UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 21 do 36 z 36
  1. #21 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka Awatar vAsSiLL
    1024x786 + fps_max 101.0 + open GL i to by bylo na tyle ... albo jeszcze cl_forwardspeed 800.0 no to tyle ;D
    Odpowiedz z cytatem  

2. #22 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    WIem już co to FPS. i jego dalsze właściwości .Danke:D
    Odpowiedz z cytatem  

3. #23 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    A ja mam pytanie... chodzi mi oto że dużo dowiadywałem się na temat fps'ów i dużo ludzi mówiło mi żebym kupił sobie Ramy do kompa a drudzy mówili że Procesor... i problem jest w tym że już sam nie wiem co było by lepiej kupić Ramy czy Procka... Bo kartę graficzną mam nawet nawet więc sądzę że z nią wszystko w porządku jest:)
    Jakie jest wasze zdanie? ^^ Dziękuje.
    Odpowiedz z cytatem  

4. #24 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    Dzięki :) Polecam
    Odpowiedz z cytatem  

5. #25 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    czemu gdy patrze na sciany to fps mi spada a dgy patrze na niebo to fps 100 kompa mam dobrego
    Odpowiedz z cytatem  

6. #26 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    Witam, otóż mam pewien problem. Przed formatem miałem bardzo dużo plików prawie cały komp był zawalony , różnego rodzaju plikmi. Cs działał , na 100 fps'ach a na developerze 180-160. Po formacie , fpsy co jakis czas spadaja do <50. Jakieś sugestie ? Mam nvidie , ale to nie chodzi o to ze fps mam 60 tylko ze jak stoje w miejscu to sie ustabilizuje, jak zaczynam sie bardziej ruszac to spada i znow do 100. Smoke tutaj nic nie zmienia. Prosze o pomoc.

Dziękuje

essEE
    Odpowiedz z cytatem  

7. #27 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Adminus pospolitus
    Po co piszesz w temacie? Przeczytaj go!
    Najlepszy hosting www tutaj
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.
    Odpowiedz z cytatem  

8. #28 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    "W chwili opublikowania tego poradnika na forum zakazuje się pytania o FPS. O wszelkich sugestiach oraz nieścisłościach dyskutujemy w tym temacie."

Próbowałem robić wg. poradnika i nic. Dziwi mnie najabrdziej ze prze formatem bylo wszystko good, a po formacie nagle źle. Czy to może być wina sterowników ?
    Odpowiedz z cytatem  

9. #29 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Adminus pospolitus
    Poczytaj, poczytaj.
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.
    Odpowiedz z cytatem  

10. #30 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka Awatar pudzian355
    Wpisałem w konsole komendę "fps_max <x>" i fps spadły mi prawie do zera WHY>?
    Odpowiedz z cytatem  

11. #31 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    prawie jak pro Awatar Glymbol
    Wpisz fps_max 101 i tak zostaw.
    Odpowiedz z cytatem  

12. #32 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    Ja mam GeForce 315m bodajze. Sciagnalem sterowniki, cfg jest odpowiedni do wysokich FPSow, przy synchronizacji pionowej sa opcje "ustawiania aplikacji" lub "wł" wiec dalem ustawienia aplikacji. Laptop nowy, 3gb ram, 2,6ghz i totalna padaka. Komputer nie jest zasmiecony bo ma zaledwie kilka dni a uzywany byl tylko do przegladania neta. Wlaczylem rowniez maksymalna wydajnosc w opcjach zasilania (minimalnie pomoglo). Lecz dalej jak wybucha granat czy mam przed soba kilka postaci FPSy sa tragiczne. Na swoim starym PCcie mialem 512ram, ati radeon9550, komp ma juz z 5 lat a CS smigal bez zarzutow. Tutaj jest porazka... ktos wie cos na ten temat? PS. czytalem 1 post...
    Odpowiedz z cytatem  

13. #33 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Starsza lamka
    Witam od razu mówię że żadna z wymienionych technik w tym poradniku mi nie pomogła!Więc prosił bym o pomoc.
    Mój problem wygląda następująco mam karte GeForce FX 5200 sterowniki 93.71_forceware_winxp2k_international_whql które moim zdaniem najlepiej działają na moim kompie tylko ostatnio pojawił mi sie pewien problem a mianowicie. Instaluje stery wszystko ładnie działa przez dwa dni 100FPS wszystko ok i po 3 dniach dosłownie co 5 sec fpsy spadają mi do 20 tak na około sekunde po czym wracają do normy i za 5 sec znów spadają i tak w kółko po przeinstalowaniu sterowników jest wszystko ok i po 3 dniach znów zabawa zaczyna si ena nowo. Ma ktos jakiś pomysł spotkał sie ktoś z czyms podobnym wiecie może jak temu zaradzić? Pomawiając instalacje sterowników co 3 dni?
    Odpowiedz z cytatem  

