Zdaniem Międzynarodowych Historyków i Statystyków Futbolu na miano najlepszego bramkarza świata w 2010 roku zasługuje Iker Casillas, który wyprzedził w tej klasyfikacji m.in. Julio Cesara oraz Petra Cecha.
Golkiper Realu Madryt co prawda z Królewskimi nie osiągnął żadnego sukcesu, ale za to wraz z reprezentacją Hiszpanii sięgnął po tytuł Mistrza Świata.
Drugi w klasyfikacji Julio Cesar natomiast wraz z Brazylią odpadł już w ćwierćfinale mundialu, ale za to przyczynił się do triumfu Interu Mediolan w Lidze Mistrzów, Serie A, Pucharze Włoch, Superpucharze Włoch i Klubowych Mistrzostwach Świata.
Iffhs - Klasyfikacja bramkarzy:
1. Iker Casillas (Real Madryt, Hiszpania);
2. Julio Cesar (Inter, Brazylia);
3. Petr Cech (Chelsea, Czechy);
4. Manuel Neuer (Schalke, Niemcy);
5. Maarten Stekelenburg (Ajax, Holandia);
6. Victor Valdes (Barcelona, Hiszpania);
7. Fernando Muslera (Lazio, Urugwaj);
8. Edwin Van der Sar (Manchester United, Holandia);
9. Gianluigi Buffon (Juventus, Włochy);
10. Timothy Howard (Everton, USA).
futbol.pl
Casillas i Cesar - zdecydowanie najlepsi w ostatnim roku, sam miałbym ciężki wybór między nimi. Obaj rozegrali bardzo dobry sezon. Zastanawiam się co tu robi Buffon (w pierwszej 10-tce) przy takim okresie kontuzji, problemów zdrowotnych i dochodzenia do wysokiej formy. Jego zeszły rok raczej do rewelacyjnych mimo wszystko nie należał. Mimo wszystko wygrał ranking IFFHS na najlepszego bramkarza dekady (2001-2010) i tu już raczej jak najbardziej zasłużenie.
Wspominam ludzi, niektórzy nadal ze mną.
Przyjaźń trwała jak impregnowane drewno!
Odp: Iffhs: Cassillas najlepszym bramkarzem 2010 roku!
A gdzie Jerzy Dudek ? Szkoda, że nie ma o nim żadnej wzmianki.
Dla mnie Iker zasłużył na pierwsze miejsce, tak samo jak Cesar na drugie. Szkoda, że Howard i Stekelenburg nie są wyżej, bo równie dobrze bronią. Heh, a Valdes tak wysoko ? Jest kilku bramkarzy lepszych od niego,
von Richthofen.
von Richthofen powiedz mi kto? bo jak dla mnie to ta 10 jest sprawiedliwa choć bardzo mnie ciekawi ten Urugwajczyk młody i utalentowany może coś zniego będzie ;)
PyrTeeK, napisałem tak, ponieważ Valdesa nie lubię, post bez pokrycia, lecz wierzę, że są lepsi od niego :)
Taki Boruc, może mniej sławny, lecz według mnie bardzo dobrze gra, nawet lepiej od Valdesa. Jeszcze mam w głowie takiego jednego bramkarza, co gra w klubie w niebieskim stroju, lecz nie mogę sobie dokładnie przypomnieć.
Wygrał zasłużenie, bo Inter rozegrał fantastyczny sezon i prawdopodobnie jego kibice juz drugiego takiego nei dożyją...
Sam Mourinho to fenomen. Nikt do końca nie wie, ile w jego sukcesach jest umiejętności, ile psychologii, ile szczęścia. Nikt nie wie, czy to co robi to teatr czy nie, czy to jego...
Clash of the Titans (Starcie Tytanów)
Premiera: 2010-04-02
Premiera w Polsce: 2010-04-09
Fabuła:
Potomek Zeusa – Perseusz (Sam Worthington) jest bezradny, gdy Hades (Ralph Fiennes) zabiera mu całą rodzinę. Wiedząc, iż nie ma nic do stracenia podejmuje się misji powstrzymania Hadesa przed...
http://m.onet.pl/_m/dcaffa56a66355eebd150de60180ba6c,10,1.jpg
Zdaniem legendy Arsenalu Londyn, Iana Wrighta, Kanonierzy są pozbawieni bramkarza godnego "numeru 1" na koszulce. Były reprezentant Anglii uważa, że na to miano nie zasługuje ani Manuel Almunia, ani tym bardziej Łukasz Fabiański.
-...
Witam
Wgrałem starego webspella 4.1.2 i nie ma możliwości dodania w meczach daty 2010 :/ Jest do 2009 !
Nie mogę mieć 4.2.1 bo szablon nie jest pod tą wersje -.-
Teraz moje pytanie czy wie ktoś,gdzie i jak zmienić np. 2008 i 2009 na 2010 i 2011?
To wina templatek czy ogólnie pliku...
Oferuję darmowe kanały na serwerze Ventrilo 2.1.4:
vt.pytajniki.com:3784
Wystarczy wejść, a kanał zostanie założony. O założenie kanału wystarczy poprosić pod numerem Gadu-Gadu 3034, na e-mail kuna(małpa)pytajniki.com lub wejść na serwer Vt i prosić administratorów (najlepiej kuna lub Mako)....
Koniec roku... więc czas na subiektywny przegląd najbardziej oczekiwanych gier 2010 roku. Prezentujemy 10 tytułów łącznie z opisami. Z zapowiedzi producentów wynika, że w 2010 r. graczy czeka znacznie więcej emocji...
Więcej o tych grach przeczytasz na www.softpage.pl
1 kwietnia to nie tylko wyjątkowy dzień dla żartownisiów. Jak zwykle, pierwszy dzień każdego miesiąca oznacza publikację rankingu KeSPA, w którym znajdziemy trzydziestkę najpopularniejszych i najsilniejszych progamerów. Po wyjątkowo udanym marcu, pierwsze miejsce w zestawieniu i miano najlepszego...
Team Enforced serwer jest najlepszym serwerem .
IP serwera: IP : 82.177.194.170:27017
Ilość slotów: 25
Ping: 40-50
Admini serwera:
T-Enforced| JASIEQ
BaSs
RaVeN
http://cache.www.gametracker.com/server_info/82.177.194.100:27043/b_560x95.png
• Nazwa Servera: Polish Server NoN Steam
• Typ Servera: Non Steam
• Ilosc Slotow: 20 + 1 zarezerwowany
• IP Servera: 82.177.194.100:27043
• Godziny Dzialania Servera: 24/7 Przerwy Techniczne mozliwe tylko...