Ostatnimi czasy wiele osób zasypywało mnie pytaniami jak zainstalować na swojej stronie statystyki, w tym przypadku stat4u. Postanowiłem odgonić od siebie te pytania i napisać poradnik o jego instalacji.
1. Wchodzimy na stronę stat4u i naciskamy zostań nowym użytkownikiem.
2. Kolejnym krokiem jest wypełnienie wszystkich potrzebnych danych
Identyfikator: najlepiej nazwa strony, może składać się tylko z małych liter i cyfr
Właściciel: nick osoby, która jest właścicielem statystyk, strony
Email: twój adres email
Firma / Organizacja: to pole jest potrzebne tylko dla osób, które prowadzą własną firmę lub też organizację
Adres WWW: pełen adres twojej strony
Kategoria WWW: w tym miejscu wybieramy dla siebie najbardziej odpowiednią kategorię określającą stronę, na której mają zostać zainstalowane statystyki
Po wypełnieniu naciskamy Wyślij.
3. Po poprawnie przebiegającej instalacji naszym oczom powinna się pojawić tego typu informacja:
4. Naciskamy teraz GENERATOR KODU
Kopiujemy cały kod, począwszy od <!-- stat.4u.pl NiE KaSoWaC --> na <!-- stat.4u.pl KoNiEc --> kończąc. UWAGA!!!
5. Teraz nie pozostaje nam nic innego jak wrzucić wygenerowany kod na swoją stronę www.NIE PRZEPISYWAĆ!!!
Zamieszczony wyżej kod najlepiej zaznaczyć myszką, skopiować i wkleić na dole zródła strony WWW
kod a na stronie WWW powinien mieć taką samą liczbę linji jak kod widoczny wyżej czyli 16
wiaderko.com © guanaBANA!
Mam nadzieję, że poradnik w choć nie wielkim stopniu się przyda. Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie ;)