Polecane strony: WyszukiwarkaSerwery Counter StrikeForum wiaderko.netForum Fun-Board.netFilmy Counter StrikeSyriuszWitraże

Kupując reklamę wspierasz akcje charytatywne

Wróć   Forum Wiaderko > Forum Counter Strike > Amx Mod X > Problem z pluginem AMX/AMXX

Problem z pluginem AMX/AMXX - Masz problem z instalacją, kompilacją, konfiguracją pluginu ? Napisz tutaj o tym

Tagi tematu Problem z roundsound:

,

Serwery forum.wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [COD] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [COD] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:

Zamknięty Temat
 Odsłon tematu: 1501
Narzędzia wątku

Problem z roundsound

mactez is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent

Witam !!! standardowo w roundsoundzie można dodać max 3 piosenki . Ja chciałbym Dodać troszkę więcej ale po spróbowaniu nie zadzialało , więc proszę o jakiś sposób żeby dało się wgrać troszkę więcej piosenek niż jak standardowo ustawiono - 3 na każdą drużyne :D

Z góry dzięki

Inferno is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:
X------- Doświadczenie: palił z lufki

mactez, A ile chcesz miec dzwiekow w tym pluginie

mactez is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

chciałbym mieć z 5 ale jakby mi sie zachciało w przyszłości więcej to powiedźcie jaką linijkę edytować ??

A przy okazji nie robiąc nowego postu sie spytam : Czy istnieje jakaś stronka z pociętymi już muzyczkami ?

I jeszcze jedno jak nazywa sie plugin ze gracze mogą się odradzać gdy sie ma dobre staty bo wgralem amxx z gotowca i niestety mam takie coś ze gracze sie odradzają ??

borys1 is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

Roundsound.amxx

Kod:
//RoundSound.amxx -by PaintLancer

#include <amxmodx>

public plugin_init() 
{ 
  register_plugin("RoundSound","1.0","PaintLancer")
  register_event("SendAudio", "t_win", "a", "2&%!MRAD_terwin")
  register_event("SendAudio", "ct_win", "a", "2&%!MRAD_ctwin")  
}

public t_win()
{
  new rand = random_num(0,2)

client_cmd(0,"stopsound")

switch(rand)
  {
    case 0: client_cmd(0,"spk misc/twinnar")
    case 1: client_cmd(0,"spk misc/twinnar2")
    case 2: client_cmd(0,"spk misc/twinnar3")
    case 3: client_cmd(0,"spk misc/twinnar4")
    case 4: client_cmd(0,"spk misc/twinnar5")
  }

return PLUGIN_HANDLED
}

public ct_win()
{

switch(rand)
  {
    case 0: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar2")
    case 1: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar3")
    case 2: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar4")
    case 3: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar5")
    case 4: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar6")
  }

return PLUGIN_HANDLED
}

public plugin_precache() 
{
  precache_sound("misc/ctwinnar2.wav")
  precache_sound("misc/ctwinnar3.wav")
  precache_sound("misc/ctwinnar4.wav")
  precache_sound("misc/ctwinnar5.wav")
  precache_sound("misc/ctwinnar6.wav")
  precache_sound("misc/twinnar.wav")
  precache_sound("misc/twinnar2.wav")
  precache_sound("misc/twinnar3.wav")
  precache_sound("misc/twinnar4.wav")
  precache_sound("misc/twinnar5.wav")

return PLUGIN_CONTINUE
}

Pociete muzyczki: www.kakofonia.pl
Odradzanie: nie wiem czy o to chodzi, ale w pluginie lastmanbets.amxx po dobrym obstawieniu tak sie dzieje

Pozdro.

mactez is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

odtwarzają sie tylko 3 muzyczki z 5 z twojego skryptu ;/

Shadow is Offline
V.I.P.

Poziom upalenia:

Cytat:
Napisał borys1
Popraw na
Cytat:
Napisał borys1
new rand = random_num(0,4)

mactez is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

A jakbym chciał zmienić na 6 piosenek to jak mam tą linijke poprawić na 0,5 ?

[ Dodano: Wto 19 Lut, 2008 ]
Odpowie ktoś ?

Kocienda is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Opis:
W tym arcie rozwiążę częsty problem, mianowicie round sound zakładam że swoje dźwięki już masz...

Instalacja:
1. Tutaj masz kod źródłowy pluginu... skopiuj go do notatnika i pozmieniaj nazwy dźwięków na własne (napisane gdzie trzeba zmienić).

