Witam
Przedstawiam mój poradnik dla osób które nie umieją sie posługiwać mIRC'em.
W poradniku zostanie opisane jak używać mIRC'a do szukania mixów, cw, ludzi do mixa itp.
Opisze powiedzmy 3 takie główne pokoje na mIRC'u.
Na sam początek obejrzyj filmik który zrobiłem z dałem na YouTuba.
Po obejrzeniu będziesz chciał spróbować swoich sił czy podołasz zadaniu.
Rozpaczliwie szukasz mIRC'a na googlach i nic... lol
Masz link ze strony z której ja go ściągnołem
I kliknąć na mIRC Download po chwili powinien sie ściągać.Kod:http://www.mirc.com/get.html
Po ściągnięciu oraz instalujemy.
Po zainstalowaniu postępujesz z godnie z poradnikiem wideo.
* Wypełniasz fejkowe dane.
* Podłączasz sie do serwera w QuakeNet.
* Możesz usunąć oryginalne pokoje czatowe i utworzyć własne.
* Podłączyć się do pokoju i zacząć całą zabawe.
1. Pokój.
#Mixy.pl: W tym pokoju szukasz ludzi do gry lub sam szukasz gdzie sie ktoś inny szuka, możesz wtedy dołączyć do kogoś jak nie chce Ci sie zbierać ludzi od podstaw.
2. Pokój.
#cw.pl: W tym pokoju już nie należy szukać ludzi tylko gotowego mixa lub CW(Clan War - inaczej spar ;/)
3. pokój.
#search.pl: W tym pokoju nie szukasz ani mixa ani ludzi do mixa, szukasz sobie np: Sponsorów, Grafików, Partnerów lub innych osób które mogą sie przyczynić do rozwoju Twojego klanu.
Mały słowniczek użytkownika.
(rodzaje zwrotów i do graczy jak i od graczy)
5v5 ON [Tłumaczenie] pięć graczy przeciwko piętce graczy, posiadamy serwer do gry.
5v5 OFF [Tłumaczenie] pięć graczy przeciwko piętce graczy, nie posiadamy serwera gry.
5v5 ON + OPÓR [Tłumaczenie] pięć graczy przeciwko piętce graczy, posiadamy serwer do gry, drużyna posiada dobry poziom skill'a
5v5 OFF + OPÓR [Tłumaczenie] pięć graczy przeciwko piętce graczy, nie posiadamy serwera do gry, drużyna posiada dobry poziom skill'a
5v5 ESL/GB/CB/Inne + link [Tłumaczenie] pięć graczy przeciwko piętce graczy, gra będzie rozgrywać się w lidze ESL lub innej
(W tym celu rzeczą jasną jest że należy podać link do drużyny albo do graczy którzy będą uczestniczyć w meczu)
No to mam nadzieję ze troche pomogłem w obsłudze programu mIRC.
Dziękuje za uwagę i pozdrawiam.
TeX Gangsta :)

ale jaki to program do robienia filmików??? daj stronkę jak znasz ;]