UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Barcelona upokorzyła Real!

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. #1 Barcelona upokorzyła Real! 
    Junior Mod Awatar nie mam bana
    To miał być emocjonujący mecz, ale skończyło się na jednostronnym widowisku. FC Barcelona w Gran Derbi nie dała żadnych szans Realowi gromiąc go 5:0. Podopieczni Jose Mourinho byli kompletnie bezradni na Camp Nou i nie zmusili do poważniejszego wysiłku golkipera Katalończyków.

Gospodarze od początku zaatakowali i ich starania szybko przyniosły spodziewane owoce. Już w 10 minucie Barca rozklepała defensywę Królewskich, a piłkę do siatki skierował Xavi. Osiem minut później było 2:0. Tym razem po dobrym podaniu Davida Villi i błędzie w ustawieniu obrońców Realu na listę strzelców wpisał się Pedro. Do przerwy wynik rywalizacji zmianie nie uległ, chociaż gospodarze mieli kilka okazji do podwyższenia rezultatu.

W przerwie w meczu w szatni Realu najwyraźniej trzęsienia ziemi nie było, bo na drugą połowę ekipa z Madrytu odmieniona nie wyszła. Dalej na boisku dominowali gospodarze. W 55 minucie było już 3:0. Tym razem z bramki mógł się cieszyć rozgrywający dobre zawody David Villa. 180 sekund później ten sam zawodnik kolejny raz zmusił do kapitulacji Ikera Casillasa.

Bezradni i rozdrażnieni piłkarze Realu coraz częściej uciekali się do nieczystych zagrań. Dobrych akcji w ich wykonaniu było bowiem jak na lekarstwo. Kiedy wydawało się, że spotkanie zakończy się zwycięstwem Barcy 4:0, gwóźdź do trumny Królewskich wbił rezerwowy Jeffren. W ostatnich fragmentach meczu doszło do nieciekawej sytuacji. Sergio Ramos najpierw faulował Messiego, a następnie uderzył w twarz Carlesa Puyola. Sędzia za to zachowanie pokazał mu czerwoną kartkę.

FC Barcelona - Real Madryt 5:0 (2:0)
    1:0 - Xavi 10'
    2:0 - Pedro 18'
    3:0 - Villa 55'
    4:0 - Villa 58'
    5:0 - Jeffren 90'

Czerwona kartka: Ramos /90/ (Real)

futbol.pl
    Zwycięstwo Barcy jak najbardziej zasłużone. Real, szkoda słów. Nie mają podstawowej formacji - obrony. Ramos i Marcelo są dobrymi skrzydłowymi, ale mają braki w defensywie. Pepe powinien się pożegnać z ekipą klasy Realu już dawno. Brak zaangażowania ze strony zawodników Realu był bardziej niż widoczny. Brak pomysłu też. Natomiast sam mecz nie mógł się podobać. Ilość fauli z jednej strony i zagrywek aktorskich w niektórych sytuacjach z drugiej strony była po prostu żenująca. Barca zagrała perfekcyjnie, Real nie grał. Był pod wielką presją, zagubił się już na początku, potem niewiele dało się już naprawić i to pod względem taktycznym i w nastawieniu mentalnym. Niewiele da się zmienić, gdy za przeciwnika ma się drużynę niemal kompletną a założenia poszły w pył już na początku. Momentami wyglądało to na mecz Polski z San Marino, tak widoczna była różnica dosłownie we wszystkim. Bezradność, frustracja, brak pomysłu, zawodnicy ze spuszczonymi głowami po kolejnym straconym golu, Casillas z założonymi rękoma, zasępiony wzrok Jose i kompletny idiotyzm Ramosa (nerw po siatce, którą założył mu Villa). Ale trzeba mieć na uwadze, że mimo wszystko to pierwszy sezon Mourinho w Realu. W porównaniu do Barcelony (na tą chwilę) to beznadzieja, ale ten poziom wystarcza by wygrywać praktycznie wszystkie mecze w lidze. Prawda jest tez taka, że obecna Barcelona to bez wątpienia jedna z najwspanialszych drużyn w historii futbolu i my tej historii jesteśmy świadkami...

P.S - Ciekawe czy Mourinho namówił Ramosa na czerwoną ;)
    Wspominam ludzi, niektórzy nadal ze mną.
    Przyjaźń trwała jak impregnowane drewno!

2. #2 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    el Wymiataczos Awatar Szantu
    A szkoda gadać ;D
    Ramos ogólnie rzecz mówiąc co jak co, ale trochę przegiął, tam jak Puyolowi urwał co fikołka aż zrobił ;pp

3. #3 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    Starsza lamka Awatar DediServ
    Świetny mecz...co prawda oglądałem tylko obszerny skrót, ale w takich chwilach żałuję, że nie mieszkam w Hiszpanii....
    Best regards,
    DediServ.eu - Dedicated servers for smart business

4. #4 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    Junior Mod Awatar ~ghana.
    Ramos niczym "Marek Kumitsu" powalil Puyola, Na koncu Barca osmieszala Real rozgrywaja z wielka latwoscia pilke. Wszystkie bramki - 0 przypadku, Barca zdominowala Grand Derbi. Casillas cieniutko mogl conajmniej 2 bramy obronic...
    Messi pieknie zagral w srodku pola.
    Na kadrze Hiszpanii pewnie bedzie oburzenie,brak sympatii co spowoduje koniec wielkiej La Roya.

5. #5 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    Spamer Awatar adi92
    je... REAL!! nie cierpie ich a powinno byc z 8-0 :) bardzo dobrze barca gratuluje
    Ostatnio edytowane przez nie mam bana ; 05-01-2011 o 15:32
    Jeśli moja wypowiedź, Cię zaciekawiła postaw "Gibona"

6. #6 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    Spamer
    Jestem bardzo zadowolony z wygranej Barcelony (kibic od zawsze). Ale zachowanie ronaldo i ramosa mnie zdenerwowało i powinien zostać za to ukarania Ramos został a Ronaldo? Nie

7. #7 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    Lamka Awatar Mlody2j
    No nie powiem, fajny mecz ale ja byłem za Realem i się bardzo zawiodłem :/ Aż 5:0? I to fatalne "Fair-Play" :/ Szkoda gadać.
    Grab your glocks when you see 2pac
    Call the cops when you see 2pac

8. #8 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    Starsza lamka Awatar Ox my Oxide
    Barca jest dobra i jak dla mnie to było pewne że wygra, ale nie wiedziałem że aż tak. Źle się zachowali piłkarze Realu pod koniec meczu jak szukali zadymy to było głupie. Nie dość że przegrywali to jeszcze szukali zaczepki ;/ (pajace) a co do Barcy Jeffren w 90' ładnie podciął piłkę ;]
    Promuje przemoc, a całą resztę mam w dupie.

9. #9 Odp: Barcelona upokorzyła Real! 
    Spamer Awatar von Richthofen
    adi, wiadomość zgłoszona, będą z tego postu konsekwencje, bo tak obrażać nie możesz.
    Jestem kibicem Realu i nie lubię Barcy, lecz przyznam, że Ci drudzy zagrali dobry mecz, bez wątpienia zasłużone zwycięstwo, lecz zobaczymy co będzie w Madrycie,

von Richthofen