Mam wielkie pytanie ;p Czy wie ktoś jak postawić serwer non-steam na linux przez ssh bo jak nawet w googlach szukałem to jak postawiłem to wszystkie były steam ;/ Prosze o pomoc, jak ktoś wie niech napisze mi jakiś poradnik ;p Pozdro....
|
|
Mam wielkie pytanie ;p Czy wie ktoś jak postawić serwer non-steam na linux przez ssh bo jak nawet w googlach szukałem to jak postawiłem to wszystkie były steam ;/ Prosze o pomoc, jak ktoś wie niech napisze mi jakiś poradnik ;p Pozdro....
Wrzuc to do serwa i ustaw sv_lan 1 Bibloteka . Rozpakuj pliki i zastap. Powinno smigac
czyli co? mam wgrać pliki steama serwa smienić na sv_lan 1 i dać tamte pliki? ok spróbuje
Czy ja niewyraznie napisalem ?
Dobra skapowałem oco chodzi już wszystko miałem dobrze serwer działał i musiałem bo zrestartować aby działał 24/7 ale gdy wyłączyłem i chciałem włączyć to pisało że on offline... daje krótki log po włączeniu :
Zmienuiłem ip na gwiazdki tak dla bespieczeństwaKod:Using Pentium II Optimised binary. Auto-restarting the server on crash Console initialized. scandir failed:/root/./platform/SAVE Protocol version 47 Exe version 1.1.2.0/Stdio (valve) Exe build: 02:38:31 Jul 7 2004 (2738) STEAM Auth Server couldn't exec language.cfg Server IP address *.*.*.*:27015 Downloading Security Module from Speakeasy.net ... Error downloading Security Module from Speakeasy.net Server is not Secure. couldn't exec listip.cfg couldn't exec banned.cfg
a i mam pytanie, nie chce zakładać nowego topika więc:
Jak zrobić w serwie na linux haslo rcon ?
rcon_password <haslo> ?
i nad czym tu myśleć
Kod:wgetKod:rm -rf engine_amd.so rm -rf engine_i486.so rm -rf engine_i686.sono i na końcu wchodzisz do /root/hlds_I/cstrike/ otwierasz server.cfg i dopisujeszKod:tar xfvz engine.v15.tgz
//Non-Steam
sv_lan 1
Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
Przesadziłeś, tak z rapida nie ściągnie pliczku ;]Zamieszczone przez Sephiroth
Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
zależy , da sie jeżeli ma linuxa u siebie na kompie lub ma dojście graficzne do serwera w tedy sie da " ale musi posiadać konto premium " i tyle na ten temat :]
Pozamienialem pliki,wszystko robilem po 3 razy,dopisywalem sv_lan 1 i nic...Ciagle wyskakuje:
Serwer uruchamiam komenda ./hlds_run -game cstrike +ip xxx.xx.xxx.xxx +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 7 +map de_dust2Kod:Downloading Security Module from Speakeasy.net ... Error downloading Security Module from Speakeasy.net Server is not Secure. couldn't exec listip.cfg couldn't exec banned.cfg
Wkleje jeszcze moj server.cfg:
Pomocy!Kod:// Use this file to configure your DEDICATED server. // This config file is executed on server start. // disable autoaim sv_aim 0 // disable clients' ability to pause the server pausable 0 // default server name. Change to "Bob's Server", etc. hostname "Fatum`s Server" // maximum client movement speed sv_maxspeed 320 // 20 minute timelimit mp_timelimit 20 sv_cheats 0 // load ban files exec listip.cfg exec banned.cfg // Non-Steam sv_lan 1![]()
No i dobrze, serwer nonstam. Jak chcesz aby szybciej startował (oraz aby to się nie pojawiało) to dopisz do linii którą uruchamiaasz serwaZamieszczone przez Granda
Kod:-insecure
Jakos mi sie udalo postawic :D
Mam jeszcze pare pytan :)
1.Jak zainstalowac na linuxie meta moda,amxx`a oraz gungame? Moze sa jakies poradniki..szukalem ale nie znalazlem nic.
2.Jak dodac server do listy serwerow NS?
3.Jest mozliwosc zalozenia hasla na serwer?
4.Jak zrobic zeby serwer byl chroniony przez sXe?
5.Jakie sa komendy admina i jak je uaktywnic na serwerze?
Za odpowiedzi będą + :)
Tak jak windowsie, tylko ze binarki na linuxa mają być. Poszukaj na boardzie jakiegoś gotowca.Zamieszczone przez Granda
Sam się dodaZamieszczone przez Granda
W konsoli wpisz sv_password "haslo", albo przy uruchamianiu dopisz +sv_password "haslo"Zamieszczone przez Granda
Instalujesz sXe, jest to plugin metamoda, poszukaj opis instalacji amxx. Tylko zaimazst amxx podajesz sxe.Zamieszczone przez Granda
http://www.amxmodx.org/doc/index.htm...cmds.htm#admin5.Jakie sa komendy admina i jak je uaktywnic na serwerze?
Chyba sie nie doda sam... - Master server communication disabled.Sam się doda
Jak zmienic powitanie na serwerze ukazujace sie przy wejsciu gracza na srodku ekranu?
I jeszcze jedno pytanko^^: Serwer stoi na hostingu pipni.cz,zeby uruchomic serwer trzeba uruchomic go pewna komenda przez np program putty.Jednak gdy wylacze putty,serwera nie bedzie?Jak to wyglada wlasnie...?
To jest lottoZamieszczone przez Granda
Zedytuj plik motd.txt (ma być w html'u)Zamieszczone przez Granda
Powinno go się postawić na screenie, choć kumpel mówił że on normalnie wyłącza i jest git... jaka dystrybucja?Zamieszczone przez Granda
Slackware,jak na screenie?Powinno go się postawić na screenie, choć kumpel mówił że on normalnie wyłącza i jest git... jaka dystrybucja?
Poczytalem troche o tym screenie(malo znalazlem).Wydaje polecenie screen -ls i wyskakuje blad:
Kod:No Sockets found in /root/.screen.Czyli nie ma szansy dodac go do serwerow na liscie?To jest lotto
LottoZamieszczone przez Granda
Ale po co? Przecież to pokazuje listę procesów w tle, ale przecież jak nic nie uruchomisz to na liście nic nie ma. Prawidłowy komunikat.Zamieszczone przez Granda
Uruchomilem serwer inna komenda i pokazal sie komunikat:
Lecz dalej go nie ma na liscie...Kod:Adding master server 69.28.151.162:27010 Adding master server 68.142.72.250:27010
Dziwi mnie fakt stablinosci lacza na tym hostingu...teraz weszlem na serwer i wrzucilem po 6 botow na kazda strone(razem 12) i nagle z pingu 80 robilo mi sie 300 i tak skakalo...A to byly boty tylko...Moze cos mi obciaza serwer?
Oto moj plugins.ini:
Kod:http://wklej.org/id/fcacc8fd72
A jak Ty go niby szukasz?Zamieszczone przez Granda
Tam jest proc 333mhz, ale dziś w 11 na pipni grałem...Zamieszczone przez Granda
| « Niedziałające loga na serwerze. | Tutorial [HLDS +AmX] » |