Witam wszystkich:-D jak dodac admina na servie hlds i jeśli ktos by mugł mi wytłumaczyc jak robic voty map i inne rzeczy admina był bym bardzo wdzięcznyjakby co to pisac na gg 5837605 z gury dzięki
;);-)
![]()
|
|
Witam wszystkich:-D jak dodac admina na servie hlds i jeśli ktos by mugł mi wytłumaczyc jak robic voty map i inne rzeczy admina był bym bardzo wdzięcznyjakby co to pisac na gg 5837605 z gury dzięki
;);-)
![]()
Musisz sciągnąć AMXX Mod do twojego serwera, i poczytać, co gdzie zainstalować. Na wiaderku znajdziesz potrzebne informacje. Wystarczy kliknąć na szukaj i wpisać co chcesz a nie zakładać bezsensowne tematy.
admina dodajesz w users.ini (addons/amxmodx/configs/users.ini)
"nick admina" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
"ip admina" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
"steamid admina" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce"
flagi masz zapisane w users.ini
amx_vote "pytanie" "odp1" "odp2"
amx_votemap de_dust2
Wszystko masz w amxmodmenu, wpisz to w konsoli, a wyświetli ci sie menu, tam amsz kick, ban, slapy/slaye i wszystko co potrzebne
a co to te litery abcdef...
"nick admina" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
no to poczatku ci nie msuze tlumaczyc co jest nick, co haslo wiesza te literki to poziom dostepu do serwera przez danego admina np ze bedzie mogl tylko pisac komunikaty inny bedzie wstanie kickowac inny banowac inny mapy zmieniac itp jesli masz tak jak wyzej to masz pełny dostep do serwa ta koncówka zas to jest sposob w jaki serwer bedzie sprawdzal czy dana osoba to admin :)
aha ok a mugl by mi ktos jeszcze napisac jak robic wota map pisac jak admin i inne funkcje:)
litery to funkcje których może używać admin(masz opisane w users.ini)
amx_vote "pytanie" "odp1" "odp2"
amx_votemap "mapa1" "mapa2" "mapa3" "mapa4"
na kolorowo na sayu, ale @ przed tym (@, @@ lub @@@) kolory: @g @y @r
@c
| « czas rundy | Problem Vote » |