UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: W kokpicie Tu-154 nagrał się głos kobiety

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1 W kokpicie Tu-154 nagrał się głos kobiety 
    Moderator Awatar raszbu
    Piąty głos nagrany przez rejestratory zapisujące rozmowy w kokpicie prezydenckiego tupolewa to głos kobiety - ustalili nieoficjalnie reporterzy śledczy RMF FM Marek Balawajder i Roman Osica. O tym, że w zapisach rozmów jest głos osoby, która nie należała do ścisłej załogi, informowaliśmy rano.

Ścisła załoga Tu-154 to cztery osoby - pilot, drugi pilot, nawigator i mechanik. Pod koniec lotu do kabiny miały prawo wejść jeszcze cztery inne osoby: trzy stewardessy i członek Biura Ochrony Rządu.

Wojskowa prokuratura ma już satelitarne zdjęcia z dnia katastrofy prezydenckiego tupolewa pod Smoleńskiem - dowiedział się reporter RMF FM Krzysztof Zasada. Śledczy otrzymali zdjęcia kilkanaście dni temu od amerykańskiej Narodowej Agencji Bezpieczeństwa, która zawiaduje między innymi systemem satelitarnym Stanów Zjednoczonych.

Polscy prokuratorzy nadal nie dostali jednak żadnego dokumentu od rosyjskich śledczych, o które wystąpili w ramach pomocy prawnej. Również protokoły z sekcji zwłok ofiar pozostają na razie w rękach rosyjskich prokuratorów. Śledczy liczą, że zaczynający dziś wizytę w Moskwie prokurator generalny Andrzej Seremet przyspieszy przekazanie dowodów.

źródło: rmf24.pl

Coś ta wielka przyjaźń z bratnim narodem jak szybko się zaczęła tak szybko się kończy. Według mnie Rosjanie coś znaleźli i próbują to zatuszować. Może czekają aż zapomnimy?
    Ostatnio edytowane przez raszbu ; 05-05-2010 o 18:29
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: W kokpicie Tu-154 nagrał się głos kobiety 
    el Wymiataczos Awatar Szantu
    Nie zapomnimy... To jest pierwsze, ale zgadzam się z tym, że jest taka możliwość, że coś znaleźli.
    Podać przykład?
    Zwykły człowiek gdyby poświęcił godziny/dni tej katastrofie aby spróbować dojść do celu myślę by mógł mieć coś bardzo wartościowego do pokazania, powiedzenia.
    - I teraz mam niby udawać debila, że zwykły człowiek byłby w stanie dojść do setna tej katastrofy, a Rosjanie pracując 24/h nad tą katastrofą nie mogą dojść do celu?
    Żałosne, a zarazem śmieszne, że niektórzy uważają, iż Rosjanie naprawdę jeszcze nic nie wiedzą - BZDURY! Na pewno coś wiedzą, ale tak jak napisał kolega wyżej będą to 3mać dla siebie i tak się okaże, że prawda wyjdzie po paru latach, bo ktoś w końcu da plamę...

Pozdrawiam Szantu
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: W kokpicie Tu-154 nagrał się głos kobiety 
    Junior Mod Awatar 'ERR.!
    Napewno sie nie dowiemy prawdy w najblizszym czasie.
    i tak się okaże, że prawda wyjdzie po paru latach, bo ktoś w końcu da plamę...
    Moze nawet kilkadziesiat lat... Przynajmniej ja uwazam ze normalny obywatel sie szybko nie dowie. Moze glowa panstwa szybciej...
    Odpowiedz z cytatem