Popularne odwołania do tej strony: roundsound, round sound, roundsound poradnik, roundosund, wszystko o roundsound, round sound wav, dodawanie roundsound, gdzie w roundsound zmienic folder z muzyką, jak zmienić szybkość transmisji bitów, roundsaund, jak zrobic plik wav, alt round sound, jak zmienic roundsound, poradnik roundsound, carp, instrukcje i piosenki do zrobieni rundsound w cs 1.6 ns, reproductor mp3 y wav amx mod, kod round sound, una sobre el mismo mar.wav, wszystko na temat amx w cs, jak zrobic round sound w serwerze, jak zrobic roundsound wav, jak podmienic soundy na serwerze, nadalas wav para bajar, roundsound download plugin css free
W tym temacie znajdziecie wszystko na temat roundsound - o rozszerzeniu wav.
Spis treści: 1. Kod źródłowy .sma
2. Ucinanie własnych kawałków, które chcemy mieć na serwerze.
3. Komplikacja.
4. Dodanie pluginu na serwer.
1. Kod źródłowy .sma
Kod:
//RoundSound.amxx -by PaintLancer
#include <amxmodx>
public plugin_init()
{
register_plugin("RoundSound","1.0","PaintLancer")
register_event("SendAudio", "t_win", "a", "2&%!MRAD_terwin")
register_event("SendAudio", "ct_win", "a", "2&%!MRAD_ctwin")
}
public t_win()
{
new rand = random_num(0,2)
client_cmd(0,"stopsound")
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/twinnar")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/twinnar2")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/twinnar3")
}
return PLUGIN_HANDLED
}
public ct_win()
{
new rand = random_num(0,2)
client_cmd(0,"stopsound")
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar2")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar3")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar4")
}
return PLUGIN_HANDLED
}
public plugin_precache()
{
precache_sound("misc/ctwinnar2.wav")
precache_sound("misc/ctwinnar3.wav")
precache_sound("misc/ctwinnar4.wav")
precache_sound("misc/twinnar.wav")
precache_sound("misc/twinnar2.wav")
precache_sound("misc/twinnar3.wav")
return PLUGIN_CONTINUE
}
Tu gdzie jest
Kod:
misc/twinnar
podajemy folder misc w którym znajduje się plik ttwinnar oczywiście możemy to zmienić jak się nam podoba. Pamiętaj plik musi znajdować się w folderze sound lub dalej. Np. case 0: client_cmd(0,"spk ct_win") - wtedy plik ct_win musi się znajdować w folderze sound.
Pamiętaj, aby przed każdą ścieżką muzyki było
Kod:
case
np.:
Kod:
case 0: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar2")
case 1: client_cmd(0,"spk misc/adassdav")
case 2: client_cmd(0,"spk misc/dad1445g")
i tak dalej.
Tu gdzie jest
Kod:
precache_sound("misc/ctwinnar2.wav")
znów podajemy ścieżkę, tylko pamiętaj tu na końcu musi być rozszerzenie .wav
Jeżeli nadal tego nie rozumiesz to już nie wiem może to Ci pomoże.
2. Ucinanie własnych kawałków, które chcemy mieć na serwerze.
Aby ucinać własne kawałki musisz posiadać odpowiedni to tego program. Ja polecam WavePad 3.05.
Ściągasz program, instalujesz. Gdy już masz muzykę w obojętnie jakim formacie (może być .mp3 .wav .amr .ogg itp.) otwierasz ją za pomocą wavepad. Gdy już otworzysz to po prostu zaznaczasz myszką i usuwasz (Delete - przycisk na klawiaturze) taki kawałek który chcesz wyciąć. Gdy już to zrobiłeś klikasz File>Save File As...>wybierasz gdzie ma być zapisany ten plik i w jakim formacie ma być (czyli wav). Następnie wyświetli Ci się taka tabelka, wybierasz w niej: Nazwa: (bez nazwy)
Format: PCM
Atrybut: 22,050 kHz; bitów 16; Mono 43 kb/s - Jeżeli weźmiesz na więcej nie będzie działało, a jeżeli na mniej to będzie gorsza jakość!
(Dodam jeszcze, że w tym programie możesz dodać echo i dużo dużo więcej - naprawdę fajny program.)
Teraz kliknij na twój plik PPM>Właściwości>Podsumowanie>Zaawansowane i teraz twój plik powinien wyglądać tak: Szybkość transmisji bitów: 352 kb/s
Rozmiar próbki audio: 16 bitów
Kanały: 1 (mono)
Częstotliwość próbkowania audio: 22 kHz
Format dźwięku: PCM
3. Komplikacja.
Wchodzisz na stronę http://www.amxmodx.org/webcompiler.cgi i tam gdzie piszę If you want, you can also paste plugin source code into the box below:
Plugin short name: podajemy nazwę czyli roundsound (pamiętaj w tym nie morze być rozszerzenia amxx!) I tu gdzie jest dużo wolnego miejsca wpisujesz/kopiujesz kod źródłowy. Następnie gdy naciśniesz Compile to na górze pojawi Ci się link, musisz na niego kliknąć wtedy gdy się ściągnie będzie się nazywał roundsound.amxx
4. Dodanie pluginu na serwer.
Gdy już ściągnołeś roundsound.amxx trzeba go dodać serwer. Wchodzisz tam gdzie masz zainstalowanego CS - standardowo C:Program FilesValvecstrikeaddonsamxmodxplugins i tam wklejasz plik [b]roundsund.amxx[b], następnie wchodzisz do C:Program FilesValvecstrikeaddonsamxmodxconfigs i otwierasz plik plugins.ini i dopisujesz do niego
Kod:
roundsound.amxx
Jeszcze nie zapominajmy o muzyce, muzykę dodajemy w ten folder, który wybraliśmy na początku.
