Siema jestem świeży także prosze o wyrozumiałość jeśli naruszyłem regulamin forum.
O to mój problem. Więc jak w temacie nie działa mi żaden round sound ani we wav ani w mp3. Czyli albo niebyło słychać muzyki, czyli nie słyszał jej nikt ani ja ani inni gracze mimo, że sie sciągały albo sie tak jak w przypadku alternative nie sciągały sie wogóle. Ale bardziej był problem z odtwarzaniem muzyki bo niby leciała a nikt jej nie słyszał. (mam dobre głosniki i w opcjach audio ustawione na full. Nie stawiałem średnika przed nazwą plugina w "plugins.ini" a większość modułów miałem włączonych. GRA CS 1.6 NoN stEAm serwer stawiam na hlds (nie kupny)
Nie jest to wina innych pluginów lub modów bo tylko ten 1 plugin miałem czyli "roundsound" i nic więcej.
Testowałem te soundy na amxx 1.81,1.80,1.76d,1.76c,1.71 nie piszę że testowałem wszystkie round sound na tych wszystkich wersjach ale było ich sporo.
Zacznijmy od alternative round sound v2.3b mp3
plik .amxx wklejam do plugins w addons/amxmod
plik .sma wklejam do scripting w addons/amxmod
dopisuje alternative_round_sound_mp3.amxx do plugins.ini (rózne były przeróbki które też próbowałem zrobić z nazwą np. alt_end_round itd...)
w roundsound.ini który wklejałem do configs był np. taki :
; CT Sounds
"sound/misc/19.mp3" "CT"
"sound/misc/9.mp3" "CT"
"sound/misc/6.mp3" "CT"
"sound/misc/200.mp3" "CT"
; T Sounds
"sound/misc/16.mp3" "T"
"sound/misc/42.mp3" "T"
"sound/misc/11.mp3" "T"
"sound/misc/1.mp3" "T"
oczywiście wszystkie dzwięki wklejałem do sound/misc i miały dokładnie takie same nazwy!!! i były w formacie mp3. Niektóre wziełem z innych serwów gdzie te dźwięki działały.
No po prostu robiłem wszystko co sie dało robiłem wszystko dokładnie wklejałem i sprawdzałem po 5 razy co sie dało i nic. W przypadku tego roundsounda nie sciągały sie muzyczki ani nie odtwarzało
Aha i w przypadku amxx 1.81 co dziwne dzwięki sie sciągały ale nie wszystkie na te 8 zaledwie 3 się sciągły z czego 1 tylko grała....
Roundsound by "Nemozis" czy jakoś takoś:
sound_mp3.amxx do plugins
sound_mp3.sma do scripting
sound_mp3.amxx do plugins.ini
muzyczki do sound/misc
o to sma tego rs:
#include <amxmodx>
new const sounds_ct[][] = {"sound/misc/1.mp3","sound/misc/2.mp3","sound/misc/3.mp3","sound/misc/4.mp3","sound/misc/5.mp3","sound/misc/11.mp3","sound/misc/13.mp3"}
new const sounds_terro[][] = {"sound/misc/6.mp3","sound/misc/7.mp3","sound/misc/8.mp3","sound/misc/9.mp3","sound/misc/10.mp3","sound/misc/12.mp3","sound/misc/14.mp3"}
public plugin_init()
{
register_plugin("RoundSoundy","1","Sal")
register_event("SendAudio", "ct", "a", "2&%!MRAD_ctwin")
register_event("SendAudio", "terro", "a", "2&%!MRAD_terwin")
}
public plugin_precache()
{
new i
for(i = 0; i < sizeof sounds_ct; i++)
precache_generic(sounds_ct[i])
new u
for(u = 0; u < sizeof sounds_terro; u++)
precache_generic(sounds_terro[u])
}
public ct()
{
client_cmd(0,"stopsound")
client_cmd(0, "mp3 stop")
client_cmd(0, "mp3 play %s", sounds_ct[random_num(0, charsmax(sounds_ct))] )
}
public terro()
{
client_cmd(0,"stopsound")
client_cmd(0, "mp3 stop")
client_cmd(0, "mp3 play %s", sounds_terro[random_num(0, charsmax(sounds_terro))] )
}
W tym przypadku dźwięki sie sciągały tylko nie wiem dokładnie czy wszystkie ale na serwie nie grały... (nikomu nie grało)
roundsound.amxx (zwykły) nie działa robie to samo czyli;
plik .amxx do plugins
plik .sma do scripting
dopisuje do plugins.ini roundsound.amxx
wklejam dźwięki WE "WAV" bo to jest tylko dla wav do sound/misc
sciągają się ale nie odtwarza ich na serwie nikomu.
Wiem że za mało danych jest tu podanych więc prosze o pomoc rady co mam zrobić albo jakie pliki pokazać albo coś. Z góry dziękuje
Pewno jest tu wiele niejasności itd... Ale sporo by było tego pisania także prosze o pomoc. Zrobie co tylko bede mógł :]