a może wiesz na czym pukawka.pl ma swoje serwery? bo mam zamiar wziąść i nie wiem czy mogą ns się składać.
|
|
a może wiesz na czym pukawka.pl ma swoje serwery? bo mam zamiar wziąść i nie wiem czy mogą ns się składać.
Na pukawka.pl bez problemu działa ta modyfikacja.
no i mi nie działa...
ten dproto jak widać działa, ale ciągle mam komunikat o protokole w cs'ieKod:Auto detecting CPU Using Pentium II Optimised binary. Auto-restarting the server on crash Console initialized. scandir failed:/home/hosting/csasdas/./valve/SAVE scandir failed:/home/hosting/csasdas/./platform/SAVE Protocol version 48 Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike) Exe build: 18:05:13 Oct 24 2008 (4383) STEAM Auth Server couldn't exec language.cfg Server logging data to file logs/L0105012.log Server IP address 195.42.112.19:27105 Metamod version 1.19p32 Copyright (c) 2001-2006 Will Day Patch: Metamod-P (mm-p) v32 Copyright (c) 2004-2007 Jussi Kivilinna Metamod comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `meta gpl'. This is free software, and you are welcome to redistribute it under certain conditions; type `meta gpl' for details. [DPROTO]: Alpha13 for 4383 [DPROTO]: LoggingMode = 2 AMX Mod X version 1.8.1.3746 Copyright (c) 2004-2006 AMX Mod X Development Team AMX Mod X comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `amxx gpl'. This is free software and you are welcome to redistribute it under certain conditions; type 'amxx gpl' for details. scandir failed:/home/hosting/csasdas/./valve/SAVE scandir failed:/home/hosting/csasdas/./platform/SAVE Server logging data to file logs/L0105013.log L 01/05/2009 - 02:48:02: -------- Mapchange to de_dust -------- [AMXX] Loaded 1 admin from file [S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway. Executing AMX Mod X Configuration File Scrolling message displaying frequency: 10:00 minutes Server logging data to file logs/L0105014.log Adding master server 72.165.61.189:27010 Adding master server 69.28.151.162:27010 Menu item 17 added to Menus Front-End: "Plugin Cvars" from plugin "pluginmenu.amxx" Menu item 18 added to Menus Front-End: "Plugin Commands" from plugin "pluginmenu.amxx" registry.cpp (216) : Assertion Failed: !"Implement me" Connection to Steam servers successful. VAC secure mode is activated.
amxx najnowszy, czysty
wrzucałem wszystko z 10 razy więc chyba nie popełniłem błędu
co do addons/metamod/metamod.ini, to jest plugins.ini, nie metamod (przynajmniej u mnie)
serw na shooters, możliwe że na shooters nie będzie działać?
a robil juz ktos to na siniku AMD? bo nie chce ryzykować ;p
Witam. Mam następujący problem. Posiadam serwer w serwisie pukawka.pl i nie mogę podmienić następujących plików ..
hlds_i686
hlds_run
steamclient_i486
steamapi_i486
Rozumiem z tego, że pukawka blokuję podmianę tych plików ok , jednak nie działa u mnie na serwie SteamID. I tu nasuwa się pytanie czy jest to spowodowane tymi plikami ?? Czy też to normalne przy obu protokołach??
Ostatnio edytowane przez WariatMF ; 05-01-2009 o 13:04
Przy obu protokołach nie działa czytanie steamid (mowa o przeróbce z protokołu 47).
Aha . A mam jeszcze jedno pytanie, głównie do Ciebie Seba. Ścina mi serwer okrutnie. Cały czas występują ścinki po 0.2 sekundy. Regularnie co jakieś 60 sekund. Mam zainstalowany jedynie amxx (1.8.1), zero pluginów i nie wiem czy to jest normalne przy dwuprotokołowym serwerze, czy po prostu ja coś źle zrobiłem, ewentualnie skonfigurowałem ?
Mam serwer w pukawce, i do tej pory przy nawet wysokim obciążeniu różnymi pluginami . nie miałem ścinek.
No i czy jest możliwość, iż powoduje to brak podmiany plików wymienionych przeze mnie w poprzednim poście ?? Ponieważ jeśli tak, to byłbym skłonny nawet zmienić hosting, więc jest to dla mnie stosunkowo ważne.
- a jednak nie do końca.
Dzięki z góry
Ostatnio edytowane przez WariatMF ; 05-01-2009 o 20:02
mam wileki problem ...
kupiłem serwer na GamePadzie .. protokół 48. Problem w tym że skorzystałem z podmianki na prot. 48 i nie da się wbić na serwa na NS. Przerobić serwa z prot. 48 na 47 NS też sie nie da ponieważ pliki są blokowane. Napisałem do admina w sprawie zmiany serewra na NS lub odblokowanie plików (np. hlds_run) i taka była odp : "przykro mi, nie dajemy dostępu do plików wykonywalnych gry."
czy oprócz tego co jest tu dokładnie opisane trzeba jeszcze coś zrobić?
Podkreślę jeszcze że nie mam dostępu do edycji lini startowej serwera :(Instalacja
* Jeżeli masz zainstalowany serwer z protokołem 48:
o Ściągnij z załącznika plik
Kod:
48patch_www.wiaderko.com.rar
o Rozpakuj oraz wgraj na serwer
o Otwórz plik addons/metamod/metamod.ini i na jego końcu dopisz
Kod:
linux addons/dproto/dproto_4383_a13_i686.so
o Zrestartuj serwer - gotowe!
