Instrukcja przedstawia zcrackowanie gry, spolszczenie i podmianę save.
Zaczynamy od instalacji gry która wymaga odłączenia internetu.
Po instalacji możemy już podłączyć internet i wkleić cracki.
Kod:
1. CrackAC2.rar (8.85 MB)
Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.
1. Na dysku C:(Standardowo) powinien znajdować się Ubisoft Game Launcher.
Crackujemy go i grę, a następnie odpalamy AssassinsCreedIIGame.exe(Jeśli chcemy grać bez przeszkód nie
włączamy pliku AssassinsCreedII.exe ponieważ rozpocznie to aktualizację gry która poprawia zabezpieczenia).
2. Po włączeniu pojawi nam się rejestracja którą wykonujemy i następnie się logujemy.
Po zalogowaniu będziemy musieli wpisać klucz, ale że UGL został scrackowany nie musimy się tego obawiać i
wciskamy OK(Graj).
3. Kiedy włączy się gra wybieramy tryb opowieści(1) i wolny slot na zapis. Kiedy zaczniemy rozgrywkę i
wsiądziemy do animusa dostaniemy tak zwany White Screen. Kiedy to się stanie normalnie wyłączamy grę.
4. Po wyłączeniu gry wchodzimy do folderu z Ubisoft Game Launcher(UGL). Następnie do storage i foleru z
"różnymi znakami/cyframi". Tam znajduje się folder o nazwie "4".
5. Wchodzimy do niego i usuwamy zawartość, a następnie wklejamy pliki save.
Kod:
1. SaveAC2.rar (6.33 kB)
Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.
6. Potem włączamy właściwości tego folderu i wchodzimy w zakładkę zabezpieczenia(Jeśli jej nie masz przejdź
do następnego punktu).
6.1 Jeśli nie masz zakładki zabezpieczenia to wejdź do Panelu Sterowania. Wybierz Opcje Folderów, zakładkę
widok i odznacz opcję "Użyj prostego udostępniania plików(zalecane)". Kiedy to zrobisz weź Zastosuj i OK.
7. Następnie w właściwościach folderu "4" w zakładce zabezpieczenia wybierz Nazwę grupy "Wszyscy". Poniżej
w "uprawnienia dla wszyscy" zaznacz opcję Zapis w kolumnie "Odmów".
Kiedy to wszystko zrobisz możesz już grać,
ALE TYLKO MISJE POBOCZNE I SWOBODNY RUCH PO MIASTACH! MISJE GŁÓWNE BĘDĄ WŁĄCZAĆ WHITE SCREEN CO SPOWODUJE BRAK MOŻLIWOŚCI DALSZEJ GRY!
Teraz jak spolszczyć grę?
Pobierz ten plik spolszczający napisy i wklej go do folderu z grę.
Kod:
1. SpolszczenieAC2.zip (73.22 MB)
http://www.przeklej.pl/plik/spolszczenieac2_zip-000bc69m97cn2j6
Jeśli chcesz by ludzie mówili po angielsku, a pobrałeś wersję ruską, wejdź do folderu SoundData\pc i podmień nazwę pliku sounds_eng.pck na sounds_rus.pck usuwając lub przenosząc wcześniej gdzieś indziej plik sounds_rus.pck(Choć wydaje mi się, że można było w opcjach zmienić).
To na tyle. Mam nadzieję, że wszystko jest zrozumiałe.
Wiem, że nie ma jeszcze cracka który naprawia problem white screen, ale mam nadzieję, że pomogłem wielu osobą które miały z tym problem ;)
Łatwo jest coś nie wiedzieć, ale jeszcze łatwiej jest się o tym dowiedzieć.