14. #34 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Adminus pospolitus
    hincyk:
    Cytat Zamieszczone przez naven Zobacz posta
    W chwili opublikowania tego poradnika na forum zakazuje się pytania o FPS. O wszelkich sugestiach oraz nieścisłościach dyskutujemy w tym temacie.
    Jeżeli żaden z powyższych sposobów nic Ci nie daje, mam jedną radę- kup lepszy komputer.
    Jebać steama.
    Odpowiedz z cytatem  

15. #35 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Banned
    Cytat Zamieszczone przez Glymbol Zobacz posta
    Od siebie dodam, że na słabym sprzęcie problemem jest nie tyle mało FPS, co związane z częstymi spadkami "lagi" myszki i klawiatury.

Poniżej to co mi pomogło, żeby w ogóle dało się grać.

1. Wyłączanie v-sync.

2. Parametry startowe: tryb OpenGL, najniższa rozdzielczość 640x480, kolor 16bit, pełny ekran:
    -gl -w 640 -16bpp -full

3. Podmiana modeli na FPS.

4. Kilka komend w userconfig.cfg:

Blokada FPS, dzięki temu rzadziej pojawiają się spadki:
    fps_max "50.0"

Po jednym modelu dla TT i CT:
    cl_minmodels "1"

Wył. ATI TRUform (tylko starsze karty ATI)
    ati_npatch "0.0"
    ati_subdiv "0.0"

Menu tekstowe:
    setinfo "_vgui_menus" "0"

Wył. efektów pogodowych (deszcz na de_aztec):
    cl_weather "0"

Trupy leżą 10s, brak łusek na ziemi i dymu w miejscach trafień, mniej dziur po kulach i wybuchach oraz logo graczy, włączenie MMX:
    cl_corpsestay "100"
    max_shells "0"
    max_smokepuffs "0"
    mp_decals "100"
    r_mmx "1"

Wył. głosu:
    voice_enable "0"
    voice_modenable "0"
    Odpowiedz z cytatem  

16. #36 Odp: Kompendium wiedzy o FPS. Wszystkie informacje na temat zwiększania FPS. 
    Lamka
    Cytat Zamieszczone przez hincyk Zobacz posta
    Witam od razu mówię że żadna z wymienionych technik w tym poradniku mi nie pomogła!Więc prosił bym o pomoc.
    Mój problem wygląda następująco mam karte GeForce FX 5200 sterowniki 93.71_forceware_winxp2k_international_whql które moim zdaniem najlepiej działają na moim kompie tylko ostatnio pojawił mi sie pewien problem a mianowicie. Instaluje stery wszystko ładnie działa przez dwa dni 100FPS wszystko ok i po 3 dniach dosłownie co 5 sec fpsy spadają mi do 20 tak na około sekunde po czym wracają do normy i za 5 sec znów spadają i tak w kółko po przeinstalowaniu sterowników jest wszystko ok i po 3 dniach znów zabawa zaczyna si ena nowo. Ma ktos jakiś pomysł spotkał sie ktoś z czyms podobnym wiecie może jak temu zaradzić? Pomawiając instalacje sterowników co 3 dni?
    Będziesz musiał odpalać cs 1.6 (za każdym razem) - minimalizować go i robisz tak:

ctr+alt+del>manager zadań>procesy>prawy przycisk myszki na hl.exe>ustaw koligacje na jeden cpu.

Nie ma tego w poradniku to prawda.

Druga sprawa co do poradnika, bo nie widziałem żeby ktoś wspomniał o tym że, w nowych laptopach mamy opcje:

Prawy przycisk myszki>Właściwości Grafiki>Zasilanie>Metoda przełączania grafiki>Wybierz procesor graficzny ręcznie lub odpowiednio do bieżącego źródła zasilania (Jeżeli zostawimy opcje - "Wybierz procesor graficzny odpowiednio do potrzeb aplikacji" to FPS będą nam spadać i tak i tak. Myślę że, to można podkleić ponieważ zauważyłem że, sporo ludzi ma problemy z nowymi laptopami a, wróżki każą zmieniać sterowniki :)

Pozdrawiam
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2