Witajcie, jak uzywac modelu gracza z tzw submodelami?
Np mam inna glowe w submodelu, ubranie buty.
|
|
Witajcie, jak uzywac modelu gracza z tzw submodelami?
Np mam inna glowe w submodelu, ubranie buty.
set_pev(id, pev_body, numerek)
lub pev_skin
peku33, moglbys jakis dokladniejszy przyklad uzycia dac?
I jak zablokowac zmiane modelu komenda cl_minimodels, lub model ?
---------- Post dodany 17-08-2010 o godzinie 23:41 ----------
Pomoze ktos?
---------- Post dodany 18-08-2010 o godzinie 14:05 ----------
Poniżej screeny z gry :D
Oceniajcie!
a w jakim sensie chcesz go używać o.O
No bo w 1 pliku mdl dla TT mam 4 rodzaje glowy i 2 rodzaje ubran, a w CT mam 2 glowy, 2 mundury i czapke/lub nie.
I nie wiem jak to odpalic na serwie.
no musisz sobie zrobić plugin który je będzie zmieniał
No ale nie wiem jak sie uzywa submodeli.
podałem funkcję którą wklejasz w kodzie amxx i już
ale tej budowy set_pev nie kapuje
czego nie kapujesz
jako pierwszy argument podajsze id gracza, jako trzeci numer submodelu
W Part mam dwie opcje:
- studio( Submodel 1 jest w liscie i 2 skiny)
- tero_glowy (wtedy mam 4 Submodele, 2 Skiny)
W Sub-Model mam
-SubModel 1
-SubModel 2
-SubModel 3
-SubModel 4
A w skin mam
-Skin 1
-Skin 2
I jak z tego wygenerowac model gracza ? oraz zablokowac zmiane go poprzez "models" w konsoli ?
zmiana submodelu:
set_pev(IDGRACZA, pev_body, numer_submodelu)
numer submodelu 0 oznacza submodel 1, 1 = submodel 2 itp
skin:
set_pev(IDGRACZA, pev_skin, numer)
tak samo
A jeszcze po zabicu blokowanie zmiany na model standardowy i blokowanie zmiany modelu przez "models" w konsoli
zrób sobie foreward z fakemeta na jakieś clientinfochanged i sprawdzaj model
peku33, nie napisalbys mi tego za kase ? bo ja nie mialem stycznosci nigdy z modelami a jak bedzie kiepsko napisane to bedzie mulilo serwa...
napisz, najwyżej poprawię
Tak to bedzie ??Kod:/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <hamsandwich> #include <cstrike> #define PLUGIN "JailBreak model" #define VERSION "1.2" #define AUTHOR "naven" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "runda", 1); } public runda(id){ if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_T) { cs_set_user_model(id, "tt") if(is_user_connected(id)) set_pev(id, pev_body, 1); set_pev(id, pev_skin, 2); } else if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_CT){ cs_set_user_model(id, "ct") set_pev(id, pev_body, 1); set_pev(id, pev_skin, 2); } } public plugin_precache(){ precache_model("models/player/wiezien/ct.mdl") precache_model("models/player/klawisz/tt.mdl") }
1. na początku runda() sprawdź czy jest connected i czy jest alive
2. if wykona tylko pierwszą komendę, a drugiej nie, zastosj klamry
3. źle zrobiony model, powinno byc models/player/aaa/aaa.mdl
aaa = aaa
peku33, na serio nie wiem jak to napisac. Ja nie znam tak dobrze jezyka Pawn jak Ty...
Kod:/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <hamsandwich> #include <cstrike> #include <fakemeta> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "peku33" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR); RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "event_spawn", 1); } public event_spawn(id) { if(is_user_connected(id) && is_user_alive(id)) { if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_CT) { cs_set_user_model(id, "klawisz"); } if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_T) { cs_set_user_model(id, "wiezien"); } set_pev(id, pev_body, 1); set_pev(id, pev_skin, 2); } } public plugin_precache() { precache_model("models/player/klawisz/klawisz.mdl"); precache_model("models/player/wiezien/wiezien.mdl"); }
| « warmuppro_PL + zmiana grawitacji | Nowy Item do CODMOD - nieskończone ammo » |