Popularne odwołania do tej strony: dproto windows, css serwer na dwa protokoly, serwer 47 48, p48 dproto v35 patch server, serwer widoczny dla steam, zeby serwer dzialal na dwa protokoly, dproto steam i non steam, server css na 2 protokoly, jak dodac serwer protokol 38 hlds do ulubionych
SERWER NA DWA PROTOKOŁY Steam & Non-Steam [platformy Windows & Linux]
Może od razu przejdę do rzeczy: Valve jakiś czas temu wypuściło aktualizację Steama, która blokowała pokazywanie się serwerów dproto [47/48] w zakładce "Favorites" (Ulubione). Powstawały różne kombinacje, jak to ominąć, m.in. poprzez dodatkowy port serwera dla Steamowców. Od dziś nie jest już to konieczne!!!!! Pojawiło się nowe dproto, dzięki któremu nie trzeba robić dodatkowych sztuczek! Serwer jest widoczny w zakładce "Favorites" u wszystkich graczy!!!!!
1. TYLKO DLA POSIADACZY DOMOWEGO SERWERA NA WINDOWSIE: Wchodzimy w TEN TUTORIAL i wykonujemy kroki od 1. do 4.
2. Jeśli mamy serwer na Linux'ie, upewniamy się, że mamy obsługiwany build. Jeśli nie, aktualizujemy nasz serwer.
3. Ściągamy najnowsze DPROTO v0.2.7. STĄD
i wypakowujemy wszystko z archiwum np. na pulpit. W paczce znajdują się pluginy do przerobienia serwera na dwa protokoły zarówno pod Linuxa jak i Windowsa.
4. Teraz wchodzimy w katalog serwera, (jeśli mamy serwer 24/7 na hostingu, musimy wejść poprzez serwer FTP przy użyciu klienta FTP, np. Total Commandera. Dodatkowo przed podjęciem dalszych kroków należy wyłączyć serwer) następnie w foldery
Cytat:
cstrike\addons
i tworzymy folder o nazwie dproto
5. Następnie wchodzimy w folder z wypakowanego archiwum dproto, potem kolejno w bin\windows (w przypadku windowsa) lub w bin\linux (w przypadku linuxa) i kopiujemy pliki z tych folderów do folderów
Cytat:
<katalog serwera>\cstrike\addons\dproto
6. Plik dproto.cfg z folderu z archiwum wrzucamy do katalogu serwera (tam gdzie znajduje się plik hlds.exe w przypadku Windowsa lub hlds_run w wypadku Linuxa. Żeby czasem komuś się nie pomyliło i żeby nie wrzucił tego do folderu cstrike!!!)
7. Teraz wchodzimy w folder
Cytat:
<katalog serwera>\cstrike\addons\metamod
i odpalamy plik plugins.ini. Dodajemy w nim linijki
Cytat:
win32 addons\dproto\dproto.dll
w przypadku serwera na Windows'ie lub
Cytat:
linux addons\dproto\dproto_i386.so
w przypadku serwera na Linux'ie. Teraz zamykamy i zapisujemy zmiany.
8. I wuala, koniec operacji, odpalamy serwer. Instrukcja działa w 100%.
UWAGA!!!
Dla niedoświadczonych użytkowników, którzy posiadają serwer 24/7 w serwerowni, mogą wynikać stąd pewne nieścisłości. Nie kopiujcie wszystkich plików, jeśli nie wiecie, na jakiej platformie wasz serwer pracuje. Oczywiście będzie to zapewne Linux, ale radzę zapytać dostawcy dla upewnienia się. Jeśli wiecie już jaki to system, kopiujcie tylko pliki działające pod nim.
*poradnik dla forum.wiaderko.com
pisał dRill
Ostatnio edytowane przez Drill ; 26-06-2009 o 23:38.
Powód: aktualizacja poradnika
Witam troche nie na temat, ale nie mam gdzie napisać , a wiec sposób seby na przerobienie protokołu nie dziala http://www.forum.wiaderko.com/poradn...o-em-47-a.html
przy kopiowaniu na ftp wywala bledy przy plikach hlds_amd hlds_i486 i innych. Probowałem setki razy i ciagle te same pliki. Serwer nie rusza, host przez gamepad.pl
Załóż se oddzielny temat, a nie tutaj piszesz... BTW: Nazwa tematu Może jakieś nowe okulary sobie załatw czy coś?? Tutaj jest wersja na Windowsa a ty z linuxem wyskakujesz.
Z jakim znowu linuksem, a i jeszcze jedno założyłbym nowy temat to jakiś cwaniaczek zbeształ by mnie, że było 1000 razy. A seba zrobił temat i zablokował i nie przejmuje sie tym czy działa czy nie.
Hmm a mi sie wydaje chociaz nie jestem pewnien ze jak zrobisz wg. poradnika przylejonego na linuxa to bedzie sie tak dalo? Tylko ze on jest na linuxa...
Wątpie, chociaż zawsze można spróbować usunąć parametr "-nomaster" i zobaczyć czy serwer będzie widoczny w wyszukiwarce, jednak odpalenie serwera może potrwać 15 minut.
Wątpie, chociaż zawsze można spróbować usunąć parametr "-nomaster" i zobaczyć czy serwer będzie widoczny w wyszukiwarce, jednak odpalenie serwera może potrwać 15 minut.
Na chuj ten spam?
No dobra sciagnalem te binarki odpalilem serwer odrazu niby chodzi.