Kod:
//RoundSound.amxx -by PaintLancer

#include <amxmodx>

public plugin_init()
{
register_plugin("RoundSound","1.0","PaintLancer")
register_event("SendAudio", "t_win", "a", "2&%!MRAD_terwin")
register_event("SendAudio", "ct_win", "a", "2&%!MRAD_ctwin")
}

public t_win()
{

switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/twinnar") // zmień tutaj na wlasna nazwe muzyki
case 1: client_cmd(0,"spk misc/twinnar2") // jak wyżej
case 2: client_cmd(0,"spk misc/twinnar3") // jak wyżej
}

return PLUGIN_HANDLED
}

public ct_win()
{

switch(rand)
{
case 0: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar2") // zmień tutaj na wlasna nazwe muzyki
case 1: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar3") // jak wyzej
case 2: client_cmd(0,"spk misc/ctwinnar4") // jak wyzej
}

return PLUGIN_HANDLED
}

public plugin_precache()
{
precache_sound("misc/ctwinnar2.wav") // tutaj musisz podac
precache_sound("misc/ctwinnar3.wav") // wszystkie
precache_sound("misc/ctwinnar4.wav") // nazwy muzyczek
precache_sound("misc/twinnar.wav") // ktore podales wyzej
precache_sound("misc/twinnar2.wav") // aby mogly sie
precache_sound("misc/twinnar3.wav") // one sciagnac

return PLUGIN_CONTINUE
}

2. Skopiuj całą zawartość notatnika. Teraz wejdź na http://amxmodx.org/webcompiler.cgi oraz wklej tam całą zawartość. W polu "Plugin short name:" wpisz roundsound, oraz kliknij na "Compile". Jak już się odświeży strona kliknij na link aby ściągnąć plugin (link to 3 linijka), oraz zapisz go w addons/amxmodx/plugins.
3. Otwórz plugins.ini oraz na jego końcu dodaj roundsound.amxx
4. Upewnij się czy dźwięki są w sound/misc... to już wszystko!
5. Wszelkie problemy pisać na www.forum.wiaderko.com

Odp: Problem z roundsound

d(-_-)b is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Dobra zrobiłem tak jak radzi kolega powyżej i wyskoczyło mi po nacisnieciu compile
"22 Errors.
Could not locate output file /home/groups/amxmodx/public_html/websc3/text2wXfmr.amx (compile failed)"

Dokładny raport wyglada tak:
Your plugin failed to compile! Read the errors below:

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(3) : error 017: undefined symbol "register_plugin"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(4) : error 017: undefined symbol "register_event"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(5) : error 017: undefined symbol "register_event"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(10) : error 017: undefined symbol "random_num"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(12) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(16) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(17) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(18) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(21) : error 017: undefined symbol "PLUGIN_HANDLED"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(26) : error 017: undefined symbol "random_num"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(28) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(32) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(33) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(34) : error 017: undefined symbol "client_cmd"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(37) : error 017: undefined symbol "PLUGIN_HANDLED"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(42) : error 017: undefined symbol "precache_sound"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(43) : error 017: undefined symbol "precache_sound"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(44) : error 017: undefined symbol "precache_sound"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(45) : error 017: undefined symbol "precache_sound"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(46) : error 017: undefined symbol "precache_sound"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(47) : error 017: undefined symbol "precache_sound"
/home/groups/amxmodx/tmp3/text2wXfmr.sma(49) : error 017: undefined symbol "PLUGIN_CONTINUE"

Czemu tak sie dzieje???

Ostatnio edytowane przez d(-_-)b ; 04-09-2008 o 21:08.

Mow mi 0 :** is Offline
V.I.P.

Poziom upalenia:
XXXX---- Doświadczenie: kręci gibony

Byc możę skopiowałes za dużo tekstu ...

Bać się śmierci jest tym samym, co mieć się za mądrego, nim nie będąc. - Sokrates

bakul. <3 is Offline
Moderator

Poziom upalenia:
XXXXXX-- Doświadczenie: kręci lolki lewą ręką

Masz tu w paczce wszystko skompilowane. Tylko wkleić.
Załączone Pliki
Typ Pliku: zip roundsound.zip (2.9 KB, 6 wyświetleń)

http://www.forums.wiaderko.com/signaturepics/sigpic15624_9.gif

Zamknięty Temat

Bookmarks

Narzędzia wątku