Witam. Jak nadać jakąś flagę dostępu danemu pluginowi. Nie chcę, aby banconfig był na fladze d razem z standardowym amx_ban. Jak mogę zmienić flagę? Wiem, że od flagi m do flagi t można coś przypisać, tylko jak to zrobić?
|
|
Witam. Jak nadać jakąś flagę dostępu danemu pluginowi. Nie chcę, aby banconfig był na fladze d razem z standardowym amx_ban. Jak mogę zmienić flagę? Wiem, że od flagi m do flagi t można coś przypisać, tylko jak to zrobić?
configs/cmdaccess.ini zmien to:
na to:Kod:admincmd.amxx ""amx_banconfig" "d" ; banconfig.amxx "amx_banconfig" "d" ; banconfig.amxx
gdzie m to flaga dostepuKod:admincmd.amxx ""amx_banconfig" "m" ; banconfig.amxx "amx_banconfig" "m" ; banconfig.amxx
Nie mam tego pliku w folderze configs. Stworzyłem go i wkleiłem to, co podałeś, ale jak można się domyślić nie zadziałało. (musi to być standardowo pewnie). Czekam na dalsze rady.
Musi dzialać, gdzie masz serwa?
Mam amxmodx wersja 1.76d, czyli co... mam stworzyć ten plik, którego nie ma i niby zadziała? Serwa mam w gamesnecie, ale wszystko instalowałem od nowa tzn. amxmodx.
Zrób upgrade do 1,8.1 i tam będzie na 100%
To też nic nie pomoże, gdyż amx_banconfig.amxx... jego kod nie znajduje się w admincmd.amxx i dlatego nie działa. Jest oddzielnym pluginem, ale mimo to jest przypisany pod flagę "d".
Ja mialem tak ustawione domyslnie po zainstalowaniu banconfig w cmdaccess.ini, wgraj nowego amxa i plugin na nowo i będzie dzialac
@EDIT
Dobra wiem już jak. Trzeba zedytować plugin (.sma) i działa.
Ostatnio edytowane przez Aezakmi ; 26-11-2008 o 23:20
| « Pokemod xp | Fast Download, muzyka ? ;// Dziwny Problem ;/ » |