To jego adres:
bykonradr25.servegame.com:27011
Tylko ze proboje go wyszukac i jakos go niema :(
Ostatnio edytowane przez konradr25 ; 13-04-2009 o 21:12.
INFO
Binarka niby działa na protokole 47 ale Valve już powoli blokuje jego działanie, toteż nawet jakbyście ustawili, żeby serwer był "master" (widoczny w przeglądarce) to i tak wyskoczy błąd o nieaktualności protokołu (słynny już błąd "Your server is out of date. Please update and restart".) Toteż będzie można tylko na niego wejść po otrzymaniu jego adresu IP. Będą mogli wejść na niego wszyscy, którzy mają CS-a na protokole 48 (Non-Steamowcy z patchem v35 + protocol crack 48; gracze z patchem v36 i v37 i non-steamowcy z samym patchem v35 jeszcze ze starym protokołem 47. Ci z tymi patchami od v23 do v32 muszą sprawdzić czy wejdą, bo tego nie przetestowałem. Steamowcy chyba mogą grać na tak przerobionym serwerze, choć na 100% też tego nie wiem...) Steamowcy chcący mieć na tym admina po SteamID mogą mieć problemy, toteż zalecam admina po IP albo po nicku sobie zrobic.
Nie będzie w przeglądarce, przecież napisałem już w poście na samej górze.
Sorrki za odświeżanie tematu, ale mam pytanie. Jeżeli mam zakupiony serwer Non STEAM, to czy można go tez przerobić na 2 protokoły? Jeżeli tak czy trzeba robic te 4 pierwsze "kroki" z tego innego tematu?
Odp: Serwer na dwa protokoły Steam i NONSteam - 47 & 48 [Windows & Linux]
Nie, te pierwsze 4 z punktu pierwszego dotyczą serwera po Windows'ie, ale to nie zmienia tego, że musisz zaktualizować swój serwer. Wówczas będzie on Steam, ale po zamontowaniu pluginu DPROTO (rozdziałki na dwa protokoły) zarówno nonsteamowcy jak i steamowcy będą mogli grać normalnie.
Odp: Serwer na dwa protokoły Steam i NONSteam - 47 & 48 [Windows & Linux]
Siemka. Mam pytanko dotyczace Counter Strike. Co to jest "steam" i "non steam" ? Czym sie roznia ? Ktore lepsze ? I jak bede sciagal CS'a to "non steam" czy "steam" ???
Witam serdecznie wszystkich fanów CS'a.
Mam taki dziwny problem mam wersje CS'a z patchem v40. Problem jest następujący gdy dodam jaki kolwiek serwer do zakładki to po wyjściu z gry znika mi i muszę wklejać adres IP ponownie. Czy jest jakaś rada na to? Proszę o odpowiedź z góry dziękuje.
Witam, na pewno wiele graczy zapyta mnie po co jaki tego cel ??...
odpowiem 2 argumentami!
-4fun
-dla was!
cóż może być piękniejsze od zadowolenia graczy!
czym można się odwdzięczyć
Serdecznie zapraszamy do LIGI 5v5+ nagrody ! gwarantowane !
-Serwer online 24/7 Serwery Gier Multiplayer...
Mam problem. Otóż, mój kumpel stawia zawsze serwer non-steam, żebyśmy mogli sobie pograć. Niektórzy mają z nas Steama ( w tym ja ), ale żeby wszyscy mogli zagrać to stawiają NS'a. Ściągnąłem sobie NonSteama żeby zagrać bo protokól z Steama nie odpowiadał, ale non-steam strasznie mi się tnie. Mimo...
Zapraszam DO KLANU ";WTF;"
OFERUJEMY:
1.Świetną Zabawę
2.stronę What's This Frag | WTF-Clan | www.etoileprestige.fr
3.Przyjazna atmosferę
4.Server hlds (na spary i treningi)(niedługo kupujemy)
5.Szybką pomoc drużyny w sprawie Cs'a
6.Pełne zgranie
Witam, mam problem. Musialem przeinstalowac cs'a. Zainstalowalem go i oczywiscie wlaczylem. Wszedlem w options, aby zmienic sobie nic z "Player" na jakis inny i zauwazylem ze nie ma opcji zwiekszania i zmniejszania celownika, zmieniania koloru. Później, gdy chcialem dodac do "favorites" server...
Witam, mam cs source i nie mogę dodać serwera do zakładki "favorites".
Gdy dodam serwer to mi wyskakuje błąd i gra się automatycznie zamyka.
Bardzo bym prosił o radę na tego buga, bo mi się nie chce szukać za każdym razem tego samego serwera w zakładce "internet"
RUSZYŁ NOWY SERWER!
» IP serwera: 195.248.241.176:27029
» Nazwa serwera: W Hemp Armii FFA :vinsent:
» Ilość Slotów: 21
» Hasło: Brak
» Typ serwera: NonSteam
» WWW: whemparmii.ubf.pl
» Kontakt z Adminem (Gadu-Gadu): 741973, *Smog* :ganja:
Archiwum serwerów Counter Strike 1.6 Steam i Non Steam
nazwa : ragownia-TP- @ HitMe.pl
ip : 91.203.133.22:27056
ilość slotów : 20
Rodzaj : Team Play (TP)
Serwer jest nowy (funkcjonuje od kilku dni), jest to serwer TP, zainstalowane są granice rashu. Jako, że to jest nowy serwer poszukujemy kilku adminów. Kontakt w tej sprawie = gg - 6081074....
Archiwum serwerów Counter Strike 1.6 Steam i Non Steam
Przeglądasz forum jako gość, zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wiaderkowego stuff'u