I to by było na tyle.
Jeśli macie pytania (nie powinno ich być) to piszcie.
Na prawdę świetne wiele osób ma problemy z tym no ale dzięki tak dokładnemu wytłumaczeniu powinno się wszystko udać!
Ziomek super respekt
Dobrze mówisz. Sam miałem problemy. Z kodem źródłowym, ta muzyka mi nie chciała działać, ale podpatrzyłem od tej normalniej muzyki z roundsound, znalazłem Wave Pad i napisałem poradnik.
Hmmm wszystko ladnie pieknie jestem pewien ze robie ok ale mimo ze muzyka byla sciagana to nie jest odtwarana czym to moze byc spowodowane? obiecoje POMOGL
Nie nie :D jest ok. poczytalem troche forum i gdzies glebiej znalazlem post w ktorym byla opisana dokladna jakos dzwiekow moja byla za dobra czy cos :D wrzucam na serva powinno byc ok ;] dzieki za szybka odp.
Nawet fajny ten poradnik :P tylko widać kilka błedów ortograficznych :D
Cytat:
Jeżeli nadal tego nie rozumiesz to już nie wiem morzę to Ci pomorze.
powinno
byc
Cytat:
Jeżeli nadal tego nie rozumiesz to już nie wiem moze to Ci pomoze.
pozdro xd[/code]
OK, dzięki już to naprawiłem.
Cytat:
Napisał ~Trick
Nie nie :D jest ok. poczytalem troche forum i gdzies glebiej znalazlem post w ktorym byla opisana dokladna jakos dzwiekow moja byla za dobra czy cos :D wrzucam na serva powinno byc ok ;] dzieki za szybka odp.
OMG! Przecież wyraźnie napisałem!
Atrybut: 22,050 kHz; bitów 16; Mono 43 kb/s - Jeżeli weźmiesz na więcej nie będzie działało, a jeżeli na mniej to będzie gorsza jakość!
Jak jest rozgrzewka i jakaś drużyna wygra idzie muzyka z roundsounda i stopuje muzyczkę z rozgrzewki
chciałbym żeby roundsound przez te 3 minuty rozgrzewki po prostu nei działał (był wyłączony)
Też jest tak, że jak idzie bomb sound (za chwile będzie eksplozja...) i ktoś zrobi defa albo paka...
Witam mam problem z pluginem round sound wgralem go na serwer , wrzucilem własne piosenki z edytuwalem roundsound.ini. i co ? wchodzę na serwer gram 1 runda i chodzą piosenki podkreslam ze kiedy wchodzilem na serwer sciagaly mi sie....!! pomocy
co mam zrobic ?trzeba coś zrobic w sma.? ? HELPHELP
Oto mój Roundsound który składa się z 60 piosenek mp3.
Są tam moje własne(sam ucinałem itp) dźwięki oraz dźwięki które złapałem na innych serwach lub zapożyczyłem z innych roundsoundów(Jeśli znajdziesz dźwięk który NA PEWNO jest z twojego roundsoundu to możesz być z siebie dumny :D)
Jeśli sie...
Witam ,
potrzebuje round sound najlepiej po 3 muzyczki w formacie mp.3 . I właśnie w tym moja prożba my muzyka była jakas nowsza bo to co znajduje to same starocie z góry dziex.
• Opis
Witam mam do zaprezentowania mój własny roundsound, piosenki sam wybieralem i wycinałem.
Muza w formacie mp3!
• Instalacja
plik sound_mp3.sma wrzucic do addonsamxmodxscripting
plik sound_mp3.amxx wrzucic do addonsamxmodxplugins
pliki .mp3 wrzucic do sound/misc
dopisujemy do...
witam ! chcialbym sobie wgrac muzyke na server :) wiec zabralem sie za szukanie i trafilem tutaj...
http://www.forum.wiaderko.com/przydatne-pluginy-amx-i-amxx/42602-round-sound-magiczny.html
juz wiem jak zainstalowac itd itp :
ale mam taki problem/pytanie .... chcialbym wgrac wlasna muzyke...
Moze mi ktos zrobic round sound w mp3?
Prosze zeby dzwieki CT byly dopasowane do CT i TT do TT
Paczka dzwiekow ponizej.
Prosze o odpowiedz
dam +
Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
Witam Mam Problem Mały
Bo tak Gdy kończy sie runda z 6 plików wav gra tylko 5 i najczęściej sie one powtarzaja po 3-4 razy i inna :bad:
Nie chce otwierać muzyki "z2"
Daje Tu Kod żródłowy i w Linku 6 Piosenek Prosze o POMOC
LINK DO MUZYKI ( Może jest źle skompresowana ta z2)
Siema
Chodzi mi o dzwięki po wygranej rundzie mam w amxx standardowe podpisy "ctwinnar2" itd i jak ktos ma na kompie juz plik o takiej nazwie to nie sciaga mu z serwera tylko po rundzie ma swoj dzwiek z pliku np. "ctwinnar2" chodzi mi o to jak zmienic zeby pliki byly np. "ctwins"
Amx Mod X
Przeglądasz forum jako gość, zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wiaderkowego stuff'u