Polecane strony: WyszukiwarkaSerwery Counter StrikeForum wiaderko.netForum Fun-Board.netFilmy Counter StrikeSyriuszWitraże

Kupując reklamę wspierasz akcje charytatywne

Wróć   Forum Wiaderko > Forum Counter Strike > Counter Strike 1.6 > Poradniki do Counter Strike 1.6

Poradniki do Counter Strike 1.6 - Tutaj piszemy, szukamy, oceniamy poradniki do Counter Strike 1.6 - Czyli jak zabijać i jak nie dać się zabić ;)

Tagi tematu Instalacja CS 1.6 nonsteam - krok po kroku, ze screenami:

, , , , , , , ,

Popularne odwołania do tej strony: jak grać w cs 1.6 non steam przez internet, cs 1.6 non steam instalki, instrukcja cs 1.6, instrukcja instalacji cs 1.6, counter strike 1.6 non steam jak grac przez internet, instalka do counter strike 1.6 non steam, skrót do cs 1.6, instrukcja instalacji cs, instrukcja do cs 1.6, counter strike 1.6 instrukcja, element docelowy cs, cs 1.6 instrukcja, jak zrobic skrot do cs 1.6, jak grac przez internet w cs 1.6 non steam, al instalar el counter strike 1.6 paso a paso, cs16full_v7.exe pobierz, installare counter strike 1.6 da internet, instrukcja cs instalacja, cs non steam krok po kroku, cs16full_v7.exe 273 mb, cs 1.6 non steam download instrukcja, cs16full_v7.exe do pobrania, cs16full_v7 instalacja, gdzie wgrac patcha do cs 1.6, skrót do cs 1.6 download

Serwery forum.wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [COD] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [COD] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:

Zamknięty Temat
 Odsłon tematu: 33723
Narzędzia wątku

Instalacja CS 1.6 nonsteam - krok po kroku, ze screenami

maRoff is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent

W swoim dość dokładnym poradniku dla nie kumatych i nie wiedzących pragnę wyjaśnić, tak skomplikowany proces jak instalacja CS 1.6 nonsteam, a także instalacja sXe Injected aby grać na niektórych serwerach, które tego wymagają.

No to „let’s do it”

Na początku zaglądamy do tego tematu, jest to tzw. DOWNLOAD (zbiór linków do plików) zrobiony przeze mnie.
DOWNLOAD
Szukamy nagłówka Full instalki:
Tam klikamy w któryś MIRROR (aby pobrać podstawową część CS 1.6 nonsteama, która waży przeważnie ~273 mb)
Plik który pobieramy ma najczęściej nazwę: cs16full_v7.exe lub cs16full_v9.exe jak łatwo zauważyć różni się to tylko wersją (numerkiem na końcu)

Lista plików które będą nam potrzebne:

Ja instalację zademonstruje na wersji cs16full_v7.exe (~273 mb)
Klikamy 2x na ikonkę tego też pliku, powinna wyskoczyć nam taka ramka:

- 1 opcja, najprawdopodobniej jest to Cyrylica Rosyjska, windows nie czyta znaków dlatego mamy takie „??????”
- 2 opcja, Angielski i tą też opcję wybieramy - klikamy środkowy przycisk na dole, ten z obwódką pomarańczową, najprawdopodobniej jest to przycisk NEXT (po rusku)

Uruchomi nam się instalacja po Angielsku (instalacja wygląda przebiegać będzie teraz jak normalnej gry, programu)

Klikamy NEXT, przejdziemy do wyboru folderu instalacji:

Możemy kliknąć „Change…” aby wybrać miejsce instalacji CS. U mnie zostawiam standard:
„C:Program FilesValve” i klikam NEXT.
Jeśli wszystko zrobiliśmy wg. Instrukcji naszym oczom ukaże się przed ostatnia ramka instalacji:

w której to klikamy na „INSTALL” i rozpocznie się upragniona instalacja:

Czekamy jak pasek postępu zapełni 100% i klikamy następnie „FINISH":

Teraz zajmiemy się patchem, który jest niezbędny do gry.
Pamiętaj instalujemy tylko jeden.
Przechodzimy znów do DOWNLOADu
Tam szukamy nagłówka Patche: tam znajdziemy linki do różnych patchy. Do sXe będzie nam potrzebny minimum patch v23 (~22,7 mb)
Nazwy wszystkich patchy tak samo jak full instalki zaczynają się od tego samego przedrostka: cs16patch_full_V23.exe i na końcu zmienia się tylko numer wersji.
Ja skorzystam z v23.
Klikamy 2x na ikonkę „cs16patch_full_V23.exe” wyskoczy nam taka ramka:

w której wybieramy „English” i klikamy „OK” i znów przejdziemy do instalacji:

klikamy „NEXT” i czytamy Dokument:

klikamy „NEXT”, w następnej ramce wybieramy ten sam folder co przy instalacji Full instalki, u mnie to było: „C:Program FilesValve” i klikamy „INSTALL

Rozpocznie się instalacja:

, po zapełnieniu całego paska postępu klikamy „NEXT

I w ostatniej ramce „FINISH

Praktycznie już wszystko gotowe, pozostaje wgranie „Setti MasterServers” aby nasza wersja CS wyświetlała w zakładce Internet serwery Nonsteam.
W temacie DOWNLOAD szukamy zakładki MasterServers:
Pobieramy plik „MasterServers.vdf” znajdujący się tam i wrzucamy do katalogu
(zapisać do <css-dir>platformconfig) czyli u mnie „C:Program FilesValveplatformconfig” gdy zapyta o nadpisanie pliku dać tak. Kliknąć PPM (prawym przyciskiem myszy) na ten plik, wejść we Właściwości i zaznaczyć opcję „Tylko do odczytu”

i dać „OK.”

Mamy już wszystko gotowe, teraz możemy grać na każdym serwerze Nonsteamowym, który nie potrzebuje AntyCheata sXe Injected.

Aby grać na serwerach wymagających sXe trzeba postąpić wg. tej instrukcji.
Pobieramy najnowszy sXe Injected ze strony:
LINK
W chwili pisania Artykułu najnowsza jest: Client 4.2 Fix 1.0 New!
Instalujemy do byle jakiego katalogu i odpalamy przed każdą grą w CS na serwie wymagającym sXe. Ustawiamy opcje jak na screenie:

i minimalizujemy.
Z tego co mi wiadomo sXe musi być odpalany jakby z hl.exe a nie pliku cstrike.exe czy innego podobnego. Dlatego klikamy PPM na nasz skrót do CS, Właściwości i ustawiamy Element docelowy wg. wzoru: "C:Program FilesValvehl.exe" -game cstrike”
Gdzie w miejscu C:Program FilesValve podajemy naszą własną ścieżkę instalacji CS.

Teraz gdy odpalimy CS i wejdziemy na serwer z zainstalowanym sXe nie powinno nam zmienić nicku na [NO-sXeI] twój Nick i możemy cieszyć się grą.

Uwaga.
Niektóre Antywirusy czy Firewalle blokują działanie sXeI, dlatego należy spróbować je wyłączyć, jeśli sXeI nie chce nam działać.

Gotowe

Do ludzi którzy lubią kopiować czyjąś pracę. Artykuł sam pisałem, więc jeśli zamierzasz go umieścić na innym forum poinformuj mnie o tym i dodaj link zwrotny że artykuł pobrany z http://gamemaniak.pl

Jeśli tak nie zrobisz, dorwę Cię w realu lub na serwie, z dupy nogi powyrywam i powieszę za jaja na najbliższym drzewie, aby psy miały pod czym się odlewać.

Zamknięty Temat

Bookmarks

Narzędzia wątku