Witam, postaram się streścić mój problem najbardziej jak to możliwe. Otóż wykupiłem serwer cs 1.6 (dodam, że jest to mój pierwszy serwer) i od razu zabrałem się za przekopywanie oraz studiowanie tego forum. Na początek wgrałem amx mod X 1.8.1 następnie chciałem wgrać pluginy tj. Advenced_bullet_time i round_sound. W przypadku tego pierwszego udało się za pierwszym strzałem ;) Natomiast z muzyczką był problem. Starałem się sam to rozwiązać ale chyba mnie to przerosło :) Jestem pewny, że coś robię źle... Wrzucałem juz nawet gotowe paczki roundsound dokładnie jak inny w "toturialach" ale nic z tego.
Teraz główna treść problemu:
Wrzuciłem wszystkie pliki i próbowałem połączyć się z serwerem, wrzucone pliki pobrały się ale na tym koniec.
Byłem pewny, że plugin nie działa ale gdy w konsole wpisałem "amx_plugins" przy pluginie "round_sound" widnial napis "running" jesli dobrze rozumiem oznacza to, że wszystko powinno grać ale jednak nadal coś jest nie tak.
Wrzucam pliki które wgrałem:
a) oto sma:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
public plugin_init()
{
register_plugin("RoundSound","1.0","PaintLancer")
register_event("SendAudio", "t_win", "a", "2&%!MRAD_terwin")
register_event("SendAudio", "ct_win", "a", "2&%!MRAD_ctwin")
}
public t_win(id)
{
new rand = random_num(0,4) // wpisz tutaj ostatnią cyfrę znajdującą się w case 2: client_cmd ,gdyby było zamiast 2 , 5 to należy wpisać to tutaj!
client_cmd(id,"stopsound")
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(id,"spk s.wav")
case 1: client_cmd(id,"spk misc/s1.wav")
case 2: client_cmd(id,"spk misc/s2.wav")
case 3: client_cmd(id,"spk misc/s3.wav")
case 4: client_cmd(id,"spk misc/s4.wav")
}
return PLUGIN_HANDLED
}
public ct_win(id)
{
new rand = random_num(0,4) // wpisz tutaj ostatnią cyfrę znajdującą się w case 2: client_cmd ,gdyby było zamiast 2 , 5 to należy wpisać to tutaj!
client_cmd(id,"stopsound")
switch(rand)
{
case 0: client_cmd(id,"spk misc/s5.wav")
case 1: client_cmd(id,"spk misc/s6.wav")
case 2: client_cmd(id,"spk misc/s7.wav")
case 3: client_cmd(id,"spk misc/s8.wav")
case 4: client_cmd(id,"spk misc/s9.wav")
}
return PLUGIN_HANDLED
}
public plugin_precache()
{
precache_sound("misc/s.wav")
precache_sound("misc/s1.wav")
precache_sound("misc/s2.wav")
precache_sound("misc/s3.wav")
precache_sound("misc/s4.wav")
precache_sound("misc/s5.wav")
precache_sound("misc/s6.wav")
precache_sound("misc/s7.wav")
precache_sound("misc/s8.wav")
precache_sound("misc/s9.wav")
return PLUGIN_CONTINUE
}
b) a oto co znajduje sie w pliku roundsound.ini:
; T Sounds
"sound/misc/s.wav" "T"
"sound/misc/s1.wav" "T"
"sound/misc/s2.wav" "T"
"sound/misc/s3.wav" "T"
"sound/misc/s4.wav" "T"
; CT Sounds
"sound/misc/s5.wav" "CT"
"sound/misc/s6.wav" "CT"
"sound/misc/s7.wav" "CT"
"sound/misc/s8.wav" "CT"
"sound/misc/s9.wav" "CT"
c)Dodam również że dodałem na końcu pliki "plugins.ini" -> "roundsound.amxx"
Myślę, iż to wystarczy do wskazania mojego błedu ktory popełniłem. Moge też powiedzieć, że używałem plików muzyki z rozszerzeniem .wav jaki i .mp3 (pliki przesłałem przez "flashfxp" na serwer do folderu sound/misc/*.wav)
Gdyby w pliku ".sma" były błędy byłbym bardzo wdzięczny ich poprawienie lub też wyrażenie swojej opinii. Ogólnie rzecz biorąc Prosze o pomoc :) Z góry dziekuje Gdyby były jakieś pytania, bądź też coś niejasno napisałem/nie napisałem w ogóle mój nr gg:8322329