Witam. Otóż mam taki problem. Wziełem od kumpla muze na serwa tylko oni mają we wav i hosting gdzie wrzucają te dźwięki wiec im sie szybko pobiera. Więc zapodał mi te dźwięki we wav tylko ja niechce wav tylko mp3 bo mp3 sie szybciej pobierają a to są dźwieki 10-15 sekundowe. Problem w tym że jak je przerabiam np. media blaze pro czy wav mp3 converter to nie dzialają!!. Tak zawsze jak były jakieś zle jakości czy dźwięk niechciał dzialać to przerabiałem wszystko media blazer pro jeszcze raz na ten sam format i wszystko dzialało tylko teraz niechce. (Nie przerabiałem jeszcze z innego formatu na format czyli np. z wav na mp3 tak jak teraz chce tym program wiec spróbowałem i nie dziala a wszystko robie dobrze. Więc wszedłem w google i pobrałem WAV Mp3 Converter i nie też nie dziala.
Chodzi o to że np. jak mam alternative roundsounds to dźwięków nie pobiera mimo że są takie same nazwy plików jak w roundsound.ini A przy przerobionym RS Paint Lancera też nie dziala (czyli tam zamiast spk misc to mp3 play i na koncu .mp3) Ale w tym roundsoundzie pobiera ale nie odtwarza na servie. Więc pomyślałem ze to nie wina roundsounda tylko może złe jakości dźwięków albo poprostu zle cos przerabiam więc zapodaje wszystkie dane jakie znam:
Te początkowe czyli WAV:
22050 Hz, Mono. = TAk wyświetlają te programy co próbuje przerobić. Raczej to nie wszystkie dane jeżeli nie to prosze mi powiedzieć jak je sprawdzić to zapodam tutaj.
Jak przerabiałem blaze media pro to tak:
Hz ustawiam na 48000 - jak tak ustawiałem zawsze działało!
Quality na 7
Stereo
Bitrate na 128kbps
No i po tych ustawieniach normalne pliki które wczesniej niechciały dzialać zadzialały i była bezbłędna jakość ale jak przerobieniu to nie :[
WAV mp3 Converter przerobiłem tak:
Hz 44100
Stereo (chanel)
Bitrate: 128Kbps ale jak dźwięk słucham przy pomocy programu jetaudio to pokazuje 96kbps
Quality na 4
I TA JAKOŚ TYCH dzwięków po przerobieniu wav mp3.... jest zajebista alle na servie i tak nie dzialają.
Bardzo prosze o pomoc bo dźwięki są wyrombiste!!! A samemu mi sie nie chce szukać ich i skracać prosze o odp!