ostatnio strasznie uciekł GeForcowi.
A, i przepraszam ale.. naucz się kolego liczyć:
(wg Twoich cen)
400+
350+
1000+
600+
200+
100+
300= ... 2950zł. Na dodatek ten Twój komputerek jest bez obudowy.. Dziękuję Ci bardzo za ten o wiele lepszy zestaw w tej samej cenie :)
Możecie dalej po mnie jechać że nie mam racji i się złoży dużo lepszy komputer w tej cenie, ale może jednak spróbuje ktoś następny i wreszcie mi pokaże że się da ? :P
| « PC do wyceny | [Kupno] Komputer do 4000 zł » |