Proszę o szybką pomoc :)
Ostatnio edytowane przez rafal4lord ; 05-01-2009 o 18:50
To chyba logiczne, że jeżeli pisze co trzeba zrobić, to trzeba to zrobić a nie robić coś innego lub też robić coś więcej
Jeżeli twój hosting serwera blokuję podmianę plików, to raczej nic nie zdziałasz. Możesz napisać do usługodawcy, aby odblokował Ci tą możliwość, jednak chyba sam zdajesz sobie sprawę jaka będzie odpowiedź. Może się mylę, jednak wątpię, gdyż w jakimś celu jest ta blokada. Ta podmiana na dwuprotokołowy serwer, powoduję niestabilność serwera, co jest opisane przez Sebę w pliczku w tejże paczce. Nie wiem jak to wygląda na twoim hostingu, jednak jeśli masz możliwość , to przeinstaluj serwer ( pliki ), wrzuć binarki na protokół 47, i spróbuj według instrukcji Protokół 47 na 48. Jeśli nie to raczej nici z tego będą .. Wiesz ja jestem zwykła lamka, więc mogę się mylić jednakże moja wypowiedź jest poparta logicznym myśleniem, co raczej minimalizuję taką możliwość.
Czyli jeśli przerabiamy z protokołu 47, to nie będzie czytało steamid, a jeśli przerobimy z 48 to będzie? Dobrze to rozumiem?
Aha, rezerwacja wpuszcza na rezerwowego slota wszystkich graczy przy wchodzeniu ze steama, z nonsteam dziala poprawnie :). Podczas łączenia pisze, że VAC jest włączony, mimo, że w konfiguracji jest wyłączony. Jeśli klikniemy na "View server info" to jest dobrze, czyli pisze, że vac wyłączony.
To tyle znalazłem błędów, a poza tym działa świetnie :)
Dzięki wielkie.
Nie wiem jak to jest dokładnie, ponieważ ja przerabiałem tylko z protokołu 47 na 48. Jednak jeśli nurtuje Cię to pytanie, to spróbuj we własnym zakresie dwóch rozwiązań i wszystko Ci się wyjaśni. No i oczywiście nie zapomnij się z nami podzielić efektami :)
Ja czekam na NS 48, trzeba powoli przechodzić na nowy protokół, nie można odwlekać w nieskończoność, a seba sprytny z wbijaniem kodu wiadra do paczki, nie chciało mi się robić ze swoich plików i dałem z wiadra, ehh![]()
Ja czekam na NS 48, trzeba powoli przechodzić na nowy protokół, nie można odwlekać w nieskończoność, a seba sprytny z wbijaniem kodu wiadra do paczki, nie chciało mi się robić ze swoich plików i dałem z wiadra, ehh
@ Creat
Pliki miałem 2 dni później niż seba, przed wyjściem tego poradnika, a poradnik robiłem sam, nic stąd nie zostało przywiezione
: EDIT: Skasujcie poprzednią odp. miałem laga łącza i zrobiło się podwójnie przed editem ;/
A ja mam pytanko o tego quote:P
Rzeczywiście po przerobieniu z protokółu 47, niektórym nie pokazywał się. Więc zainstalowali ten patch. Ale jest problem, ponieważ mam 2 serwery z unixstormu, a przerobiłem 1. I po zainstalowaniu tego patcha, niektórzy nie mogą teraz wejść na ten nieprzerobiony :(
Jest może inny patch albo sposób, aby naprawić zakładkę "Ulubione"?
Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
Człowieku rusz głową, gdyby był, bym podał.Jest może inny patch albo sposób, aby naprawić zakładkę "Ulubione"?
Doszedłem do wniosku, iż ta modyfikacja nie ma żadnego sensu z prostej przyczyny. Niezależnie od jakości hostingu, czy też serwera na którym stoi dedyk, po przerobieniu na 2 protokoły występują delikatne ścinki. Nie mówię w tym momencie o lagach, tylko po prostu modele oraz textóry się tną. Dzięki temu żaden Steam-owiec nie chce grać na takim serwerze, a jakość gry dla NS-ów też spada. Próbowałem wszelkich możliwości, jednak "ścinki" te, są nie do wyeliminowania w żadne sposób ( no chyba, że przez jakieś zmiany w kodzie, na tym już się nie znam). Dodatkowo trzeba dodać, iż wiele bardzo dobrych pluginów nie działa, oraz zdarza się, że plik server.cfg oraz amxx.cfg nadpisuję się samoczynnie niezrozumiałymi komendami. Pozatym zaobserwowałem też, iż niektóre pluginy po uruchomieniu da się wyłączyć tylko i wyłącznie przez usunięcie pliku amxx. z katalogu plugins. Nie wiem czy są tą błędy występujące tylko u mnie, jednak napewno owe "ścinki" o których mówiłem wcześniej, istnieją na wszystkich serwerach tego typu, gdzie instalacja drugiego protokołu przebiegała według instrukcji zawartych na początku tego tematu. Niepoprawne działanie pluginów, to jeszcze nie taka tragedia, ponieważ większość ma swoje uboższe odpowiedniki, i inne wersje, gdzie myślę, że można było by skleić jakiś fajny pack, jednak brak płynności w grze np. dla mnie jest nie do przyjęcia.
Tak więc zastanów się drogi administratorze serwera, czy warto instalować drugi protokół, kosztem jakości gry na Twoim serwerze.
A więc czekamy dalej na inną wersję modyfikacji, pozwalającej na łączenie obu platform CS-a, w jednej rozgrywce.
Pozdrawiam .
Ostatnio edytowane przez WariatMF ; 06-01-2009 o 19:32
Raczej to było tylko rozwiązanie chwilowe, więcej raczej nie wyjdzie. Prace trwają teraz nad dobrymi binarkami NS 48, trzeba powoli przestawiać NonSteamowców na nowy protokół, Valve przecież Steamów do 47 nie cofnie![]()
| « Instalacja Psychostats | - » |