Konta NEO AMXX
Elo, szukam pluginu dzieki któremu "dzieci NEO" beda wpuszczane na serwer tylko wtedy gdy będą posiadać Konto (taki coś jak Admin), przy wejsciu na serwer bedzie sprawdzane
Hasło Dostępu, i Nick
|
|
Konta NEO AMXX
Elo, szukam pluginu dzieki któremu "dzieci NEO" beda wpuszczane na serwer tylko wtedy gdy będą posiadać Konto (taki coś jak Admin), przy wejsciu na serwer bedzie sprawdzane
Hasło Dostępu, i Nick
Ten plugin wyłapuje raczej większość zmiennych IP w Polsce, wszystkie neo, netie, dialogi itd ;]Kod:/* Plugin generated by AMXX-Studio Dodanie konta w users.ini: "nick" "haslo" "tz" "a" WYMAGA WLACZONEGO MODUŁU NETDB - http://forums.alliedmods.net/attachm...5&d=1176218286 ! */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <netdb> #define PLUGIN "Konta" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Sn!ff3r" new static url[]="www.gry.tvkdiana.pl" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) } public client_authorized(id) { // ktos ze slotem - konto ma ;] if(get_user_flags(id) & ADMIN_RESERVATION) return PLUGIN_CONTINUE // ma konto, nieważne czy ma neo czy nie, nie sprawdzamy nawet - usuwamy mu flage admina (t) i przerywamy if(access(id,ADMIN_LEVEL_H) && access(id,ADMIN_USER)) { remove_user_flags(id,ADMIN_LEVEL_H) return PLUGIN_CONTINUE } new ip[16], host[50] get_user_ip(id,ip , 15 , 1) netdb_gethostbyaddr(ip,host,49) if(contain(host,"adsl") != -1 || contain(host,"dynamic") != -1) { new reason[30] format(reason,29,"Zaloz konto na %s!",url) client_print(id, print_console, "* * * Masz zmienne IP !") client_print(id, print_console, "* * * Aby grac na naszym serwerze wejdz") client_print(id, print_console, "* * * na %s oraz zaloz",url) client_print(id, print_console, "* * * konto (napisz PW do administratora") server_cmd("kick #%d %s",get_user_userid(id), reason) return PLUGIN_CONTINUE } return PLUGIN_CONTINUE }
Aby plugin działał musisz ściągnąć ten moduł, rozpakować go i wrzucić do katalogu modules. Następnie dopisz do modules.iniDodanie konta neo następuje przezKod:netdbPrawda że proste :) ?Kod:"nick" "haslo" "tz" "a"
Dodaje wersje skompilowaną aby nie trzeba było lokalnie kompilować [w załączniku].
A czy nie zadowoli Cię plugin w którym możesz banować dzieci neo NIE BANUJĄC SERII IP !!!
Jeśli któryś z adminów zauważy że jakieś dziecko neo cheatuje i wlepi mu bana to więcej go już nie zobaczysz na swoim serwerze ani żadnym inny posiadającym mój plugin gdyż wszystko będzie przechowywane w bazie danych na moim serwerze :idea: :idea: :idea:
Jakbym znalazł jakiegoś programistę który zna się świetne na tworzeniu pluginów amxx, gdyż ja dopiero od wczoraj wprowadzam się w podstawy tworzenia pluginów, mam już gotowy algorytm ---> szczegółową listę kroków. I wnioskuję że mój plugin będzie w stanie banować dzieci neo nie banując serii IP, a tworząc u mnie bazę danych jeśli mi się uda to będzie to przełom w walce z osobami ze zmiennym/dynamicznym IP <nie omówię tutaj na forum zasady działanie mojego pluginu gdyż znając życie powstało by do niego 100 programów wykorzystujących bugi w moim pluginie jednakże nie można wykorzystać bugu nie znając zasady działanie pluginu>
Więc podsumowując jeśli mi się uda opanować te 2 języki potrzebne do napisania pluginu to za tydzień powinienem dać wam już pierwszą wersję. Jeśli mi się nie uda muszę poprosić :oops: jakąś osobę z większym doświadczeniem o pomoc w zamian ... z resztą to potem
Jeśli masz do mnie jakieś pytania propozycje to napisz do mnie na gg: 9534613
Albo odpowiedz na ten post który właśnie czytasz ^^ :lol:
| « Polski język serwera | Nie działające banowanie na serwerze STEAM - Rozwiązanie! » |